Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Man On a Leash

de Charles Williams

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaMenções
792338,563 (4.13)1
A son searches for the men who killed his mysterious father Even at sixty-six, Gunnar Romstead was a tough old salt. It took several men to bring him down, and even after they'd bound his feet and hands he was still a threat. But finally the man who'd survived waterfront brawls, World War II, and countless stormy nights at sea died on his knees--shot through the back of the head.   Looking for answers, his son Eric comes to the barren California town where Gunnar breathed his last. He hardly knew the old man, but he can't believe his father was killed in a botched drug deal. Somewhere in California is a massive shipment of heroin and a quarter of a million dollars, and if Eric finds them he will uncover the truth. But for a boy who grew up loving his father from afar, the truth may hurt even more than a bullet.… (mais)
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 1 menção

Exibindo 2 de 2
Excellent Nevada story with a lot of dust, an odor of sage and a son and father sailor figures, one trying to solve the murder of the other to understand why the money disappeared. ( )
  Artymedon | Mar 17, 2015 |
USA, Nevada, 1972
Kaptajn Gunnar Romstead på 66 år er blevet myrdet og det ligner et narkoopgør. En politisergent Crowder underretter hans søn, Eric Romstead på 36. Eric er overbevist om at der er snyd med i spillet. Eric har aldrig rigtigt haft noget forhold til sin far. Begge er vokset op i omgivelser, hvor selvtilstrækkelighed er en nødvendighed. Faderen til søs og Eric på militærskoler og universiteter med sportsstipendier. Men de har mødtes af og til og i god forståelse, men de har levet hver deres liv. Begge er høje og veltrænede. Faderen ca 195 høj og blond og sønnen et par centimeter kortere. Eric har spillet baseball på højt plan, men ikke nok til at leve af det efter universitetet.
Og nu har faderen altså endt sine dage på en losseplads, skudt i baghovedet. Eric snakker med en Orde på sherifkontoret og derefter med undersherif Brubaker. Faderen har hævet 250.000 dollars i kontanter fra banken og de er pist væk. Da Eric står til at arve "resten", så blev han altså lige 250.000 dollars fattigere, men der er stadig en del i boet. Han snakker med Gunnars sagfører, Sam Bollinger og får en nøgle til faderens hus. Her møder han faderens nabo (og kortvarige flamme) Paulette Carmody. En Lew Bonner dukker også op. Han leder efter sin søster Jeri og både Paulette og han er bekymret for hende. Da de er gået, kigger Eric huset igennem og han finder liget af Jeri i badekarret i badeværelset, hvor hun åbenbart har taget en overdosis heroin. Eric får tilkaldt politiet og Brubaker og en del teknikere dukker op. Det ligner at Jeri har vidst at der lå heroin i Gunnars hus, men hvordan? Og Paulette er helt sikker på at Gunnar var voldsomt imod enhver form for narkotika. Det ser ud til at Gunnar kom tilbage fra San Francisco og to timer senere bad han sin vekseler om at sælge for 250.000 dollars aktier. Og dukker han op på en losseplads henrettet og med et drys af laktose over sig.
Eric tror ikke på historien og sætter en privatdetektiv Murdock og hans firma til at checke en masse løse ender. De får hurtigt en ide om at der er en tidligere privatdetektiv ved navn Delevan, der også er ude på samme ærinde. Jeri har været ansat ved et elektronikfirma af en Tellard, men blev fyret for at tage af kassen.
Erics langdistancekæreste Martha Foley, kaldet Mayo, bliver også rodet ind i det, for der er indbrud i Erics lejlighed og hun overrasker indbrudstyven, men slipper væk igen ved at spille dum nabo. Da politiet dukker op, er manden væk, men de kan godt se at han har været der. Imens udforsker Eric en forskel på under 100 miles på hvad de ved Gunnars bil har kørt af ture og så hvad kilometertælleren står på. Eller odometeret eller afstandsmåleren eller hvad nu oversætteren har fundet på at kalde den.
Han finder en stump grusvej bag en låge, hvor hegnet omhyggeligt er klippet over og det overskårne sted vendt ind mod marken, så det ikke kan ses fra vejen. Da Gunnar var kaptajn, fik han smidt en af mandskabet i fængsel for narkosmugling. Måske er det denne, der har hævnet sig? Bankpersonalet syntes også at det underligt at Gunnar hævede 250.000 dollars i kontanter. Og hans vekseler syntes at det var underligt at han solgte aktier fra sit portefølje, men alt fra side 1 og ikke noget fra side 2 og side 3.
Bankfolkene holdt nøje øje med om der var nogen i nærheden, der kunne presse Gunnar til noget. Der var en hippie-type og en ung kvinde i nærheden, men de fulgte ikke med Gunnar ud af banken og Eric kan heller ikke forestille sig at nogen kunne afpresse Gunnar, men hvad katten er der så foregået?
Gunnar havde en ekstra uddannelse som radiotelegrafist og den, der blev fængslet for narkohandel var også radiotelegrafist og Jeri arbejdede for et elektronikfirma og indbrudstyven var måske ved at installere spionudstyr?
Eric kører op ad grusvejen og kommer til et forladt hus, hvor der har været nogle for nylig, men der er gjort grundigt rent. I nærheden ligger resterne af et sprængt æsel. Og en lille dims, hvor der står noget med fd på. Eric søger videre og finder flere hundrede meter væk et sted, hvor affald er brændt af. Her er blandt andet konservesdåser, sammenbundne øldåser og mange cigarhylstre af den type, som Gunnar brugte. En bil kommer kørende i fuld fart, braser gennem leddet og kører han til huset. En rasende Lew Bonner springer ud, trækker en pistol og gennemsøger huset. Eric tænker at de må være på samme side og råber til ham. Da de er ret tæt på hinanden, bliver Lew skudt af en skjult riffelskytte, der sætter nok skud i ham til at være sikker på at han er død. Eric hopper omgående i skjul, men tilsyneladende er snigskytten ikke ude efter ham, for vedkommende kører bort.
