Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Min vei til frihet

de Laial Janet Ayoub

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
1Nenhum(a)7,662,328 (3)Nenhum(a)
Laial Janet Ayoub flyktet med familien fra et krigsherjet Libanon til Norge som fireåring. Her fikk hun noen lykkelige barneår, før alt forandret seg. Hun ble utsatt for omsorgssvikt, og etter hvert uønsket sosial kontroll, vold og overgrep. Dette livet gjorde henne til en marionette i andres hender. Ayoub endte opp med dype arr, men også en ukuelig vilje til å reise seg og bli et myndig menneske. Siden har hun kjempet seg til frihet og selvstendighet, og forteller nå sin historie, med intensitet og nerve, for å hjelpe andre i en lignende situasjon. Det er en fortelling om hvordan motgang kan bli til mot, og lidelse til livskraft. Den handler om å finne seg selv mellom to kulturer, om å gjøre opprør mot undertrykkende normer og strukturer, og om å bli det forbildet for datteren sin som hun så gjerne selv skulle hatt da hun var ung. Slik blir boka også en inspirasjonskilde for alle som ønsker å tro at forandring er mulig. Laial Janet Ayoub (f. 1985) er prosjektkoordinator ved KFUK-KFUM, nestleder i Groruddalstinget og Ellingsrud Arbeiderpartilag samt leder i Nok, en frivillig organisasjon som informerer kvinner om deres rettigheter i Norge og hjelper ofre for sosial kontroll og vold. Hun har studert anvendt datateknologi ved Høgskolen i Oslo. I tillegg er Ayoub en markant samfunnsdebattant. Hun har blogget, skrevet kronikker og holdt en rekke foredrag. Min vei til frihet er hennes første bok.… (mais)
Adicionado recentemente porannek49
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Sem resenhas
Laial Janet Ayoub måtte ta av seg hijaben for å finne tilbake til seg selv, etter år med flukt, dobbeltliv og tvang.
«Min vei til frihet» gir innsikt, og kan hjelpe ungdom og unge voksne som befinner seg i miljøer med sterk gruppekontroll. Ett av de viktige spørsmålene som reises er: Hvor kompetent blir et barn som på gjennomgripende vis har vært styrt av andre, til å styre sitt eget liv som voksen? For Ayoub var det å legge vekk hijaben en smertelig, men nødvendig del av veien mot frihet.

Ayoub er hele veien konstruktiv og kommer med konkrete forslag til endringer som kan gjøre møtet med norsk kultur lettere for flyktninger og minoritetsgrupper. Hun formidler kunnskap, men kanskje viktigere; håp. Håp om at det er mulig å komme seg ut av skadelige relasjoner, å bygge opp igjen det andre har trampet ned, å finne frihet og glede.
adicionado por annek49 | editarDagbladet, Maya Troberg Djuve (Oct 12, 2020)
 
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Laial Janet Ayoub flyktet med familien fra et krigsherjet Libanon til Norge som fireåring. Her fikk hun noen lykkelige barneår, før alt forandret seg. Hun ble utsatt for omsorgssvikt, og etter hvert uønsket sosial kontroll, vold og overgrep. Dette livet gjorde henne til en marionette i andres hender. Ayoub endte opp med dype arr, men også en ukuelig vilje til å reise seg og bli et myndig menneske. Siden har hun kjempet seg til frihet og selvstendighet, og forteller nå sin historie, med intensitet og nerve, for å hjelpe andre i en lignende situasjon. Det er en fortelling om hvordan motgang kan bli til mot, og lidelse til livskraft. Den handler om å finne seg selv mellom to kulturer, om å gjøre opprør mot undertrykkende normer og strukturer, og om å bli det forbildet for datteren sin som hun så gjerne selv skulle hatt da hun var ung. Slik blir boka også en inspirasjonskilde for alle som ønsker å tro at forandring er mulig. Laial Janet Ayoub (f. 1985) er prosjektkoordinator ved KFUK-KFUM, nestleder i Groruddalstinget og Ellingsrud Arbeiderpartilag samt leder i Nok, en frivillig organisasjon som informerer kvinner om deres rettigheter i Norge og hjelper ofre for sosial kontroll og vold. Hun har studert anvendt datateknologi ved Høgskolen i Oslo. I tillegg er Ayoub en markant samfunnsdebattant. Hun har blogget, skrevet kronikker og holdt en rekke foredrag. Min vei til frihet er hennes første bok.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 203,211,355 livros! | Barra superior: Sempre visível