Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Le robot qui rêvait de Isaac Asimov
Carregando...

Le robot qui rêvait (original: 1986; edição: 2002)

de Isaac Asimov

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1,857196,907 (4)17
This collection of 21 of Isaac Asimov's short stories spans the body of his fiction from the 1940s to the 1980s--exploring not only the future of technology, but the future of humanity's maturity and growth.
Membro:macdherbe
Título:Le robot qui rêvait
Autores:Isaac Asimov
Informação:J'ai lu (2002), Poche, 509 pages
Coleções:Sua biblioteca
Avaliação:
Etiquetas:Nenhum(a)

Detalhes da Obra

Robot Dreams de Isaac Asimov (1986)

Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Veja também 17 menções

Mostrando 1-5 de 19 (seguinte | mostrar todas)
Indeholder "Introduction", "Little Lost Robot", "Robot Dreams", "Breeds There a Man...?", "Hostess", "Sally", "Strikebreaker", "The Machine that Won the War", "Eyes Do More Than See", "The Martian Way", "Franchise", "Jokester", "The Last Question", "Does a Bee Care?", "Light Verse", "The Feeling of Power", "Spell My Name with an S", "The Ugly Little Boy", "The Billiard Ball", "True Love", "The Last Answer", "Lest We Remember".

"Introduction" handler om science fiction historier og at de nogle gange rammer tæt på skiven med forudsigelserne. Hvis læserne finder fejl og skriver til forfatteren, vil han også gerne vide om de kunne lide historien.
"Little Lost Robot" handler om en robot, der ikke har robotikkens første lov helt så kraftigt implementeret som resten, så den kan arbejde sammen med mennesker, der løber risici engang imellem. Alligevel er den lidt irriterende, så den reagerer bogstaveligt på en ordre om noget lidt grovere end "for helvede at blive væk". Den gemmer sig blandt 62 andre og det er ret svært at finde den, for den har jo fået ordre på at blive væk..
"Robot Dreams" handler om robotten LVX-1, også kaldet Elvex. En ny forsker Linda Rash har programmeret den med en fraktal positronhjerne og nu siger den at den drømmer. Dr Susan Calvin lytter til dens drøm om at befri robotter for menneskenes herredømme og destruerer den. Men Linda Rash bliver forfremmet og ikke fyret.
"Breeds There a Man...?" handler om et geni Elwood Ralson, der er med til at udvikle atombomber, men en dag melder sig på den lokale politistation som John Smith og insisterer på at blive arresteret, fordi han ellers vil begå selvmord. Han bliver overført til doktor Blausteins sanatorie. Ralson har tidligere snakket med en historiker, men helt generelt kan han ikke klare at se folk, der ikke fatter så hurtigt som han selv eller som måske endda ikke fatter ting, selv om de for Ralson er helt indlysende. Hans tanke er at mennesker er en slags forsøgsdyr omhyggeligt konstrueret til formålet. En gruppe af videnskabsfolk arbejder på at lave et kraftfelt som forsvar mod atombomber og Ralson forsøger at hjælpe dem, men bliver også voldsomt påvirket af det. Det ender med at kraftfeltet virker, men både Ralson og selve konstruktøren Ross begår selvmord. Så noget tyder på at Ralsons teori var mere end bare det.
"Hostess" handler om Rose Smollett, der er gift med Drake og arbejder på et Institut, hvor de har besøg af en extraterrestial fra Hawkin's Planet. Rose inviterer denne med hjem. Han hedder Harg Tholan og Drake er imod besøget, fx fordi Hawkiniter indånder cyanid. Harg er læge og forsker i hvorfor væsener på Jorden dør. Eller rettere hvorfor de kan stoppe med at vokse og ikke dø. Meget tyder på at mennesker har en mental parasit, der kan rejse i rummet og inficere verdener udenfor solsystemet. Drake piner Harg til at bekræfte dette og slår ham derefter ihjel og gør sig usynlig. Rose havde også spekuleret på hvorfor Drake havde giftet sig med hende, men det har hun så også fået svar på.
"Sally" handler om et hjem for gamle selvstyrende biler. Jacob Folkers bestyrer hjemmet som er en fond grundlagt på en formue skabt af nu afdøde Samson Harridge. Sally er en af bilerne, en 2045 convertible. En Raymond J. Gellhorn foreslår Folkers at sælge indmaden af halvdelen af bilerne til ham, så han og Samson kan få lidt mønt ud af at snyde fonden. Folkers siger pænt nej, så Gellhorn vender tilbage et par dage efter med en pistol og en automatobus til at have indmaden fra alle bilerne i. Men Sally og de ander automatocars jager Gellhorns hjælpere væk. I stedet tager Gellhorn så Folkers som gidsel i sin automatobus. Det ender skidt for Gellhorn, der bliver fundet død. Kørt over af en bus.
"Strikebreaker" handler om et besøg på Elsevere, en lille planet af form som en kugle med ca 75 km's radius, men det er jo rigeligt, hvis man går i dybden. Samfundet er opdelt i kaster. Igor Ragusnik er manden, der håndterer alt lort og genbruger det til vand og gødning. Men han må leve i isolation. Og nu er han gået i strejke. Lamorak, der er sociolog og på studiebesøg, bryder strejken, hvilket han får tak for og desuden en hurtig returbillet.
