Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

The Scarred Woman (A Department Q Novel) de…
Carregando...

The Scarred Woman (A Department Q Novel) (original: 2016; edição: 2017)

de Jussi Adler-Olsen (Autor)

Séries: Department Q (7)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaMenções
7203931,962 (3.67)55
"Detective Carl Mørck of Department Q, Copenhagen's cold cases division, meets his toughest challenge yet when the dark, troubled past of one of his own team members collides with a sinister unsolved murder. In a Copenhagen park the body of an elderly woman is discovered. The case bears a striking resemblance to another unsolved homicide investigation from over a decade ago, but the connection between the two victims confounds the police. Across town a group of young women are being hunted. The attacks seem random, but could these brutal acts of violence be related? Detective Carl Mørck of Department Q is charged with solving the mystery. Back at headquarters, Carl and his team are under pressure to deliver results: failure to meet his superiors' expectations will mean the end of Department Q. Solving the case, however, is not their only concern. After an earlier breakdown, their colleague Rose is still struggling to deal with the reemergence of her past--a past in which a terrible crime may have been committed. It is up to Carl, Assad, and Gordon to uncover the dark and violent truth at the heart of Rose's childhood before it is too late"--… (mais)
Membro:LWyandt
Título:The Scarred Woman (A Department Q Novel)
Autores:Jussi Adler-Olsen (Autor)
Informação:Dutton (2017), Edition: First Edition, 480 pages
Coleções:Sua biblioteca
Avaliação:
Etiquetas:Nenhum(a)

Informações da Obra

The Scarred Woman de Jussi Adler-Olsen (2016)

Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Veja também 55 menções

Inglês (33)  Francês (2)  Alemão (2)  Dinamarquês (1)  Sueco (1)  Todos os idiomas (39)
Mostrando 1-5 de 39 (seguinte | mostrar todas)
Danmark, 2016
Rose Knudsen er assistent for efterforskeren vicepolitikommissær Carl Mørck i Afdeling Q. Han får også hjælp af Assad og juristen Gordon. Specielt fordi Rose får et nervesammenbrud og bliver indlagt. Anne-Line (også kaldet Anneli) Svendsen er socialrådgiver og voldsomt træt af en gruppe unge kvinder, der er uden vilje til faktisk af arbejde. Jazmine Jørgensen, Denise (døbt Dorrit, men har skiftet til Denise) Frank Kirschmeyer og Michelle Hansen. Denise er 27 år og har levet på nas ved sin mor, Birgit, der levede på nas ved sin mor. Mormoren Rigmor Kirschmeyer på 67 år var gift med en meget ældre mand, Fritzl Kirschmeyer, der var indehaver af en skotøjsforretning og desuden stolt af sin fortid i SS. Så mormoren har egentlig også levet af sin mands penge, men det har nu ikke afholdt hende fra at hælde gift og edder ud over både sin datter og hendes datter. En dag bliver mormoren slået ned bagfra i Kongens Have og dør og bagefter har Denise pludseligt mange penge. Pengene svarer til hvad der mangler i Rigmors taske. De tre unge kvinder går på café og i stedet for at betale, sælger Jazmine et par nøgenbilleder til en af mændene på caféen. Det er nu ikke af hende selv, så bagefter bliver manden muggen og vil have anden valuta for pengene. Det slutter brat, da Denise slår ham ned bagfra med en fyldt vinflaske. Jazmine er også ret hårdkogt, for hun bliver bare gravid, når socialkontoret prøver at aktivere hende. Hun har foreløbig fået fire børn, der alle er bortadopterede.
På politigården er Afdeling Q i problemer, fordi Rose plejer at rapportere deres sager til pr email til en anden sekretær. Denne har imidlertid skiftet navn og dermed email-adresse, så det ser ud som Afdeling Q ikke har lavet noget siden. Det er nu lidt underligt. Carl mødes med sin gamle chef, Marcus Jacobsen, der foreslår Carl dels at kigge på mordet på Rigmor Kirschmeyer og dels at kigge efter om politidirektøren har noget med de forsvundne mails at gøre. En anden sag er et mord på Stephanie Gundersen i 2004. Marcus gik på pension fra politiet for at kunne passe sin kræftsyge kone, men hun er siden død. Marcus fortæller at Carls gamle kollega Hardy Møller har nogle ideer. Hardy blev lammet efter en skudepisode, hvor Anker døde og Carl Mørck blev såret. Carls logerende Morten Holland og dennes kæreste Mika har arbejdet med Hardy og han har fået førligheden tilbage i en tommelfinger. De har også været i Tyskland med ham ad et par omgange og han har fået opereret et hjerneinterface ind, så han måske kan få kontrol nok til at styre et exoskelet? Men Mika har lige fortalt Morten at han vil læse til læge og ikke har tid til et fast forhold mere. Anneli har fået en træls kræftdiagnose og beslutter sig for at tage hævn over sine trælse klienter. Hun stjæler en bil og kører Michelle ned, men denne overlever og har set at flugtbillisten lignede Anneli på en prik. Michelle har lige forladt kæresten Patrick Petterson, men hendes veninder dukker op på hospitalet og hun fortæller historien til dem, men ikke til politiet. Denise er ikke sen til at indse at der er basis for lidt afpresning. Anneli bliver til gengæld voldsomt nedtrykt over at høre at Michelle overlevede episoden, men lader det gå ud over den næste - Senta Berger (Anja Olsen skiftede navn til Oline Anjou og så til Senta) - på hendes lange liste over irriterende klienter. Rose har efterladt sig en hærget lejlighed med tydelige tegn (i form af store bogstaver skrevet på vægge, møbler, gulve, selv indersiden af køleskabet, med budskabet DU SKAL IKKE VÆRE HER!) på en indre konflikt. Hendes søstre, Vicky, Yrsa og Lise-Marie, fortæller at deres far mobbede hende nådesløst. Og at faderen lignede Christian Habersaat fra en af de nylige sager, Afdeling Q, har opklaret. Har det skubbet Rose ud over kanten? Carls gamle makker Hardy Henningsen er lam efter et skuddrama, men nu er han måske begyndt at kunne få gang i nogle af de små muskler i skulderen?
Carl, Assad, Gordon og en tidligere kriminaltekniker Tomas Laursen kigger på findestedet, hvor Rigmors lig blev fundet. Carl er ikke imponeret over den officielle undersøgelse. Et tv-hold fra programmet Station-3 følger efter aftale med Carls chef med rundt. Næste stop er Rigmors datter Birgit Frank Kirschmeyer, som de finder i færd med at drikke sig ihjel og ikke får så meget ud af. Imens er Denise ved at bruge Rigmors lejlighed (en ejerlejlighed, som er betalt ud) som overnatningssted for Michelle og Jazmine. De tre begynder at overveje at afpresse Anneli og måske endda slå hende ihjel? Anneli har lignende planer om at Jazmine og Denise skal stå øverst på listen. Denises far hed Frank til efternavn, men døde i Afghanistan lige før julen 2002. Afdeling Q kigger på Rose's notater og kan se at hendes far døde ved en arbejdsulykke 18 maj 1999 på Stålvalseværket. Psykologen Mona Ibsen hjælper Carl, Gordon og Assad med at forstå Roses skriblerier. Og Mona har selv problemer, for hendes datter er meget syg. Aviserne og politiet kobler Senta Berger og Michelle Jørgensen sammen. Så de begynder at kigge efter den lille røde Peugeot, Anneli har stjålet og brugt, men hun har skiftet til en sort honda og har opdaget at Jazmine, Michelle og Denise bor i Rigmors lejlighed. De tre piger har planlagt et røveri i et diskotek Victoria og til lejligheden har de også fundet en pistol som Rigmors mand har brugt mod fanger. Michelle er kun modstræbende med. Selve kuppet går godt og de slipper væk med over hundrede og tres tusinde kroner, men udenfor løber de på den 22-årige Birna Sigurdardottir fra en anden gruppe af irriterende piger. Det ender med at Denise skyder Birna, dog uden at hun dør på stedet. For at gøre ondt værre er Anneli også et sted i nærheden og ser noget af det.
Carls papsøn Jesper er 25 år og snart bachelor på handelsskolen. Men Jesper har stadig en bunke ting stående ved Carl. Morten flytter noget af det på loftet og bemærker en gammel aflåst kuffert deroppe.
