Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Velkommen til Palomar

de Gilbert Hernandez

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
512,968,469 (3.75)Nenhum(a)
Tegneserie. Da den yppige badstueejer Luba ankommer til den lille støvede latinamerikanske flække Palomar, sætter hun en stribe mere eller mindre dramatiske begivenheder i gang. Byens indbyggere har alle en mening om Luba - og om livet i øvrigt.
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Dette er første bind af Carlsens prisværdige udgivelse af Gilbert Hernandez’ historier om livet i den lille mellemamerikanske flække af samme navn. De to sidste bind (Palomars blod og Farvel til Palomar) er allerede udkommet, så vi kan finde ud af, hvad der bliver af Luba, Pipo, Heraclio og alle de andre karakterer, som man hurtigt kommer til at lære at kende og interessere sig for.

Hernandez lader tiden gå i tegneserien, og det giver personerne mulighed for at udvikle sig – noget som man desværre alt for sjældent ser i mediet, der hyppigere benytter sig af grundfigurer med faste roller at spille. Bindet består af en række små historier, typisk med den storbarmede og karismatiske badekone og biografejer Luba i centrum, og hvis der er et fælles tema i historierne, så må det være lidenskaben og den ofte umulige jagt på lykken. Det er ikke så meget fattigdommen, der står i vejen – og i det hele taget bruget Hernandez ikke meget tid på sådanne praktiske sider af tilværelsen – som problemet med at finde én, der gengælder følelserne.

Mange anmeldere har sammenlignet Hernandez med Gabriel Garcia Marquez og andre af Latinamerikas magiske realister, men den sammenligning holder ikke helt. Bortset fra de første 20-30 sider, hvor forfatteren tydeligvis endnu ikke har fundet sin stil, og hvor han netop læner sig op af traditionen med spøgelser hist og pist, er der nok magi, men ikke meget overnaturligt på spil. Personligt tænkte jeg umiddelbart på Nikoline Werdelin, for hun fortæller også om hverdagslivets problemer i en serie noveller, der trækker på det samme persongalleri. (Kun til en vis grad, selvfølgelig, for hendes ærinde er storbylivet, mens Palomar er og bliver en provinsby, hvor alle i hvert fald ved hvem alle er, og hvor turen må gå til nabobyerne, hvis gækken for alvor skal slås løs.)

Jeg er en stor fan af Werdelin, så den sammenligning er bestemt positivt ment! Hernandez når ikke helt de dybder som Werdelin kan, når hun er bedst, men man kommer som læser til at kende og forstå hans personer i løbet af bogen. Jeg glæder mig til fortsættelsen! ( )
  Henrik_Madsen | May 29, 2009 |
sem resenhas | adicionar uma resenha
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Tegneserie. Da den yppige badstueejer Luba ankommer til den lille støvede latinamerikanske flække Palomar, sætter hun en stribe mere eller mindre dramatiske begivenheder i gang. Byens indbyggere har alle en mening om Luba - og om livet i øvrigt.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.75)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5 1
4 1
4.5
5

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,459,701 livros! | Barra superior: Sempre visível