Eric kører hen til nærmeste by og får fat i undersherif Brubaker, der giver ham (og Lew for den sags skyld) et møgfald for at lege amatørdetektiver. Eric aflægger forklaring og Brubaker fortæller lidt detaljer, så de er på niveau, men ingen af dem ved hvad der fik Lew til at tage direkte fra Jeris begravelse og ud til det gamle Van-Sickle sted (som det forladte hus viser sig at hedde). Brubaker har fundet et brev til Jeri fra en Debra, der ser ud til at lokke Jeri til at begå indbrud ved Gunnar, men det spor ender blindt, for Debras lejlighed er fraflyttet og tom.
Eric taler med Mayo i telefon og tager derefter ud til Paulette. Hun kan fortælle at manden der blev fængslet for narkohandel hed Harry Kessler og var et praktisk geni til fjernstyring og elektronik, men med en led sans for humor. Fx lavede han et par døde kæmperotter om til skræmmemaskiner ved at indbygge et par modelbiler i dem.
Eric får en åbenbaring. Hvis nu faderen havde fastspændt en fjernstyret bombe og mikrofon og Kessler var hippie-typen med langt hår, så han kunne skjule en modtager med øresnegl under håret? Det passer alt for godt. Dimsen fra æselliget var en kapacitor. Han fortæller det til Paulette og pludselig virker hendes telefon ikke længere og lyset går ud. Et par mænd kommer ind og Eric bliver slået ned. Han vågner op i en seng i en slags celle og i en seng ved siden af kan han se Paulette Carmody.
De ser ud til at have fået en indsprøjtning med noget bedøvende, for de har sovet i lang tid. Da de er kommet til sig selv lidt, har de fornøjelsen af at høre på et par af kidnapperne, der har gang i et højlydt samleje i rummet ved siden af. Ud fra hvad de har set og hørt til kidnapperne, må der være mindst tre mænd og en kvinde.
Eric og Paulette spekulerer over hvorfor Gunnar ikke bare rev ledningerne til sprængladningen ud, men det får de så at vide over et samtaleanlæg: radiosignalet forhindrede tingesten i at detonere. Så hvis man afbrød kredsløbet, ville bomben gå af. Paulette kan fortælle Eric at hun har hørt dem diskutere at de skal bruge ham til at hente en løsesum for hende. Hun er god for to millioner dollars. Eric har 170000 og dem vil de også have. Ideen er at have de to siddende i en bil med en bombe i. Løsepengene skal være bagi i et par solide kufferter, der sikkert vil overleve en eksplosion. Og et arrangement med en stålstang tværs gennem vognen og skruet fast sørger for at de to ikke kan komme fri.
Kessler er heldigvis megaloman og fortæller alt muligt fra sin plan, så de to gidsler kan høre hvor genial han er. Det lykkes Eric at forvirre overdragelsen af løsepenge, fordi kureren er hans gode ven, Carroll Brooks. Riffelskytten får ramt Brooks med et enkelt skud, men han når alligevel hen til bilen og får den kørt ud på hovedvejen. Imens kører Eric bilen med pengene og Paulette i henimod Kessler, så denne tøver med at udløse dynamitten. Eric kører ind i en smal kløft og bakker hårdt ind i en snævring, så metalstangen skærer gennem siden på bilen og de to kan komme fri. Han får bomben desarmeret og er så klar til at dræbe Kessler. Denne har samlet riffelskytten, der hedder Billy Heard op og er på vej væk, da Eric med overlæg kører sin bil ind i deres.
Politiet kommer til og forhindrer Eric i at slå de to i bilen ihjel. Banditterne har ellers været superforsigtige, for Gunnar nåede at slå en af dem ved navn Croft ihjel, inden de henrettede ham. Kidnapningen var planlagt af Harry Kessler, Billy Heard, pigen Debra og Croft. Sidstnævnte blev afløst af Delevan. Og Jeri Bonner skulle bare finde ud af hvor mange penge Gunnar egentlig havde. Hun kunne godt lide ham og gik i seng med ham af og til, så det var formentlig med vilje at hun kun skaffede side 1 af hans portefølje.
Eric finder tilbage til Mayo, der er det eneste menneske han nogen sinde har trængt rigtigt til.

Meget spændende thriller. Home Automation på den dårlige måde med mikrofonovervågning og overfaldsmænd med hånden på hovedafbryderen. ( )
  bnielsen | Nov 16, 2008 |
Exibindo 2 de 2
sem resenhas | adicionar uma resenha
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

A son searches for the men who killed his mysterious father Even at sixty-six, Gunnar Romstead was a tough old salt. It took several men to bring him down, and even after they'd bound his feet and hands he was still a threat. But finally the man who'd survived waterfront brawls, World War II, and countless stormy nights at sea died on his knees--shot through the back of the head.   Looking for answers, his son Eric comes to the barren California town where Gunnar breathed his last. He hardly knew the old man, but he can't believe his father was killed in a botched drug deal. Somewhere in California is a massive shipment of heroin and a quarter of a million dollars, and if Eric finds them he will uncover the truth. But for a boy who grew up loving his father from afar, the truth may hurt even more than a bullet.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (4.13)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3
3.5
4 1
4.5
5 2

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,510,576 livros! | Barra superior: Sempre visível