Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Spectrum (1961)

de Kingsley Amis (Editor), Robert Conquest (Editor)

Outros autores: Kingsley Amis (Editor), Stephen Barr (Contribuinte), John Berryman (Contribuinte), Algis Budrys (Contribuinte), Robert Conquest (Editor)7 mais, H. Chandler Elliott (Contribuinte), Robert A. Heinlein (Contribuinte), Katherine MacLean (Contribuinte), Frederik Pohl (Contribuinte), Robert Sheckley (Contribuinte), Clifford D. Simak (Contribuinte), William Tenn (Contribuinte)

Outros autores: Veja a seção outros autores.

Séries: Spectrum Anthology (1)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
1272213,564 (4.1)Nenhum(a)
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Exibindo 2 de 2
This is a collection of early SF stories put together by British editors in 1964. The ten stories were written between 1939 and 1955. The chosen stories were not very impressive. These are mostly fun-silly SF stories. Maybe I wasn't in the right mood. The stories by Heinlein, Budrys and Sheckley were the best. I like Simak but his story was a very early effort and not up to his usual quality.

The Midas Plague -- Frederik Pohl ***
Limiting Factor -- Clifford D. Simak ***
The Executioner -- Algis Budrys ****
Null-P -- William Tenn ***
The Homing Instinct of Joe Vargo -- Stephen Barr ***
Special Flight -- John Berryman ***
Inanimate Objection -- H. Chandler Elliot ***
Pilgrimage To Earth -- Robert Sheckley *****
Unhuman Sacrifice -- Kathrine MacLean ***
By His Bootstraps -- Robert A. Heinlein **** ( )
  ikeman100 | Sep 6, 2021 |
Indeholder "Kingsley Amis, Robert Conquest: Introduction", "Frederik Pohl: The Midas Plague", "Clifford D. Simak: Limiting Factor", "Algis Budrys: The Executioner", "William Tenn: Null-P", "Stephen Barr: The Homing Instinct of Joe Vargo", "John Berryman: Special Flight", "H. Chandler Elliott: Inanimate Objection", "Robert Sheckley: Pilgrimage to Earth", "Katherine MacLean: Unhuman Sacrifice", "Robert A. Heinlein: By His Bootstraps".