Michelle er rystet over det skete og synes også at de to andre er nogle svin at bo sammen med. Så hun tager 20.000 af pengene og smutter væk efter at have sagt det til en trekvart sovende Denise. På vej tilbage til kæresten Patrick bliver hun kørt ned for anden gang af Anneli og denne gang overlever hun ikke. Rose føler sig forrådt af overlægen på afdelingen og lader sig selvudskrive, selv om hun på ingen måde har det godt. Hun kommer hjem til en lejlighed, hvor søstrene har gjort rent og ordnet alting og det opfatter hun også som et overgreb. Hun forsøger at komme i kontakt med naboen, men Rigmor Kirschmeyer er der ikke mere. Hun begynder at forberede sig på at begå selvmord, men bliver forstyrret af larm fra Rigmors lejlighed. Hun låser sig ind med en nøgle, hun har fået af Rigmor og kommer op at toppes med Denise og Jazmine. Gordon finder ud af at Rigmors mand Fritzl druknede i Damhussøen, dagen efter at Stephanie Gundersen døde. Hun blev fundet dræbt den 7 juni 2004. Og både Stephanie og Rigmor blev dræbt med et hårdt brutalt slag i baghovedet med en kølle. Helt på samme måde som Fritzl brugte på krigsfanger, da han var SS-officeren Sturmbannführer Bernd Krause. Assad og Carl finder tilbage til den arbejdsulykke, hvor Arne Knudsen døde. Rose var også til stede, da han blev mast af en stålblok på 10 ton, der blev tabt fra en magnet på en kran. Jazmine og Denise tænker at det var en dum ide at Rose så at lejligheden flød med kontanter, så de slår Rose ned i hendes egen lejlighed. Imens er politiet nået til Anneli i deres efterforskning, men hun får behændigt mistanken lagt over på Patrick og får selv en masse medlidenhed ved at afsløre at hun er i strålebehandling efter en brystkræftoperation. Selv hendes benhårde leder bliver helt blød og medgørlig. Imens har Carl og Assad fundet frem til Roses barndomsveninde, Kinua von Kunstwerk, der kan fortælle hvordan Roses far plagede og mobbede Rose hele livet igennem. Carl kommer til at tænke over at Michelle må have selfies på sin telefon, men nu er det jo slet ikke deres sag. Gordon har sat alle fem sager, de kigger på, op på en tavle og der dukker en sammenhæng op. Birgit Kirschmeyer var mor til Dorrit og hendes lærerinde i folkeskolen var Stephanie Gundersen, så nu er de to sager pludseligt koblet sammen. Anneli kobler imens en stjålne Renault sammen med en anden socialnasser Bertha (Roberta) Lind. Det bliver efterforsket som en mulig ulykke, hvor Bertha er blevet snittet af en lastbil, der måske ikke har bemærket noget. Birna dør på hospitalet, så Denise og Jazmine behøver ikke frygte hende, men til gengæld har de Rose siddende på badeværelset snøret inde i gaffatape og der kan hun vel ikke blive siddende til evig tid? Men tre dage ser ud til at gå fint. Assad finder ud af at Rigmor og Rose er naboer og at Rose lod sig udskrive for fire dage siden. Og at Rigmor var god for mange millioner. 6 millioner i banken, fire i værdipapirer og så tre lejligheder. Denise er i mellemtiden gået ud til Anneli for at slå hende for nogle penge som modydelse for ikke at slå hende ihjel eller melde hende til politiet, men Anneli har også en revolver, så det er Denise, der bliver skudt og dør. Carl får forhørt Patrick og denne ser et billede af Denise og er sikker på at hun er en af de to røvere fra diskoteket. Pludseligt hænger alle sagerne sammen og Afdeling Q tager en snak med Lars Bjørn, for nogle af dem er jo hans. Marcus har i mellemtiden fundet ud af at Birgit Kirschmeyer tidligere mand James Lester Frank ikke blev dræbt i Afghanistan, men deserterede og under navnet Mark Johnson har boet illegalt i Danmark siden 2003 i en lejlighed ejet af Rigmor. Han har drukket heftigt og er ved at være for enden af linen. Han fortæller Carl og Assad sin historie og hvordan han lod sig købe til at tage tilbage til staterne mod en sum penge. Men de blev hurtigt brugt og så meldte han sig til militæret igen. Efter nogle år her deserterede han i Afghanistan og kom tilbage til Danmark. Rigmor og Fritzl går under trusler med til at lade ham bo i en lejlighed og betale ham et beløb om måneden for at holde sig helt væk fra Birgit og Dorrit. Han kigger nu på afstand efter Dorrit og får øje på hendes lærervikar Stephanie Gundersen. De bliver kærester og er sammen i trekvart år og er sammen flere gange om ugen. Så opdager Rigmor forholdet og slår Stephanie ihjel i alt fald efter Franks mening. Dagen efter drukner Fritzl og Rigmor sælger forretning og hus og flytter til Borgergade. Og Frank tager fat på at drikke sig ihjel. Assad og Carl ud til Roses lejlighed og bliver chokerede over at finde den helt raseret. De finder også et par selvmordsbreve fra Rose, men det giver ingen mening at hun så ikke er i lejligheden. De prøver også lejligheden overfor, men Jazmine giver sig ikke til kende og de går igen. Jazmine kigger efter dem og opdager Anneli nede i en bil på parkeringspladsen. Hun pakker pengene fra røveriet i en taske og hopper over altanen og væk, men det opdager Anneli, så Jazmine bliver truet til at følge med tilbage til lejligheden. Her skyder Anneli hende og opdager også den bevidstløse Rose, som hun dog lader sidde lænket til håndtagene på toilettet, da hun selv smutter med pengene. Carl og Assad er taget videre til Birgit, som de konfronterer med at Frank faktisk er i live og er i landet. De gætter på at det var hende, der slog Stephanie ihjel af jalousi og at Frank slog Rigmor ihjel fordi han troede at det var hende, der havde gjort det. Anneli ønsker sig selv tillykke med sit utrolige held, men det slipper op da hun skal slippe af med Denises lig. Der er ingen ledig parkeringsplads udfor hendes bolig og Denise er blevet kold og stiv.. Det går godt med at få liget ind i bilen, men undervejs kører hun over for rødt og støder ind i en anden bil. Og Denise ryger ud af forruden og over på den anden bils køler. Selv må hun bare stikke af, men det er jo hendes egen bil, der er kørt galt. Gordon har fået hacket Roses privatmail og er overvældet over antallet af mænd hun har lavet sexaftaler med. Bilulykken får opklaringen til at skifte gear og på kort tid finder Carl og Assad Jazmines lig og Rose i kritisk tilstand på toilettet i lejligheden. De går på jagt efter Anneli, der har meldt sin bil stjålet og lader som om hun leder efter den. De finder hende på stråleklinikken, hvor hun bekender kulør og truer dem med en håndgranat. Da hun er kommet på afstand, vil hun triumferende vise dem at det bare var en attrap, men det var det så ikke. Carl og Assad har fundet ud af omstændighederne ved Roses fars "ulykke" og Assad fortæller hende det og viser hende at det ikke var hendes skyld på nogen måde. Det har en positiv effekt på hendes tilstand. Og Carl møder Mona igen og deler hendes sorg over datterens tilstand med hende. Så bortset fra Stephanie, Rigmor, Fritzl, Denise, Michelle, Jazmine, Birna, Anneli og Arne, så ender historien jo godt.

