Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Delfinens smil

de Jan Stage

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
215,283,104 (3)Nenhum(a)
En dansk kommunist med fortid som agent for de revolutionære regimer bl.a. på Cuba bliver genaktiveret fra sit eksil i Sydfrankrig for at deltage i et storstilet terroranslag mod fredsforhandlingerne mellem Israel og PLO.
Adicionado recentemente porbnielsen
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Danmark, ca 1994.
Krimi om en gammel agent Jørn Brinck, der arbejdede for Cuba og Østtyskland, oprindeligt kaldt Camilo, nuværende dæknavn Jorge Stein, der bliver genaktiveret fra sit otium for at være med i en eller anden plan. Kodeordet for aktivering er "Delfinens smil". Som sædvanligt i Jan Stages bøger er der intriger i mange lag.
Stein bliver aktiveret for at planlægge og afvikle en eller anden aktion. En østtysker, tidligere oberstløjtnant i Stasi, Reinhard Neumann, advarer en amerikaner, Andersson, om at et scenarie for islamiske angreb på vesten måske er ved at udfolde sig. Andersson er syg og efter at have sendt en kopi pr mikrofilm til sine foresatte, får han et anfald på færgen, falder overbord og dør. Hans chefer overvejer om han døde en naturlig død eller ej og kigger nærmere på sagen.
I Danmark sætter en af efterretningscheferne, politikommissær Karl Skov, kaldet Diplomaten, gang i politiet for at få dem til at efterspore Steins baggrund. Kort efter bliver Skov myrdet af en narkoman, der selv bliver fundet myrdet kort efter. En politiassistent Mikael Brinck bliver sat på Stein sagen.
Imens er Stein blevet kontaktet af en kvinde, Monika Erdmann - nu 43 år gammel - som han sidst så for 12 år siden, da hun udførte sit første drab for organisationen. Da hun kom hjem, blev hun fængslet i stedet for at blive belønnet. Stein og Monika rejser til Damaskus for at blive briefet om aktionen. Imens leder Brinck efter Steins fortid og man begynder at ane en sammenhæng mellem Stein og Brinks far, som hans mor siger er død for længe siden. Nogenlunde samtidigt begynder fransk efterretningstjeneste at kigge på Steins lejlighed. Og en hr Kleinzeit fra tysk NPD tager Neumann til forhør. Neumann tænker tilbage og de dokumenter han solgte Andersson virkede fabrikerede. Dvs Delfin-sporet virker plantet, men hvem har gavn af det? Materialet kommer fra en oberst Steinhammer i Syrien. Kleinzeit, alias Yehudi Shamir fra Israel, lægger Neumann på is i 4 måneder bare for at holde ham ude af spillet.
Monica tager en tur til Damaskus for at besøge sin chef/elsker Ben Alloud, der faktisk er identisk med Ilich Ramirez Sanchez alias Carlos - 44 år. Der er et 4-dages topmøde arrangeret i København og alle trådene samles her. Mikael Brinck finder ud af at det er sin egen far han er på sporet af og at han selv ligner faderen på en prik. Topmødet afholdes på Langesø gods.
Rudolf Steinhammer sender et signal til Bundes Nachricten Dienst, men bliver afbrudt.
I Midtsverige gennemgår Monika og Carlos deres plan. Monika tager afsted til topmødet sammen med Steiner - som spiller rollen som Ben Alloud. Når de kommer tæt på israelerne, skyder Monika Steiner og råber Leve Israel. Dagen efter vil Carlos så stå for at tilintetgøre den israelske ambassade i Stockholm.
Men planen slår fejl, for Mikael Brinck er på stedet, da Monika trækker sin Cobra pistol. Han skyder hende og redder dermed Stein.
Stein bliver sluppet fri igen og tager tilbage til Frankrig. Han veksler dog nogle ord med sin søn og inviterer ham til at komme på besøg med børnebørnene.
Brincks chef afslører at det var Karl Skov, der havde fattet en langsigtet interesse for Stein og derfor også havde holdt et øje på hans søn.

Meget underholdende agentroman med mange lag. ( )
  bnielsen | Nov 14, 2008 |
sem resenhas | adicionar uma resenha
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

En dansk kommunist med fortid som agent for de revolutionære regimer bl.a. på Cuba bliver genaktiveret fra sit eksil i Sydfrankrig for at deltage i et storstilet terroranslag mod fredsforhandlingerne mellem Israel og PLO.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 206,318,240 livros! | Barra superior: Sempre visível