"Kingsley Amis, Robert Conquest: Introduction" handler om hvordan historierne er valgt ud og at man fx ikke har taget forfattere som Clarke og Aldiss med, som allerede har stor udbredelse i England.
"Frederik Pohl: The Midas Plague" handler om en verden af overflod, hvor spild er forbudt, så jo lavere i hierarkiet man er, jo mere er man forpligtet til at forbruge. Indtil Morey Fry får en god ide og lader robotter forbruge. Morey og hans kone, Cherry, slutter historien med at vente barn, så mere lykkeligt kan det jo ikke være.
"Clifford D. Simak: Limiting Factor" handler om en hel planet, der er ombygget til en stor mekanisk computer. Men dens størrelse er begrænset af hvor højt man kan stable stål uden at det begynder at bøje, så derfor har konstruktørerne opgivet den og er rejst videre.
"Algis Budrys: The Executioner" handler om Samson Joyce der er dommer. Tre yngre hjælpedommere Blanding, Pedersen og Kallimer er der også for at dømme i sagen mod Clarissa Jones. Hendes forbrydelse var åbenbart at tiltale sin kæreste med fornavn på offentlig vej. Hun bliver efter loven dømt til døden og Joyce trækker sit våben for at skyde hende. Hun har ikke lov at forsvare sig, så hun er blevet klædt af efter dommen for at sikre at hun ikke har våben eller skudsikkert tøj på. En i publikum smider en hjemmelavet pistol op til hende og hun når at såre Joyce i armen inden han dræber hende. Efterfølgende bryder der tumulter ud og Blanding bliver dræbt af en brosten. Joyce har alle dage troet på Systemet, Loven og den gudeagtige Messire, der efter sigende ser og styrer alt. Kallimer er mere selvtænkende og tror ikke på at Messire findes. Kallimer og den ældre dommer Normandy har arrangeret at dem, der stod bag tumulterne skal dømmes næste dag. Joyce tænker for en gangs skyld selv og begynder at skyde Kallimer, Normandy og derefter mere tilfældige fra det meget stands- og familieopdelte samfund.
"William Tenn: Null-P" handler om George Abnego, der efter den anden atomkrig viser sig at være totalt gennemsnitlig. En dr Glurt indleder Abnegistrevolutionen og Abnego bliver valgt til præsident, for de klogere har jo ført verden ud i ragnarok. Efter en kvart million år hvor gennemsnittet har hersket, bliver de udkonkurreret af nogle intelligente hunde. Da disse har opfundet pindekaste-maskiner, forsvinder menneskene undtagen i de mest tilbagestående hundesamfund.
"Stephen Barr: The Homing Instinct of Joe Vargo" handler om ???
"John Berryman: Special Flight" handler om ???
"H. Chandler Elliott: Inanimate Objection" handler om ???
"Robert Sheckley: Pilgrimage to Earth" handler om kærlighed som handelsvare.
"Katherine MacLean: Unhuman Sacrifice" handler om en prædikant, Winton, der sammen med to teknikere Henderson og Charlie er ankommet til en ny planet. ???
"Robert A. Heinlein: By His Bootstraps" handler om Bob Wilson, der i 1942 er ved at skrive phd-afhandling om "An Investigation into Certain Mathematical Aspects of a Rigour of Metaphysics" da en person, Joe, dukker op i hans aflåste værelse via en tidsportal. En mere dukker op, Bob drikker sig fuld, kommer i slagsmål med de to andre og bliver slået ud. Han vågner op på den anden side af tidsportalen hvor en mand, der kalder sig Diktor, tager imod. Diktor fortæller at de er i Norkaal, 30000 år ude i fremtiden. Han forbinder Bobs sår og giver ham en god stor drink, så Bob falder i søvn. Da han vågner til dåd igen, forklarer Diktor ham at en fremmed race The High Ones har regeret over menneskene i 20000 år men nu er taget afsted igen. Menneskene er blevet en føjelig race og en mand fra fortiden skulle nok kunne få det som han vil. Diktor serverer morgenmad og det bliver frembåret af en smuk, smuk ung kvinde Arma. Bob udtaler sin beundring og Diktor fortæller at Arma er en slave og at han gerne forærer hende til Bob. En ny slave dukker op og Bob fortryder næsten at han var så hurtigt til at vælge Arma. Han bliver sendt tilbage for at hente en mand gennem portalen og opdager at han nu er Joe. Vel tilbage igen får han en liste af Diktor over ting han skal skaffe. Han bliver tvær og forsøger selv at komme gennem portalen blot for at opdage at han nu er den tredje mand på banen. Selv om han forsøger at bryde ud af rollen, lykkes det ikke. De to andre går gennem portalen, så han får tid til at tænke. Hans kæreste Genevieve ringer og det håndterer han ret skidt, så hun ender med at true med repressalier. Han smutter selv tilbage gennem portalen, som han nu har lært at betjene. Han finder sin hat og en notesbog med Diktors notater inklusive en slags ordbog. Han låner 20 dollars af en ven og smutter lidt tilbage i tiden og køber ting fra listen, blandt andet Machiavelli's Fyrsten og Mein Kampf af en Adolf Schickelgruber. Tilbage i Norkaal hopper han ti år tilbage i tiden. Han finder bygningskomplekset gabende tomt. Hverken mennesker, dyr eller mad. Senere finder han dog mennesker og det ser ud til at bygninger er tabu. Dvs han selv er tabu og dermed i en magtposition. Den bruger han til at blive Diktor. Menneskene er blevet nemme at styre og føjelige i alle sammenhænge, så han bliver Diktor uden sværdslag. Han prøver at kigge i portalen for at se hvordan The High Ones ser ud, men det giver ham en alvorlig forskrækkelse og han holder lav profil de næste to år. Ialt går der ti år og han holder udkig efter Diktor. Da han endelig ser ham, går det op for ham at han selv er Diktor og at der ikke er andre. Men det er også bedre end at være phd-studerende, så han sørger selv for at blive i rollen som Diktor. Men gad vide hvordan det startede?

Glimrende noveller! "By His Bootstraps" er en klassiker i tidsrejseparadokser. ( )
  bnielsen | Apr 7, 2013 |
Exibindo 2 de 2
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Amis, KingsleyEditorautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Conquest, RobertEditorautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Amis, KingsleyEditorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Barr, StephenContribuinteautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Berryman, JohnContribuinteautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Budrys, AlgisContribuinteautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Conquest, RobertEditorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Elliott, H. ChandlerContribuinteautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Heinlein, Robert A.Contribuinteautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
MacLean, KatherineContribuinteautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Pohl, FrederikContribuinteautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Sheckley, RobertContribuinteautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Simak, Clifford D.Contribuinteautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Tenn, WilliamContribuinteautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Griffiths, JohnArtista da capaautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Powers, RichardArtista da capaautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Powers, Richard M.Cover Artistautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (4.1)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 2
4 4
4.5
5 3

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 203,223,799 livros! | Barra superior: Sempre visível