Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Syv kvadratmeter med lås : krimithriller de…
Carregando...

Syv kvadratmeter med lås : krimithriller (original: 2024; edição: 2023)

de Jussi Adler-Olsen

Séries: Department Q (10)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
331743,862 (3.63)Nenhum(a)
PREVIOUS BOOK IN SERIES: THE SHADOW MURDERS, ISBN 9781524742584. The 'Department Q' series comes to a thrilling conclusion when the team must turn inward to solve the cold case that has put their own leader behind bars, a place where his enemies are plentiful and time is quickly running out.
Membro:StigWessberg
Título:Syv kvadratmeter med lås : krimithriller
Autores:Jussi Adler-Olsen
Informação:Kbh. : Politiken, 2023
Coleções:Sua biblioteca
Avaliação:
Etiquetas:Nenhum(a)

Informações da Obra

Locked In de Jussi Adler-Olsen (2024)

Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Danmark, 2020
Efterforskeren Carl Mørck bliver efterstræbt af en stor narkobagmand. Det har stået på i årevis og en hollandsk politimand Eddie Jansen har været i narkohajens tjeneste i mange år. Der er plantet beviser mod Mørck i årevis. I 2005 blev han og to kollegaer skudt. Den ene, Anker, døde og den anden, Hardy Henningsen, blev lammet. Nu er Carl Mørck blevet fængslet og indsat i Vestre Fængsel. Hans kone, Mona (Ibsen) og datter Lucia er ikke begejstrede.
Eddie forsøger at få en noget enfoldig type ved navn Malthe Bøgegård til at slå Carl ihjel, men en af de andre kaldet Kaninpikken tænker at beløbet for mordet må være til forhandling. Så i første omgang bliver Carl ikke overfaldet. I næste omgang forsøger Kaninpikken selv at stikke ham ned, men ender på hospitalet. Senere får han et skub ned ad en trappe og brækker nakken. En flok rockere er utilfredse med at nogen vil begå drab i "deres" fængselsafsnit uden at tage dem i ed, så næste forsøg er mere professionelt. Malthe er imidlertid blevet sur, så han blander sig i slagsmålet og Carl går fri endnu en gang. Eddie tænker helt korrekt at hans "chef" ikke vil være tilfreds og sørger for at få sig og sin kone og datter flyttet et stykke væk til en hurtigt lejet lejlighed. Claus Mørck har fået en Adam Berg beskikket som advokat, men han bliver kørt ned af en flugtbilist.
Sideløbende efterforsker Gordon, Rose og Assad den gamle sag med en stribe mord begået med sømpistol. Assad finder en Niels B Sørensen, som blev mistænkt for mordet på to mekanikere, Nick og Jake. Han var helt uskyldig, men gætter på at en Rasmus Bruhn måske ved mere. Og i mekanikerværkstedet var der tit stoffer og altid, når en bestemt dansk-hollænder havde været forbi. Carls kone, Mona, får sat gang i sladdersprøjten Gossip, så den fortæller om Carls sag mod at blive fodret med detaljer om den nyligt overståede sag om massemorderen Sisle Park. Politidirektøren er ikke begejstret og giver drabschefen Marcus Jacobsen en skideballe for ikke at have beskyttet Carl Mørck bedre. Carl og hans nye "ven" Malthe bliver overflyttet til Slagelse Arrest. Hardy som blev såret og lammet ved skudepisoden for 10 år siden, men nu har Carls logerende Morten Holland og navnlig dennes kæreste Miki fået Hardy til Schweiz og fået ham hjem igen med et hjernestyret exoskelet, så han selv kan gå. Han har også en belgisk hjælper Gaston med. Hardy kommer på besøg og tænker højt om den gamle sag. Rose har kigget på drabet på Adam Berg. Bilen kom fra firmaet DKNL-transport ejet af Hannes Theis, der er hollænder. Men bilen var stjålet, da den blev brugt til drabet. En hollandsk efterforsker Hans Ridder døde for flere år siden, angiveligt kvalt i sit eget bræk. Men måske var det et drab? Gordon kontakter afløseren