Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

The Black Angel (2005)

de John Connolly

Outros autores: Veja a seção outros autores.

Séries: Charlie Parker (5)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1,3383214,072 (3.81)29
Assisting a friend in a search for a kidnapped woman, detective Charlie Parker links the abduction to a church of bones in Eastern Europe, a 1944 slaughter at a French monastery, and the myth of an object known as the Black Angel.
  1. 00
    Faceless Killers de Henning Mankell (Gmonti)
    Gmonti: O cualquier otro libro de H. Mankell, aunque no tan negro no fantástico. También pueden disfrutar de Cell o la saga de La Torreo Oscura de Stephen King
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Veja também 29 menções

Inglês (26)  Espanhol (3)  Holandês (2)  Italiano (1)  Todos os idiomas (32)
Mostrando 1-5 de 32 (seguinte | mostrar todas)
Mystery
  BooksInMirror | Feb 19, 2024 |
Deel vijf van de Charlie-Parker serie van John Connolly heet De Zwarte Engel en in dit deel voert hij de combinatie van realistisch speurwerk in combinatie met occulte gebeurtenissen nog weer iets verder door. Laat u zich hierdoor niet afschrikken, er komt toch weer een plausibel einde aan het verhaal met een paar vraagtekens. Ik ga het u toelichten zonder te veel spoilers weg te geven.

Het begint met de vermissing van een prostituee, Alice, in New York. Men denkt dat niemand haar zal missen, maar dat denkt men heel erg verkeerd. Ze is familie van Louis, de gangstervriend van Charlie Parker en Louis staat niet bekend om zijn meelevende aard. Ook Sereta, een vriendin van Alice wordt vermist en er zitten ook mensen achter haar aan. De dames hebben namelijk iets bij zich. Een zilveren doosje met een stuk velijn.

Van die doosjes zijn er meer en al die stukken velijn vormen de sleutel om iets te vinden waar een andere verhaallijn erg druk mee is. Om die lijn maar even toe te lichten; hoe bekend bent u met het aprocriefe boek Henoch? Daarin wordt verhaald van de gevallen engelen die verstoten werden uit de hemel en voor Connolly is het een belangrijk gegeven in zijn verhaal. Enkele van die engelen namen menselijke gedaanten aan en werden geleid door een tweetal Zwarte Engelen, Ashmaël en Immaël. De laatste werd, lang geleden, door een monnik in een brok zilver gevangen en verborgen;

En Ashmaël voelde zijn pijn en trachtte hem te bevrijden, maar de monniken verborgen hem goed en verstopten hem voor degenen die hem zouden verlossen van zijn boeien. Maar Ashmaël bleef naar zijn broeder zoeken en kreeg na verloop van tijd hulp op zijn zoektocht van degenen die zijn natuur deelden…Ze gaven zichzelf een merkteken opdat ze elkaar zouden herkennen en hun teken was de enterhaak, een gevorkte haak, want in de oude leer was dit het eerste wapen van de gevallen engelen. En ze noemden zichzelf ‘Gelovigen’.

Charlie Parker helpt zijn vriend Louis uiteraard en hij gaat achter Alice en Sereta aan maar komt ook in aanraking met de Gelovigen. Die zoektocht voert hem naar een pand waar iemand beelden in elkaar heeft gezet met menselijke botten en schedels. Dat pand blijkt van een aanvankelijk meewerkende advocaat maar we zullen hem en zijn koelbloedige secretaresse nog tegenkomen.

Dan zijn er ook nog twee oorlogsveteranen die iets op hun geweten hebben wat hen blijft achtervolgen. Ze hebben in de Tweede Wereldoorlog iets uit een klooster in Frankrijk meegenomen wat ze beter daar hadden kunnen laten. Dwars door dit alles heen loopt de heer Brightwell. Een ongezond dikke man met een bleke huid die achter veel mensen aanzit, maar ook achter Parker en wel met een heel specifieke reden.

Parker onderussen verdiept zich in de betekenis van beelden die gemaakt worden van menselijke botten en komt terecht bij de heer Neddo die zich daarin specialiseert. Ook gaat hij langs bij het veilinghuis van Claudia Stern die handelt in occulte zaken en die zomaar een zilveren doosje met een stuk velijn ter veiling aanbiedt. Dat wordt gekocht door een rijke verzamelaar en of dat slim is laat ik maar even in het midden. Er zijn wat Gelovigen die het ook graag willen hebben. Ik vond het grappig dat Parker op de veiling Jimmy Page van Led Zeppelin hoopt tegen te komen, ik schreef hier al dat die zich ook interesseerde voor occulte zaken en Connolly wist dat ook.

