Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

I ledige Timer. Syttende Bind

de Jules Verne

Outros autores: Veja a seção outros autores.

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
117,662,328 (3)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porbnielsen
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Indeholder "Jules Verne: En Verdensomsejling under Havet", "Guy Boothby: Ægypteren Faros".
"Jules Verne: En Verdensomsejling under Havet" handler om:
Verdenshavene, 1866-1867
Montreal Ocean Kompagniet's skib "Moravian" mister den 15. marts 1867 en del af kølen ved at støde på en klippe, der ikke fandtes på kortet. Cunard liniens "Scotia" får et hul i skroget 13. april 1867 på lignende mystisk vis. Rygterne går om et søuhyre og fregatten "Abraham Lincoln" udstyres til en færd for at finde det. Den 35-årige professor Pierre Aronnax bliver inviteret med om bord. Han tager sin tro tjener Conseil på 30 år med. Skibets kaptajn hedder Farragut og er meget vellidt af sin besætning. En berømt hvalfanger, canadieren Ned Land på fyrre år, er også ombord. Ud for Patagoniens kyst opdager de et skær i havet, men de nysgerrige på dækket bliver pludseligt fejet over bord af en uhyre vandstråle. Conseil, Ned Land og professor Aronnax redder sig op på hvad der viser sig at være en ubåd. De bliver taget til fange og gelejdet ind i ubådens indre. De får tøj og mad og bemærket at bestikket bærer valgsproget "mobilis in mobile", dvs bevægelig i det bevægelige element. Kaptajnen på ubåden dukker op og præsenterer sig som Kaptajn Nemo og ubåden som "Nautilen".
De tre får tilbudt ophold mod at love ikke at ville flygte, men det lover de nu ikke.
Nemo accepterer alligevel at beholde dem og viser Aronnax rundt i ubåden. Han røber også at han er hovedrig og fx sagtens kunne betale Frankrigs statsgæld på 10 milliarder. Nogle dage efter tager de på udflugt udenfor ubåden vha et Rouquayral apparat, en slags akvalunge med en trykbeholder med luft under 50 bar tryk. Aronnax er forfatter til en bog "Havets Hemmeligheder", men ser meget, der er helt ukendt for ham, fx en kæmpestor havedderkop.
Vel inde i ubåden igen, tager de på togt til Sandwichøerne, hvor ubåden er ned på 4000 meters dybde. Nemo røber at han sågar har været nede på 9000 meter en enkelt gang.
Ubåden er drevet af elektricitet, som Nemo udvinder af vandet på en lidt upræcist forklaret måde. Det nye år, 1868, fejres på vej til Torres-strædet ved Ny Guinea. Her går ubåden midlertidigt på grund og folkene benytter lejligheden til at gå i land. De bliver overfaldet af indfødte, men Nemo bruger lidt elektricitet til at skræmme de indfødte uden at skade dem.
Turen går videre. En af Nemos mænd bliver hårdt såret og Aronnax tilkaldt, men han kan intet stille op. Manden bliver begravet i havbunden et øde sted. Senere fisker de perler ved Ceylons kyst, Nemo viser Aronnax en kæmpeperle og han redder også en perlefisker fra et hajangreb. Alt imens lader han forstå at han hader menneskenes verden.
De fortsætter gennem Det røde Hav, en undersøisk tunnel til Middelhavet, hvor en formue bliver bragt fra borde. De kommer forbi Santorini. Ved Portugals kyst lader Nemo sine dykkere hente skatte op fra den sunkne spanske armada. Han lader forstå at pengene går til oprørere, der vil styrte tyranner. Videre går turen til det sunkne Atlantis og til Nemos hemmelige base i en vulkanø. Herfra styrer Nautilen mod syd, gennem Sargassohavet og tager en kort visit på 16000 meters dybde. De går langt mod syd og Nemo nægter Ned at harpunere en hval, men lader gerne en flok kaskelotter massakrere, fordi han mener at de jager andre hvaler.
De fortsætter mod syd og den 18. marts bremses de af isen på 31 grader østlig længde og 67 grader sydlig bredde. Nautilen dykker under og når frem til åbent vand ved Sydpolen. Den 21. marts 1868 tager Kaptajn Nemo Sydpolen i besiddelse. De tager afsted igen og denne gang er det ved at gå galt. De sidder fast i en tunnel under isen, men ved at bakke og støde ind i isen kommer de med nød og næppe fri. De går nu forbi Ildlandet, Fastlandsøerne - også kaldet Maloouinerne - eller i vore dage Falklandsøerne. De sejler langs Patagoniens kyst til Uruguay, men hele tiden langt fra kysten, så Ned Land lægger helt forgæves flugtplaner. Conseil er tilfreds med sit og Aronnax studerer fisk og bløddyr.
Han holder også foredrag for Conseil og Land om hvor nyttige dyr, de søkøer er, som menneskene er ved at udrydde.
Senere på rejsen bliver Nautilen overfaldet af kæmpeblæksprutter, men klarer sig dog med tabet af en enkelt sømand.
Kursen sættes mod England og en kort kamp med et krigsskib ender med at krigsskibet bliver sænket. Det er nu juni 1868 og rejsen går videre til Norge, hvor ubåden indfanges af den store Malstrøm. Aronnax, Ned og Conseil reddes i land, men der er ingen spor af Nautilen.

Denne udgave er tæt på originalen, hvilket ses på sidetallet. Hele bogen er som et langt ekspeditionstogt, hvor man skal høre om alt muligt undervejs. Kaptajn Nemo er en spændende person, men bogen er ikke så spændende.
De tre fanger, Aronnax, Ned og Conseil, er tæt på at være rene papfigurer. Inkluderet i denne udgave er de endeløse opremsninger af hvilke dyr, Aronnax er stødt på.

"Guy Boothby: Ægypteren Faros" handler om ???

En verdensomsejling under havet er 394 sider, Ægypteren Faros er på 246 sider.

??? ( )
  bnielsen | Jan 9, 2013 |
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Jules Verneautor principaltodas as ediçõescalculado
Boothby, Guyautor principalalgumas ediçõesconfirmado
Boothby, GuyAutorautor principalalgumas ediçõesconfirmado
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 203,188,404 livros! | Barra superior: Sempre visível