Wilbert de Grool. Rose får besøg af Merete Lynggaard, som Carl reddede fra flere års indespærring. Merete har et sikkerhedsfirma med to hundrede ansatte og tilbyder sin hjælp. En af de ansatte Kenneth er gift med Mia, som Carl reddede ud af kløerne på skurken fra sagen med flaskepost fra P. I arresten dukker først en glat advokat Christian Mandrup og så en gorilla ved navn Tom Gravgaard op. Malthe vil have dusøren for at slå Carl ihjel, så han ignorerer advokatens trusler og brækker Toms hånd, så Tom bliver forhindret i at dræbe Carl først. Imens forsøger Eddie at undgå at organisationen likviderer ham og familie. Han får dem alle tre smittet med corona og kører til Tyskland, da datteren Marika får farligt høj feber, men får en grim mistanke og opdager en gps-tracker under bilen. Carl får af Mona at vide at nogle af arrestpersonalet følger med i Gossips skriverier og er på hans side. Og at Merete Lynggaard har udsat en dusør på 7 millioner kr for oplysninger, der kan rense Carl og få ham på fri fod. Og at Hardy Henningsen er kommet tilbage fra Schweiz og kan bevæge sig rundt med et exo-skelet og kommer på besøg. Carl er totalt overvældet, men da Hardy kommer, får de talt sammen om den gamle sag. En Gérard Jerome Gaillard havde et firma Kandaloo Workshop og Pete Boswell var tilknyttet firmaet. Pete Boswell var også Rasmus Bruhns forfatter-pseudonym. Hardys nye hjælper er formentlig en snushane, som er installeret af bagmændene, så samtalen bliver ret kort.
Carl og Malthe får kort snakket sammen og Carl takker Malthe for at have reddet ham i Vestre Fængsel, men Malthe er ret tavs og Carl får en grim anelse om hvordan landet ligger. Han har fået Molise Sjögren som ny advokat. Og en Noah Rommel fra Den Uafhængige Politimyndighed er grundig og uden forudindtagne holdninger til hvad der er sket i sagen.
Rose begår indbrud i DKNL og det ser ret inaktivt ud. Nogle af varene skulle have været videre inden nytår og det er ikke sket. I Holland er Eddie heller ikke sluppet væk og han bliver snuppet for øjnene af konen Femke og datteren Marika. Han har dog lige nået at give hende et usb-drev, hun skal give til politiet. Roses indbrud gav også et link til Hennes Theis, der overtog firmaet, da Gérard blev dræbt (og gemt i en kasse under Georg Madsens hus). Og Hennes Theis bliver fundet som lig af Rose og Assad i en kassebil ude ved DKNL. De alarmerer drabsafdelingen og fortæller Marcus at det var et tilfældigt fund. Til gengæld indkalder han til pressemøde dagen efter og får taget vinden ud af Gossips sejl. Så de giver sig igen til at finde smuds til at sværte Carl til.
Bagved det hele styrer bagmanden Wayne Peters begivenhedernes gang via sin højre hånd Cees Pauwels. Cees kan kendes på sine to forskelligt farvede øjne. Og Wayne Peters har ved at tortere Rasmus Bruhn til døde fået navnet Carl Mørck ud af ham for lang tid siden. Det nylige fund af narko og penge på Carls loft har vakt Wayne Peters vrede mod Carl og derfor sætter organisationen meget ind på at få Carl likvideret. Og hvis det ikke nytter noget med almindelige midler, må man jo trappe op.
Rose, Gordon og Assad holder møde og beslutter at fodre Gossip med en løgnehistorie.
Imens har Pauwels snuppet Eddie og taget ham med til sin søsters hus langt ude på landet i Zeeland. Men Femke er ikke tabt bag en vogn, så hun er fulgt efter ham i bilen og med datteren i en barnestol ved siden af. Femke får også kigget på Eddies usb-stick og drager sine egne konklusioner om Eddie, som havde bildt hende ind at det var en lottogevinst, der havde gjort dem rige. Men nu har hun i dokumentet kunne læse sig til narkohandel og drab. Hvis hun giver den usb-stick videre til politiet, forsvinder hendes eget livsgrundlag, så hvorfor skulle hun gøre det?
