Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

De apekermis (1965)

de Willy Vandersteen

Séries: Suske en Wiske (77), Finn och Fiffi (35), Spike and Suzy (66)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
682391,749 (3.54)Nenhum(a)
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Exibindo 2 de 2
http://nwhyte.livejournal.com/2318886.html#cutid1

This dates from 1965, and features a lot of the considerations of the time: radiation from a passing meteor causes intense heat (at the start of the story, forgotten after a couple of dozen pages), intelligent apes rising to take over the world, a daring spacewalk, explicit reference to James Bond. I was also a little surprised to see our gallant companions travelling to, of all places, Northern Ireland by submarine.

The ape who they meet on the Irish shore explains that he had to leave the circus after it went bust when all the clowns and acrobats went into politics instead.

The rise of the apes reveals some awfully dodgy racial politics, not for the last time I'm afraid. The whole story is rather disjointed and episodic, thrilling episode following thrilling episode without really referring back to earlier events. Like most Suske and Wiske strips, this was originally written for newspaper publication, but it rather felt as if Vandersteen was making it up as he went along. ( )
  nwhyte | Jul 14, 2014 |
Op onverklaarbare wijze is het op de Aarde onnatuurlijk warm. Lambik is op bezoek in de Antwerpse Zoo en daar treft hij Suske en Wiske. Plots komt er een vrouw uit het apenhuis gestormd die beweert dat ze een aap hoorde spreken. Onze vrienden gaan naar binnen en prompt wordt het radiootje van Wiske door een aap gepikt. Ontzet hierover meldt Wiske dit aan Lambik.
Hij gaat op onderzoek uit, maakt de stalen deur van een apenkooi open en ziet er een chimpansee zitten die naar Wiskes radio luistert. Lambik brengt Wiske haar radio terug en zegt tegen haar dat het niets voorstelde en dat zijn grimmige gedrag aan de onverklaarbare hitte te wijten is.
Lambik gaat nu naar huis maar weet meer over de mysterieuze hitte dan hij tegenover zijn vrienden liet blijken. De aap die Wiskes radio stal was niemand anders als professor Barabas. Hij vond uit dat de hitte te danken is aan een meteoor die de Aarde nadert. De straling van de meteoor veroorzaakt de onverklaarbare hitte maar veroorzaakt ook gelijktijdig dat apen plotseling kunnen praten en denken. Bij mensen veroorzaakt de straling een stilstand van hun hersenen zodat ze alleen maar hun dagelijkse bezigheden kunnen verrichten. De menselijke samenleving komt door de straling tot een stilstand en de apen onder leiding van Go Rilla nemen overal ongemerkt de regeringen op de wereld over.
Doordat onze vrienden in het hermetisch afgesloten huis van professor Barabas huis zijn gevlucht zijn ze aan de verlammende straling van de meteoor ontkomen. Zij beraden zich nu hoe ze het beste voor de straling beschut kunnen zijn, maar ondertussen laat Go Rilla het huis van Barabas belegeren door een eenheid van tanks. Hij is namelijk te weten gekomen dat onze vrienden aan de straling ontkomen zijn.
Jerom laat zich op Barabas' computer aansluiten en als antwoord op de vraag hoe ze zich het beste beschermen kunnen komt als antwoord: Water!
Go Rilla geeft het bevel het huis van Barabas plat te bombarderen en op het laatste nippertje kunnen onze vrienden ontkomen in de kelder door met de bathyscaaf De IJzeren Schelvis (zie het gelijknamige verhaal) te ontkomen.
Ondanks alle gevaren op de vlucht naar open zee weet De IJzeren Schelvis met haar bemanning te ontkomen. Zij houden zich gedurende enkele dagen schuil en duiken voor de kust van Noord-Ierland op.
Ze zien hoe een jong aapje op de eigenaardig gevormde basaltrotsen speelt en door een hoge golf in zee gespoeld wordt. Onze vrienden zien dit per telescoop en redden het kleine aapje. De angstige apenmoeder springt in het water om haar kind te redden maar wordt weer terug op de rotsen geworpen en verliest het bewustzijn.
Jerom begeeft zichzelf nu in gevaar en redt de apenmoeder van de rotsen. De apenmoeder legt Jerom uit dat de gevaarlijke meteoor zich van de Aarde heeft verwijderd maar dat de gevolgen blijvend zijn voor de mensheid.
Onze vrienden komen nu aan wal en de apenvader bedankt hen. Hij legt tevens het een en ander uit over de verblijfplaats van Go Rilla.
Op waarlijke James Bond-manier gaan onze vrienden op weg om Go Rilla te stoppen want hij wil een oorlog ontketenen. Na een lange avontuurlijke strijd weten ze Go Rilla te overmeesteren en Suske en Wiske vernietigen in een ruimtecapsule de vreselijke meteoor. Het leven op onze Aarde kan weer zijn natuurlijke loop nemen, ofschoon... de belastingen lichtelijk verhoogd moeten worden. Hebben Suske en Wiske nu uiteindelijk de meteoor vernietigd of...?

Bron: http://suskeenwiske.ophetwww.net/
Tekst: Alain Stienen ( )
  Besselina | Feb 7, 2008 |
Exibindo 2 de 2
sem resenhas | adicionar uma resenha
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.54)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 5
3.5 3
4 3
4.5
5 2

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 206,297,333 livros! | Barra superior: Sempre visível