Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Stille som i graven (1966)

de Gerd Nyquist

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
1411,439,306 (2)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porbnielsen, bgr01, Bentis, vivir, mellu, Hatsepshut, boklistami
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Norge, Oslo, ca 1962
Martin Bakke er gymnasielærer i engelsk, 34 år gammel, ungkarl, høj og ser godt ud. Han får et brev fra en gammel klassekammerat Lucy Lunde. Efternavnet er nyt, for hun har giftet sig med en ældre oberst og bor nu i et stort hus ude ved Holmenkollen. Hun inviterer på middag, men hvorfor nu det? Obersten er 63 år og enkemand. I huset bor han og Lucy, hans kusine Marta på 58 (som alle tror er hans søster) og hans datter Victoria på 20 år. Deres omgangskreds er ca bestyrelsen i "Digtet's venner" og faktisk går obersten og hans søster ret tidligt fra middagen for at gå til møde der.
Lucy fortæller Martin at stemningen i huset er underlig og at der først nu er kommet tekst på gravstenen for oberstens afdøde konen. Teksten lyder: "Jeg er græsset. Jeg skjuler intet." hvilket er en forvanskning af "Jeg er græsset. Jeg skjuler alt." På vej hjem går Martin omkring kirkegården for med egne øjne at se gravstenen.
Her finder han Marta slået ned og bevidstløs ved siden af stenen. Han får hende på hospitalet, hvor hans storebror Kristian Bakke er afdelingslæge og han får også tilkaldt politiet i skikkelse af politifuldmægtig Carl-Jørgen Hall, som han kender både fra gymnasietiden og fra en tidligere sag. De tager sagen meget alvorlig, men hæmmes fx af at der er snevejr, så de kan ikke se om gerningsmanden har smidt en kniv eller hvad det nu var der snittede Marta i hovedet. Først senere på Holmenkollendagen benytter Hall sig af at alle er væk til at få smeltet sneen væk og få fundet "kniven", der viser sig at være en skruetrækker med skarp kant. I de mellemliggende uger har obersten haft engageret Martin til at læse med Victoria, så hun kan gå op til studentereksamen. Martin kommer tættere på Victoria på den måde og ofrer en flaske champagne på hende, da han opdager at hun har 21 års fødselsdag og at der ikke er andre, der fejrer hende.
På Holmenkollendagen står Kristian og Martin tæt på hinanden, da Kristian pludselig bliver skudt. Heldigvis går kuglen lige igennem uden at gøre den store skade, men Hall benytter lejligheden til at lade Kristian holde helt lav profil i længere tid. Våbnet viser sig at være oberstens og Lucy's fingeraftryk findes både på pistolen og på skruetrækkeren. Lucy forsvinder, men dukker op igen i Martins lejlighed og Hall benytter lejligheden til at holde hende isoleret der uden at anholde hende. Kristian bliver udskrevet uden mén og Martin får via en arkitekt en ide om hvor noget er gemt af oldemoderen på loftet i oberstens gamle hus.
Han får Hall til at sørge for at alle er ude af huset og så går han på loftet med et koben. Det lykkes ham at finde et gammelt skrin gemt under gulvbrædderne på det gamle loft. Skrinet rummer fem førsteudgaver af Shakespeare: Hamlet, Romeo og Julie, Titus Andronicus, Sonetterne og The Passionate Pilgrime.
Han lader Hamlet blive tilbage i skrinet og gemmer de andre fire. Den viser sig at det er Marta, der har spillet alle på næsen og skudt Kristian. Hun var forelsket i obersten og gav hans første kone Victoria trombatin, så hun døde af en blodstyrtning. Victoria havde tuberkulose og ville være død alligevel, men Marta fremskyndede det. Det kan ikke bevises og det kan resten heller ikke. Desuden er Marta og obersten begge arveberettigede efter oldemoderen, så Marta skal alligevel have halvdelen af hvad Shakespeare manuskripterne indbringer. Marta har skyndt sig at sætte Hamlet i spil og har brugt penge på modetøj og makeup, så hun ligner en på 40 og ikke en på 58, men hun er ikke smuk, når hun er vred. Og vred, det bliver hun, da de andre beder hende om at flytte og politiet siger at de ingen beviser har, men at de vil holde øje med alt, hvad hun fremover foretager sig.

Mærkeligt, mærkeligt plot, men nu er det her jo også fiktion og ikke virkelighed. Fortænkt ævl og utroværdige personer. Martin, Kristian og Carl-Jørgen er dog næsten levende skildret, så de burde kunne have regnet ud at de bare er opdigtede? ( )
  bnielsen | Jul 5, 2019 |
sem resenhas | adicionar uma resenha

Pertence à série publicada

SaPo (93)
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em Finlandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em Finlandês. Edite para a localizar na sua língua.
Aamupostissa olin saanut Lucy Lundelta kirjeen ja istuin nyt opettajahuoneessa lukemassa sitä pitkän välitunnin aikana.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em Finlandês. Edite para a localizar na sua língua.
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (2)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3
3.5
4
4.5
5

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,395,787 livros! | Barra superior: Sempre visível