Gordon tager til Holland og snakker med Wilbert de Groot og finder ud af at det er Eddie Jansen, der har stået for efterforskningen af DKNL firmaet og at Eddie ser ud til at være forduftet lige før nytår og at hans kone og barn også er væk. I arresten forsøger Malthe at overfalde Carl, men han bliver selv banket af Carl og fortæller til gengæld om sin lillebrors sygdom og at han skal bruge en halv million til en behandling i Tyskland. Carl lover at skaffe pengene, hvis Malthe til gengæld beskytter ham i arresten.
På det her punkt i historien er det 5 januar 2021 og statsministeren lukker landet ned pgra corona. (I den virkelige verden var det marts 2020). En Paul Manon i arresten er budstikke for Merete. Efter at Pauwels har fået en Gustaaf Mulder til at henrette en polak vha en sømpistol, har han bundet Eddie til en stol, men han får den ene hånd fri og truer Pauwels med sømpistolen. Det ender med at Pauwels sømmer Eddies hænder fast til stolen i stedet. Uheldigvis med et af sømmene gennem en pulsåre, så Eddie forbløder. Femke har set graven hvor polakken endte og tror at det er Eddies grav, så hun ringer anonymt til politiet. Pauwels ved hverken at Eddie er død eller at Femke har tilkaldt politiet, så han bryder ind og forsøger at få oplysninger fra hende ved at true med at dræbe Marika. Han får nogle oplysninger, men bliver forstyrret af naboen og må skynde sig væk.
Wayne Peters synes at hans organisation er lidt vakkelvorn og truet fra flere sider. Fx er hans advokat i Danmark Christian Mandrup lige blevet tilbageholdt af kriminalbetjentene Bente Hansen og Terje Ploug, fordi noget i hans forklaring ikke hænger sammen. Pauwels svarer heller ikke på hans sms-er. Og andre i politiet efterforsker Hennes Theis død. Mandrup nægter at have noget med noget at gøre og går sin vej uhindret. Kenneth har holdt arresten godt under opsyn og har gode gæt på hvor nogen kunne sætte et angreb ind. Det er klogt for Wayne Peters har sat gang i oprydningen. Et par hollændere er kaldt ind og deres første besøg er hos Christian Mandrup. Imens er Gossip ved at fyre både chefredaktør og Pelle Hyttested fordi de har gjort bladet til grin ved at bringe en gang løgnehistorier. Og mediebilledet er optaget af Trump og stormen på kongressen. Mandrup bliver fundet hængt i sit eget hjem. Wilbert de Groot er død ved en "bilulykke". Så fængselsbetjenten Peter Brølabe Joensen vil pludseligt godt snakke.
Assad er gift med Marwa og de har døtrene Nella og Ronia og sønnen Alfi, som har virket dum, døv og stum, men pludselig er livet op.
Nogen har stjålet våben på Antvorskov kasserne og Kenneth bliver overrasket og skudt i sin bil, hvorefter de to gerningsmænd sender et panserværnsmissil ind mod Gustavs celle. Der dør mange rundt omkring Carl, men han og Malthe slipper ud. Carl ser Assad i nærheden og slipper ud fra arresten og de to kører væk i Kenneths bil. Attentatmændene kører i en grå mercedes og Assad kan godt skygge den. Mercedes-bilen standser og skyder et eller andet stort på Assads volvo, men Carl og han er kommet ud af den inden. Carl får skudt den ene attentatmand, Gustaaf Mulder, men den anden Thom Loos slipper væk. Det hele bliver dækket af en TV2-news drone.
Pauwels finder Femke og Marika, som lige har fundet Eddies skjulte skatkammer i deres sommerhus. Han forsøger at skyde dem, men Femke brænder ham af. Derefter pakker hun kontanter og værdipapirer og kører til Luxembourg og booker et par enkeltbilletter til Rio de Janeiro. Carl bliver indkvarteret (dvs skjult) hos Hardys tidligere kone Minna.