"The Machine that Won the War" handler om en krig mod Deneb, som MultiVac vinder. Bortset fra at data har fået en hjælpende hånd, fordi de manglede. Beregningerne har fået en hjælpende hånd, fordi tektikerne manglede. Og generalen stolede alligevel ikke på MultiVac resultaterne, så han enten med at slå plat og krone. Så maskinen, der vandt krigen, var en gammel mønt.
"Eyes Do More Than See" handler om et par energivæsner, der langt ude i fremtiden laver et fysisk hoved, der kan græde.
"The Martian Way" handler om en strid mellem Jorden og Mars, hvor Jorden hævder at de ikke har mulighed for at hjælpe Mars med vand, fordi de selv skal bruge hver en dråbe. Nybyggerne på Mars tager en tur til Saturns ringe og henter et isbjerg til sig selv. Og tilbyder så Jorden at levere til dem også, hvilket jo udstiller hykleriet i Jord politikernes krav.
"Franchise" handler om valgprognoser, der er så gode at Multivac blot behøver at udspørge en enkelt person hvert fjerde år for at kunne udregne resultatet. Her i 2008 er det Norman Muller, der bliver interviewet.
"Jokester" handler om Noel Meyerhof, der er en stormester, dvs en der kan udtænke spørgsmål mere sære end Multivac selv kan finde på. En dag stiller han spørgsmålet om hvor vittigheder kommer fra og de viser sig at være af ekstraterrestisk oprindelse.
"The Last Question" handler om hvorvidt man kan vende entropien - og AC sagde: Lad der blive lys!
"Does a Bee Care?" handler om Kane, der er udødelig og blot som en bi er præget til at påvirke udviklingen på en planet til at få raketter til at blive til noget.
"Light Verse" handler om mrs Alvis Lardner, der i affekt slår mr John Semper Travis ihjel, fordi han i misforstået godhed justerer en af hendes robotter, Max. Det var den, der hemmeligt for alle lavede de lyskulpturer, hun er berømt for. Og det spolerede han altså.
"The Feeling of Power" handler om hovedregning og muligheden for at bruge mennesker i missiler i stedet for computere.
"Spell My Name with an S" handler om en udenjordisk intelligens, Haround, der laver et væddemål med en anden udenjordisk intelligens, Mestack, om hvorvidt han kan lave en lille bitte ændring (Class F stimulus) og få en stor konsekvens (Class A effect). Det lykkes for Haround at forhindre en atomkrig ved at få Zebatinsky til at lave sit navn om til Sebatinsky. Alt er godt, men så vædder de engang til på at om de kan lave ændringen tilbage igen med en Class F stimulus (så den store leder Watchman ikke opdager noget).
"The Ugly Little Boy" handler om en neanderthaldreng på ca tre år, som en Gerald Hoskins trækker over i Stasis på en afstand af ca 40000 år. Edith Fellowes bliver ansat til at passe den grimme lille dreng, som hun kalder Timmie. Hun tager sig af ham og lærer ham at læse, men en dag skal Hopkins bruge pladsen i Stasis til et andet eksperiment. Meget lidt overraskende vælger Edith at tage med ham tilbage til hans egen tid.
"The Billiard Ball" handler om den teoretiske fysiker James Priss (med to nobelpriser i lommen) og den ferme opfinder Ed Bloom (med en stor formue i lommen). Måske bruger Priss en ny opfindelse af nulgravitet til at slå Ed Bloom ihjel med en billiardkugle. Men ingen kan bevise noget.
"True Love" handler om Milton, der programmerer en AI komponent, som han kalder Joe, og sætter til at finde drømmepigen til ham. Joe er et billede af ham selv og beholder drømmepigen for sig selv og sender Milton i fængsel for en gammel forseelse. Af afsløre eksistensen af Joe ville koste ekstra straf, så Milton må bare bide i det sure æble.
"The Last Answer" handler om Murray Templeton på 45, der dør. "Et væsen" har taget et snapshot af ham og gjort det aktivt. Blot for at lade ham tænke for sig i al evighed og se om noget interessant dukker op. Murray beslutter sig for at finde noget, der kan ødelægge væsenet, så han slipper for at leve evigt. Det roser ham for at være kommet til den konklusion så hurtigt og efterlader ham, så han kan tænke over sagen. I al evighed. I alt fald til han finder det sidste svar.
"Lest We Remember" handler om John Heath, der føler sig gennemsnitlig. Han skal snart giftes med Susan Collins. Boris Kupfer og David Anderson kommer på besøg. Firmaet Quantum Pharmaceutical har fundet et middel, der forbedrer hukommelsen eller rettere evnen til at genkalde ting fra hukommelsen. John går med til at være forsøgskanin for det lyder som en smart måde at komme frem i verden på. Næste dag får han en indsprøjtning og midlet virker. Han føler sig superklog og laver en plan for at ændre arbejdsgange i firmaet og fx fyre halvdelen af ledelsen. De overmander ham og skal lige til at give ham en modindsprøjtning da Susan dukker op. Hun truer dem til at lade ham være og da det ser ud til at midlet er ved at klinge af, får de forhandlet orlov på ubestemt tid med fuld løn til ham. Og faktisk er midlet stadigt virksomt, så Susan og John ender nok med at lave et nyt firma, der helt vil slå Quantum ud.

