Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Ik had een wapenbroeder (1973)

de Maarten 't Hart

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaMenções
911296,420 (3.41)5
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Veja também 5 menções

Ammer Stol, een dominee's zoon die veel van zijn vader houdt en zijn moeder min of meer verafschuwt, krijgt in zijn militaire dienst voor het eerst van zijn leven een homosexuele verhouding. Zijn vriend, Arthur Holm, heeft al meer ervaring op dit gebied gehad, en ziet deze verhouding i.t.t. Ammer als een vrijblijvende verhouding zoals alle andere. Arthur is vanwege zijn afkomst (Joods) ge&îuml;nteresseerd in de Duitse concentratiekampen. Daarom heeft hij ook Duits gestudeerd en wil er proberen achter te komen hoe iemand zo ver kan komen om andere mensen zo te behandelen. Arthur levert doorgaans veel kritiek op Ameer, om dat Ameer niet vecht om het beste eten. Hij zegt dat hij in een concentratiekamp de eerste zou zijn die omkwam, en dat hij te zwak zou zijn om iemand te doden.
Aan het einde van de kleine oorlog (een nep-oorlog) gaat Arthur veel om met Sergeant Eelwout, wat bij Ammer jalousie opwekt. Later vertelt Arthus, dat hij eingenlijk niet begrijpt waarom hij op Ameer valt: Sergeant Eelwout is eigenlijk veel knapper.
In één van de vijre weekenden logeert Ammer bij Arthur. Hier blijkt dat Ammer een travestiet is. Ze "lenen" kleren van de twee lesbische huursters van Arthur en Ammer trekt ze aan. Ze gaan er mee naar buiten en Ammer leeft het hele weekend als vrouw. Hij wil geen afstand meer doen van zijn kleding. Arthur vindt hem een aansteller. Ze hebben min of meer ruzie als ze terugkeren naar de kazerne.
De volgende morgen hebben ze een schietoefening. Ammer vraagt of hij naast Arthur mag staan: hij wil zich min of meer bewijzen, dat hij niet zwak is. De eerste keer gaat zijn pistool niet af, hij draait zich om en schiet Ammer dood. Het was een ongeluk zo verklaarde hij later.
Ammer mag onder begeleiding naar de begrafenis van zijn opa. Hier weet hij via de grafkelders te ontsnappen en komt iemand tegen, die aan dezelfde universiteit heeft gestuurd als hij: Maarten, een bioloog (!). Hier vertelt hij alles: hij weet niet hoe hij het duidelijk moet maken dat het een ongeluk was. ( )
1 vote gormel | Feb 2, 2011 |
sem resenhas | adicionar uma resenha

Pertence à série publicada

Grote ABC (188)

Tem como guia de referência/texto acompanhante

Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.41)
0.5
1
1.5
2 2
2.5
3 5
3.5 4
4 5
4.5
5 1

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,238,260 livros! | Barra superior: Sempre visível