Et tilbagevendende komisk indslag er at Carl Mørck har forpligtet sig til at besøge sin demente ekssvigermor Karla Alsing på det plejehjem, hvor hun bor. Hendes datter Vigga og barnebarn Jesper kommer også på besøg, men ikke ret tit. Denne gang vil Karla gerne vide hvordan man tager selfies med mobilen. Skal man smide klunset før eller efter? Der er virkelig mange dødsfald i den her historie, så man bliver helt bange på Afdeling Q's folk selv om man ved at der er flere bind i serien. ( )
  bnielsen | May 31, 2024 |
That is a lot of cases to tie together into a reasonable narrative, but the idea of this many women involved would surely be a record-breaker internationally and historically. My capacity for suspension of disbelief feels bruised. Added to that, while I mostly believe the author is poking at prejudices and stereotypes, this whole plotline about benefits abuse could use some balance. ( )
  Kiramke | Jun 27, 2023 |
This is a top class psychological thriller. This writer and this series just keeps getting better. ( )
  dano35ie | May 20, 2023 |
Denmark's welfare system is admirable, but this is one example where it is not working as intended. Some young women resent the social worker they must deal with in an attempt to get continued handouts and push her to retaliation. Rose's mental health problem has escalated to dire straits. Her story is tangled in with another case but Carl and Assad manage to sort out all the overlapping details. There is not as much humour in this one, while some perceptive lines from Assad make Carl wonder just where he came from. Another Department Q winner. ( )
  VivienneR | Feb 4, 2023 |
Great crime thriller that takes twists and turns. Department Q in Copenhagen police HQ is where cold crimes are investigated. But an old case keeps leading those in department Q to current cases and it can't really be helped that they get involved. Assad and Carl try to solve the several involved cases while trying to help their colleague Rose survive. ( )
  burritapal | Oct 23, 2022 |
Mostrando 1-5 de 39 (seguinte | mostrar todas)
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores (4 possíveis)