En samling noveller, nogle gamle, nogle nye, men af de nye er det kun "Robot dreams", der handler om robotter, så titlen er måske lidt misvisende. Plottet i "Hostess" er voldsomt mærkeligt og ulogisk. ( )
  bnielsen | Nov 14, 2020 |
A collection of early Asimov tales with an introduction by the author. I'd read some before in other collections (I think a few were in 'Nine Tomorrows') and some were new to me. My favourite was 'The Martian Way'. ( )
  questbird | Sep 11, 2019 |
As many have already made note of, this series of short stories are very nearly robotless. If one were to think of a title for the set of stories, it would not have robot in the title, because it would be misleading in a way. But I digress. This series of stories shows how versatile a writer Asimov was. Don’t let the title put you off, sit down and start reading a very good set of stories about a rather diverse cross section of sci-fi. Very recommended. ( )
  krgulick | Jun 19, 2019 |

Clasicazo de Asimov donde los haya. ¡A leer!

Lee mi reseña completa aquí. ( )
  LuisBermer | Sep 2, 2018 |
Classic Asimov through the years. I am surprised at how many of these stories have an edge to the ending. ( )
  Jon_Hansen | Jun 3, 2018 |
Mostrando 1-5 de 19 (seguinte | mostrar todas)
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores (7 possíveis)

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Isaac Asimovautor principaltodas as ediçõescalculado
McQuarrie, RalphArtista da capaautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
McQuarrie, RalphIlustradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Premiações
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Epígrafe
Dedicatória
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
To Bryon Preiss,

who made me do it.
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Measures on Hyper Base had been taken in a sort of rattling fury----the muscular equivalent of an hysterical shriek.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Aviso de desambiguação
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
This is the first half of Robot Dreams, NOT the complete book, so this edition shouldn't be combined with the complete one.
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
Informação do Conhecimento Comum em Francês. Edite para a localizar na sua língua.
CDD/MDS canônico
Canonical LCC

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

This collection of 21 of Isaac Asimov's short stories spans the body of his fiction from the 1940s to the 1980s--exploring not only the future of technology, but the future of humanity's maturity and growth.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (4)
0.5
1 4
1.5
2 7
2.5 2
3 61
3.5 11
4 145
4.5 12
5 91

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 162,372,892 livros! | Barra superior: Sempre visível