Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Door met de strijd. Nederland en opstand

de Nelleke Noordervliet

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1211,615,756 (3)1
"De mensen die het grondgebied bewoonden dat nu Nederland heet hebben keer op keer 'the powers that be' uitgedaagd. Bataven tegen Romeinen, de Republiek tegen Spanje, Patriotten tegen Oranje. Maar Nederland heeft ook aan de andere kant gestaan en opstand onderdrukt. Deden we het goed als opstandelingen? Waren we slim en barmhartig als machthebbers? Wie regeert maakt vuile handen, en een onschuldige opstandeling is ook met een lantaarntje te zoeken. Albert Camus schreef De mens in opstand, een verkenning van de moraal van de opstand. Het boek heeft Nelleke Noordervliet diep aangegrepen. In Door met de strijd keert ze regelmatig terug naar die bron."-- Provided by publisher.… (mais)
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 1 menção

Biografie
Wie zou er beter het Essay voor de Maand van de Geschiedenis kunnen schrijven dan romanschrijfster, essayiste, columniste Nelleke Noordervliet? Naast hedendaagse romans publiceerde ze veelgeprezen historische romans als Het oog van de engel (1991) en Vrij man (2012). Ze schreef over het leven van haar overgrootmoeder in Altijd roomboter. In 2013 schreef Nelleke Noordervliet het Boekenweekessay, getiteld De leeuw en zijn hemd en publiceerde ze Schatplicht, een essaybundel over de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden. Haar laatst verschenen roman is Aan het eind van de dag (2016), over een ex-politica die terugziet op haar leven in het woelige tijdvak van de jaren zestig en zeventig. Noordervliet is columniste voor Trouw en voor OVT.

Synopsis
De mensen die het grondgebied bewoonden dat nu Nederland heet hebben keer op keer 'the powers that be' uitgedaagd. Bataven tegen Romeinen, de Republiek tegen Spanje, Patriotten tegen Oranje. Maar Nederland heeft ook aan de andere kant gestaan en opstand onderdrukt. Deden we het goed als opstandelingen? Waren we slim en barmhartig als machthebbers? Wie regeert maakt vuile handen, en een onschuldige opstandeling is ook met een lantaarntje te zoeken.

Albert Camus schreef De mens in opstand, een verkenning van de moraal van de opstand. Het boek heeft Nelleke Noordervliet diep aangegrepen. In Door met de strijd keert ze regelmatig terug naar die bron.
Bron: https://www.paagman.nl/product/65795341/door-met-de-strijd-essay-maand-van-de-ge...
  elsmarijnissen | Aug 2, 2019 |
Voor ze ging schrijven was Nelleke Noordervliet lerares Nederlands. Haar essay Door met de strijd – Nederland en opstand, geschreven ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis, verraadt die achtergrond. De lerares wil de matig gemotiveerde leerlingen geen moment de gelegenheid geven uit het raam te staren of op hun telefoon te kijken. In één lesuur gaat het in razend tempo van de Bataven naar de Indonesiërs en weer terug.
adicionado por sneuper | editarde Volkskrant, Hans Wansink (Oct 15, 2018)
 
adicionado por nagel175 | editarBoeken krant, Hugo Jager
 

Pertence à série publicada

Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

"De mensen die het grondgebied bewoonden dat nu Nederland heet hebben keer op keer 'the powers that be' uitgedaagd. Bataven tegen Romeinen, de Republiek tegen Spanje, Patriotten tegen Oranje. Maar Nederland heeft ook aan de andere kant gestaan en opstand onderdrukt. Deden we het goed als opstandelingen? Waren we slim en barmhartig als machthebbers? Wie regeert maakt vuile handen, en een onschuldige opstandeling is ook met een lantaarntje te zoeken. Albert Camus schreef De mens in opstand, een verkenning van de moraal van de opstand. Het boek heeft Nelleke Noordervliet diep aangegrepen. In Door met de strijd keert ze regelmatig terug naar die bron."-- Provided by publisher.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,711,270 livros! | Barra superior: Sempre visível