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Adler-Olsen, Jussiautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Berg, CarolineTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
D'Avino, Maria ValeriaTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Frost, WilliamTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Huttunen, KatriinaTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Jacobsen, LeifTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Koch, WolframNarradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Krogstad, ErikTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Letizia, Claudia ValeriaTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Malcolm, GraemeNarradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Mendizabal, Juan MariTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Reichlin, SaulNarradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Thiess, HannesTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Vries, Kor deTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado

Pertence à série

Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Lugares importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Dedicated to our wonderful "family" in Barcelona, Olaf Slott-Petersen, Annette Merrild, Arne Merrild Bertelsen, and Michael Kirkegaard
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Prologue - Saturday, November 18th, 1995: She didn't know how long she had been kicking the sticky, withered leaves, only that her bare arms were now cold and that the shouting up at the house had become shrill, sounding so harsh and angry that it hurt her chest.
Chapter 1 - Tuesday, April 26th, 2016: As always, her face bore traces of the night before.
Citações
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
But when she thought about the thousands of hours these parasitic girls had spent on making fools of her and the system, wasn't it about time and good for everyone that someone finally took action? And considering the moral decline in Denmark at present, there were many other things that deserved harsher criticism than her little vendetta.
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
(Clique para mostrar. Atenção: Pode conter revelações sobre o enredo.)
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

"Detective Carl Mørck of Department Q, Copenhagen's cold cases division, meets his toughest challenge yet when the dark, troubled past of one of his own team members collides with a sinister unsolved murder. In a Copenhagen park the body of an elderly woman is discovered. The case bears a striking resemblance to another unsolved homicide investigation from over a decade ago, but the connection between the two victims confounds the police. Across town a group of young women are being hunted. The attacks seem random, but could these brutal acts of violence be related? Detective Carl Mørck of Department Q is charged with solving the mystery. Back at headquarters, Carl and his team are under pressure to deliver results: failure to meet his superiors' expectations will mean the end of Department Q. Solving the case, however, is not their only concern. After an earlier breakdown, their colleague Rose is still struggling to deal with the reemergence of her past--a past in which a terrible crime may have been committed. It is up to Carl, Assad, and Gordon to uncover the dark and violent truth at the heart of Rose's childhood before it is too late"--

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.67)
0.5
1 2
1.5 1
2 8
2.5 6
3 50
3.5 26
4 73
4.5 8
5 26

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 206,933,940 livros! | Barra superior: Sempre visível