Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

The Man Who Ate the World [collection]

de Frederik Pohl

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1481186,718 (3.85)2
Science fiction-noveller.
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Veja também 2 menções

Indeholder "Manden der spiste verden", "Troldmændene i Pungs Corner", "Kampen for freden", "Snemændene", "Den dag, isværket lukkede".

"Manden der spiste verden" handler om drengen Anderson Trumie - kaldet Sonny - der bliver undervist hjemme og underholdt af en hoben robotter og elektronisk legetøj, der hænger ham ud af halsen. I stedet napper han en teddybjørn fra sin fire-årige lillesøster Doris og bliver straffet af forældrene, fordi han så ikke forbruger nok. Mange år senere bliver en psykiater Roger Garrick på 24 sendt ud til et katastrofeområde. Han bliver af Kathryn Pender vist op til mr Rosenburg. Forsyningerne i området halter, for Sonny Trumie lægger beslag på mange resourcer. Roger gennemser udvalgte dele af Robotcentralens arkiver fra Trumies liv. Trumie er tvangskonsument og har opbygget både en hær og en flåde ovre på North Guardian Island. Roger og Kathryn tager over på øen. Kathryn tager en teddybjørne-dragt på og får trøstet Sonny og fortalt ham igen og igen, at han har konsumeret nok. Og ikke behøver skamme sig mere.
"Troldmændene i Pungs Corner" handler om byen Pungs Corner, der efter en atomkrig er isoleret fra omverdenen og heller ikke vil have besøg. Inden krigen var produktionen blevet automatiseret og gjort robust, så fabrikkerne var næsten selvforsynende og autonome. Og endda programmeret, så de kunne omstille fra krigsproduktion til fredsproduktion, når atmosfæren begyndte at blive ren igen ovenpå krigen. En gammel mand, Coglan, kommer til byen i en bil af massivt bly og er agent for en L. S. Maffity, der dels har sørget for at få noget beroligende neoscopalamin puttet i byens vandreservoir og dels har udstyret Coglan med en dims, der får folk til at gøre hvad han beder dem om, fx 250.000 dollar fra banken. Coglan er reklamemand og Pungs Corner er fri for reklamer, så det forsøger han at gøre noget ved. Han bryder ind på byens tv-net og erstatter de båndede udsendelser med morskabsfilm med sublime budskaber, dvs skjulte billeder af nøgne mennesker, der fx har en æbletærte i hånden. En jævnaldrende mand, Jack Tighe, tager kampen op. De destillerer drikkevandet og saboterer tv-reklamerne. Og afventer køligt at hæren sikkert bliver sat ind mod dem. Men hæren har logistikproblemer, for deres våben bliver også kunstigt forældede og udskiftet med nye modeller, så skytterne kan ikke skyde og vognene kan ikke køre. Jack Tighe tager mod deres overgivelse og marcherer mod Pentagon og overtager styringen af landet med et haglgevær og en kaliber 22.
"Kampen for freden" handler om at Jack Tighe har overtaget magten i landet og dekreteret at reklamer fra nu af er forbudt og at sælgere ikke må pådutte køberne deres varer, men vente på at køberne selv kommer og vil købe noget. Men fabrikkerne er fuldautomatiske og selvstyrende og selvforsynende med råvarer og energi og bliver ved at spytte nye varer og nye modeller ud. Bilforhandlerne har ikke plads længere, for ingen gider købe en ny model med tre forlygter, når nu den gamle med to stadig virker og er til at finde ud af. Forsøg på at sprænge og skyde sig ind i fabrikkerne slår helt fejl. Marlene Groshawk kommer med en ide. De forklæder sig som råmaterialer og kommer ind i fabrikken og får den næsten stoppet med en gang sprængstof. En sidste ladning varer kommer dog op fra fabrikken. Det er varer lavet uden råmaterialer. Dvs de kan heller ikke slides op, så nu vil verden blive kvalt i den slags?
"Snemændene" handler om jorden, der er nedkølet af varmepumper og får besøg udefra men den besøgende ender i suppegryden.
"Den dag, isværket lukkede" handler om Altair Ni der lever af at eksportere antibiotika men en dag dukker et billigere middel op og fabrikken lukker og kaster næsten alle ud i desperat arbejdsløshed - i virkeligheden er det sat i scene af Charley Dickon for at han kan købe fabrikken billigt - i en bihistorie fortælles om hvordan det er at leje sin krop ud til turister. Seks unge Avery Foltis, Walter Hopgood, Jimmy Lasser, Sam Schlesterman, Bourke Smith og Madeleine Gaultry har planlagt kidnapningen af borgmester Swinburne's treårige søn for at få penge til at komme væk, men de bliver nappet og sat i fængsel. Deres sagfører Milo Pulcher finder ud af Dickons forbrydelse og offentliggør sin opdagelse, så Dickon ryger i fængsel og historien ender lykkeligt.

Udmærkede noveller. "Snemændene" minder mig om en anden historie. Fritz Leiber: A Pail of Air. "Manden der spiste verden" er samme univers som "The Midas Plague". ( )
  bnielsen | May 1, 2013 |
sem resenhas | adicionar uma resenha
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Science fiction-noveller.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.85)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 3
3.5 1
4 4
4.5
5 2

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 206,908,616 livros! | Barra superior: Sempre visível