Parker moet zich aardig inlezen in de materie om alles te doorgronden en hij koopt wat boeken in een christelijke boekhandel. Ik houd van de droge humor die Connolly soms gebruikt;

De vrouw achter de toonbank hielp me met alle genoegen en leek slechts lichtelijk teleurgesteld dat ik behalve twee boeken over de apocriefen niet tevens een paar zilveren engeltjes kocht of een bumpersticker met ‘Volgens mijn engelbewaarder bent u te dichtbij’.
‘Daar verkopen we er veel van,’ zei ze. ‘Er zijn massa’s mensen die denken dat de katholieke kerk al die jaren iets verborgen heeft gehouden.’
‘Wat zouden ze kunnen verbergen?’ vroeg ik onwillekeurig.
‘Dat weet ik niet,’ zei ze langzaam alsof ze het tegen een dom kind had, ‘want het is verbórgen.’

Resumerend hebben we dus twee vermiste prostituees die iets bij zich hebben waar iedereen achteraan zit. We hebben een paar oorlogsveteranen die iets hebben waar iedereen achteraan zit, we hebben een gevallen engel in een stuk zilver en een andere engel die zijn broeder zoekt en een hele hoop mensen die dat ook geloven. Dat alles brengt ons uiteindelijk naar een ossuarium in het Tsjechische Sedlec. Een ossuarium is een knekelhuis waar de botten van de overledenen worden bewaard en waar soms ‘prachtige’ knutselwerken van worden gemaakt. We waren het in het verhaal al tegengekomen. Het ossuarium in Sedlec bestaat echt en via de website van Connolly kunt u het bezoeken. Die paar vraagtekens uit het begin van dit verslag? Die zijn er wel maar net als in het echte leven kunnen we niet alles verklaren wat we meemaken. Ik houd wel van een vleugje mystiek.

Een prima verhaal dus en de enige kanttekening is dat de vorige delen door uitgeverij Luitingh-Sijthoff zijn uitgegeven in zogenaamde ‘Poema Pocket’s’ en dit deel niet. Die ‘Poema-Pocket’s’ bevatten aanmerkelijk minder fouten dan dit ene deel.

Vertaling; Pieter Janssens ( )
  Koen1 | Dec 29, 2023 |
The next book in the Charlie Parker series probably the most mystical and supernatural by far. Needless to say the story is great, a real page turner. ( )
  TheCrow2 | May 30, 2023 |
The most religious of the series so far, and some amazing and fascinating history thrown in as well.
The supernatural elements are also starting to become more dominant, and the relationship between Parker and Louis and his partner Angel are becoming more smooth and important for both. ( )
  zmagic69 | Mar 31, 2023 |
A veces, hechos sin aparente conexión, y que ocurren en lugares muy distantes, se vinculan de un modo misterioso y forman una red de la que es difícil escapar. El detective Charlie Parker se ve sumido en una de estas situaciones, un enrevesado caso en que la realidad y la fantasmagoría se funden de manera inextricable.
Éstas son las piezas del rompecabezas: una prostituta llamada Alice desaparece en un sórdido barrio neoyorquino; una colección de misteriosas cajas de plata de origen medieval, dispersas por el mundo, guarda en cada ejemplar un fragmento de un extraño mapa; una subasta de objetos arcanos suscita una gran expectación en Boston; en Francia y la República Checa se profanan varias iglesias...
  Natt90 | Dec 10, 2022 |
Mostrando 1-5 de 32 (seguinte | mostrar todas)
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores (5 possíveis)

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Connolly, Johnautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Bortolussi, StefanoTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Lugares importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
No one can know the origin of evil who has not grasped the truth about the so-called Devil and his angels. -Origen (186-255)
Dedicatória
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
For Sue Fletcher, with gratitude and affection.
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
The rebel angels fell, garlanded with fire.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Assisting a friend in a search for a kidnapped woman, detective Charlie Parker links the abduction to a church of bones in Eastern Europe, a 1944 slaughter at a French monastery, and the myth of an object known as the Black Angel.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.81)
0.5 2
1 3
1.5 1
2 19
2.5 6
3 55
3.5 21
4 119
4.5 8
5 69

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,249,841 livros! | Barra superior: Sempre visível