Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

La relique (2006)

de Pierre Grimbert

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
314,118,705 (2)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porTechThing, blacherez
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Een novelle in de wereld van Ji. De hoofdrol wordt vervuld door Reyan de Kercyan, dan wel een aantal jaren vóór de gebeurtenissen in 'Le Secret de Ji'. Deze novelle is alleenstaand, heeft niks te maken met de reeks. Bovendien kun je het kleinood gratis downloaden van de website van 'Le Secret de Ji': klik hier.

Een jongere Reyan is op zoek naar financiën, want zijn spaarcentjes zijn bijna op. Via via kwam hij te weten dat het lijk en het masker van Doloron er op de begraafplaats niet ver van de kapel van de congregatie van Eurydis zou begraven zijn. Doloron is een van de demonen die door Euridys een kopje kleiner is gemaakt. Reyan ziet hierin een makkelijke manier om een geld te geraken, door dit masker aan de congregatie te verkopen, opdat dit waardevolle artefact aan haar collectie zou kunnen toegevoegd worden.

Uiteraard wordt hierover streng onderhandeld en laat Rey niet in z'n kaarten kijken. Zo sluw was hij toen al. Het opgraven verloopt van niet van een leien dakje, vooral omdat Rey's kompaan een derde heeft ingeschakeld voor het zware werk. Maar ieder heeft blijkbaar zijn eigen agenda uit te voeren, waarbij vooral Rey het gelag zou moeten betalen.

Wanneer dan nog eens een andere bende ten tonele verschijnt, omdat die ook heil zien in het masker, is het hek helemaal van de dam. Ons eerder trio kan zich echter verschuilen, al blijft Rey uiteindelijk alleen over, voor de goede afloop van het verhaal.

Wanneer de deal met de congregatie uiteindelijk moet besloten en afgerond worden, blijkt dat Rey het zeer sluw heeft aangepakt en de congregatie ferm "in 't zak gezet" heeft (de deal zal dus nooit afgerond worden), al was het maar om aan te tonen dat zelfs de congregatie haar credo niet trouw blijft: Savoir, Tolérance et Paix. Zelfs met lager percentage van de gevraagde som hoeft hij niet te vrezen om blut te zijn.

Op zich een leuk verhaaltje, maar meer niet. De Reyan hier verschilt inzake humor, gedrag en aantrekkelijkheid tegenover de Reyan in 'Le Secret de Ji'. Deze laatste komt veel sympathieker over, grappiger, gewiekster. Net zoals in de reeks heeft Grimbert ook hier het verhaal wat gerekt door iets té veel beschrijvingen. ( )
  TechThing | Jan 22, 2021 |
sem resenhas | adicionar uma resenha
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Nenhum(a)

Links rápidos

Avaliação

Média: (2)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3
3.5
4
4.5
5

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,471,205 livros! | Barra superior: Sempre visível