Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Het schervengericht een transatlantische…
Carregando...

Het schervengericht een transatlantische tragedie (original: 2007; edição: 2007)

de Heijden,

Séries: Homo duplex (Deel 1)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaMenções
258678,265 (3.7)9
Membro:twistedmind
Título:Het schervengericht een transatlantische tragedie
Autores:Heijden,
Informação:Amsterdam Querido 2007
Coleções:Sua biblioteca
Avaliação:*****
Etiquetas:shelf

Detalhes da Obra

Het Schervengericht. Een transatlantische tragedie de A.F.Th. van der Heijden (2007)

Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Veja também 9 menções

Mostrando 1-5 de 6 (seguinte | mostrar todas)
Wat is er in godsnaam met A.F.Th. gebeurd? Ik las de eerste delen van zijn reeks De Tandeloze Tijd en okay, die maakten zeker geen beklijvende indruk, maar die lieten toch impressies van een schrijftalent zien dat mits rijping wel iets kon worden. Maar 20 jaar later blijkt daar niks van terecht gekomen, tenminste toch te oordelen op basis van de eerste 200 bladzijden van dit meer dan 1.000 pagina’s tellende boek. Ik waande me in een goedkoop Amerikaans politieromannetje, met holle dialogen, opgeklopte actiescenes en vooral geen spoor van een boeiende verhaallijn. Neen, voor mij is dit tijdverspilling. ( )
1 vote bookomaniac | Oct 14, 2017 |
READ IN DUTCH

Het schervengericht van AFTh van der Heijden was weer een boek voor mijn Nederlandsliteratuurlijst, waarmee ik nu toch wel bijna klaar ben. Ik was wel benieuwd naar het verhaal en bereid om de 1051 pagina's die het boek vullen te lezen. Het levert ook meteen de meeste punten op voor Nederlands... Vorige week zondag begon ik dapper in dit boek, en gisteren las ik het, ziek in bed, alweer uit. Een voorbode van een positieve reactie?

Het boek heeft een drietal hoofdverhaallijnen die samen komen in de Californische gevangenis Choreo aan het einde van de jaren '70. Filmregisseur Remo Woodehouse wordt voor psychiatrisch onderzoek drie maanden opgesloten nadat seks gehad zou hebben met een minderjarig meisje. Als vrijwillige schoonmaker voert hij gesprekken met medegevange Scott Maddox. Beide blijken onder een valse naam in Choreo te zitten. Wanneer Remo erachter komt dat Maddox de sekteleider is die zijn vrouw op beestachtige wijze heeft vermoord, bereiken de gesprekken een nieuw level. Van een afstandje kijkt gevangenbewaarder De Griek toe en probeert hij de boel te regisseren.

Het is al snel duidelijk dat dit boek gebaseerd is op Roman Polanski en de moord op diens zwangere vrouw. Hoewel het boek door het aantal pagina's misschien langdradig lijkt, heb ik het zo niet ervaren. De verhaallijnen lopen door elkaar en het is soms even uitvogelen waar en in welke tijd we nu weer aanbeland zijn, maar echt lastig te volgen is het niet. Ik vond de verhalen (het zijn er eigenlijk meer dan alleen die ene) boeiend en interessant om te lezen. Nog niet zolang geleden is Polanski opgepakt vanwege de zedenzaak waarvoor hij in het boek ook al in de gevangenis zat; en dat was eigenlijk ook waar ik hem vooral van kende. Verder geeft het ook een beetje een beeld van de tijdgeest eind jaren zestig en begin jaren 70. Ik vond dat het boek lekker weglas, dat is ook wel prettig bij zo'n dikke pil. De schrijfstijl vond ik ook wel prettig om te lezen en ik heb me geen moment verveeld met het boek. Kortom, iemand die niet terugschrikt van een behoorlijk dik boek raad ik het aan. Het verhaal gaat niet altijd even snel, maar dat maakt niets uit. 4 sterren van mij.
( )
  Floratina | May 26, 2016 |
Het mag dan veelgeprezen zijn, mij heeft het niet kunnen bekoren. De helft zo dik en het zou ook goed geweest zijn. ( )
  fdegrijs | May 17, 2008 |
Dit boek gaat over een man die de man tegenkomt die zijn leven heeft verwoest. Deze ontmoeting vindt plaats in een gevangenis, waar beiden gevangen zitten. Ook komt er een derde persoon doorheen in de vorm van een bewaker die ons wil doen geloven dat het hele drama door hem veroorzaakt is en ook verantwoordelijk is voor de samenkomst van de twee mannen. ( )
  Tjarda | Oct 24, 2007 |
Mostrando 1-5 de 6 (seguinte | mostrar todas)
sem resenhas | adicionar uma resenha

Pertence à série

Homo duplex (Deel 1)
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Lugares importantes
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Eventos importantes
Filmes relacionados
Premiações
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Links rápidos

Capas populares

Avaliação

Média: (3.7)
0.5
1 2
1.5
2 3
2.5 3
3 12
3.5 5
4 24
4.5 6
5 9

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 157,872,131 livros! | Barra superior: Sempre visível