Imens er drabschefen Marcus Jacobsen rasende over begivenhederne. Han lukker hele Afdeling Q ned og sender Rose Knudsen og Gordon Taylor hjem.
Assad og Carl snuppede attentatmændenes mercedes og kørte et stykke af vejen hjem til Minna. Indholdet af bilen pakkede de og sendte pr taxa til politigården. Her kommer det i politikommissær Bente Hansens besiddelse. Hun har været urolig, fordi hendes kontakt Eddie Jansen ikke har været til at få fat på. Og det her gør hende ikke mere rolig. Carl har også et godt bud på at det er hende, der er muldvarpen, men det ved hun ikke. Assad kører hjem til sig selv og ser den overlevende attentatmand stå og vente i nærheden. Men han stikker bare af, da Assad går over mod ham. Det tyder jo på at de ikke er ude på at slå Assad ihjel, men at få ham til at lede dem til Carl. Bente tænker på at det er begyndt at snerpe sammen omkring hende, der ellers har holdt sig udenfor mistanke i mindst tyve år. Det var hende, der rekrutterede Anker Høyer ved at forføre ham og få ham hooket på kokain. Selv var hun blevet rekrutteret af Rasmus Bruhn og Gérard Gaillard i sin tid. Det var Nick og Jake, der skød Anker, Carl og Hardy. Og det var ikke planlagt, for Anker havde en kuffert med narko og penge, som han var den eneste, der vidste hvor var. Carl sender to videoer ud på nettet, hvor han fortæller at han gemmer sig for myndighederne, fordi nogen prøver at slå ham ihjel og han ved ikke hvem. Det er lidt uforsigtigt for Bente Hansen kan udfra videoen regne ud at han er sammen med Hardy og at det formentlig er hjemme ved Minna. Her hjælper Terje Ploug ved at tale over sig. Det finder Assad og Merete ud af lidt senere, så de i det mindste er forberedt. Terje kører ud til Minnas hus, men bliver skudt på vej ind ad døren. Thom Loos kommer ind i huset, men de har barrikaderet sig i et af rummene. Han sætter en stige op og får skudt på Carl, der til gengæld stikker ham i låret med en køkkenkniv. Thom flygter og slipper væk, men Assad finder ham og skygger ham.
Samtidigt har Wayne Peters opdaget at politiet har fundet liget af Cees Pauwels i Femke og Eddies sommerhus. Wayne tænker at det er på tide at komme væk. Han starter sin plan med at køre væk fra sit hus og lade det eksplodere og brænde.
Carl, Rose, Gordon og Assad sætter en fælde for Bente Hansen. Thom Loos bliver såret af Assad og anholdt. Og Carl bluffer Bente til at bekende kulør, så Marcus Jacobsen i nabolokalet også kan høre at det er hende, der er pilrådden og ikke Carl.
Kenneth Fischer og Terje Ploug klarer den, så alt ender godt for de overlevende, inklusive Wayne Peters, der bare skifter til en ny identitet. Selv Carl på 55 år ender med at få alle sårene helet. Han går på pension fra politiet og begynder at skrive. Og det er selvfølgelig de første linier i den første bog om Afdeling Q, der kommer ud af tastaturet.

CD'er, corona-test, taletidskort, storm på kongressen i usa og gps-trackere. Forfatteren udnytter tidsbilledet godt. Selve handlingen går over stok og sten i et hæsblæsende tempo, ( )
  bnielsen | Mar 16, 2024 |
sem resenhas | adicionar uma resenha

Pertence à série

Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

PREVIOUS BOOK IN SERIES: THE SHADOW MURDERS, ISBN 9781524742584. The 'Department Q' series comes to a thrilling conclusion when the team must turn inward to solve the cold case that has put their own leader behind bars, a place where his enemies are plentiful and time is quickly running out.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.63)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5 3
4 2
4.5 1
5

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 208,472,242 livros! | Barra superior: Sempre visível