Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Moedervlekken de Arnon Grunberg
Carregando...

Moedervlekken (edição: 2017)

de Arnon Grunberg

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
955285,018 (3.18)Nenhum(a)
Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: zijn specialiteit is suïcide-preventie, hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet een van de Nepalese verzorgsters de deur open, gehuld in slechts een handdoek. De psychiater, die zich altijd aan het protocol houdt, wordt overmand door gevoelens van liefde voor het meisje, met als gevolg dat hij de verzorging voor zijn moeder voortaan alleen dient te organiseren. Kadoke is kinderloos, van middelbare leeftijd, maar niet onaantrekkelijk voor artsen in opleiding: hij heeft er menig weten te verleiden. Na opnieuw een grensoverschrijdende ontmoeting, ditmaal met een suïcidale jonge vrouw, lopen het professionele en privéleven van Kadoke definitief in het honderd: zijn moeders huis wordt een ambulant crisiscentrum. M'oedervlekken' is een genadeloos eerlijke roman over de liefde van een zoon voor zijn moeder en vader, en vice versa. Een boek over twee mensen die niet kunnen leven - en niet dood kunnen gaan - zonder elkaar. Het markeert een nieuwe fase in Arnon Grunberg's veelomvattende schrijverschap: zorg en liefde sluiten elkaar niet langer uit. Ondanks verlies en pijn blijkt het mogelijk liefde voor het leven te voelen.… (mais)
Membro:wxc777
Título:Moedervlekken
Autores:Arnon Grunberg
Informação:Amsterdam Lebowski Publishers 2017
Coleções:Sua biblioteca
Avaliação:
Etiquetas:Nenhum(a)

Informações da Obra

Moedervlekken de Arnon Grunberg

Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Exibindo 5 de 5
Heel mooi boek ( )
  Vercarre | Oct 14, 2023 |
Het begin was nog wel leuk, maar daarna had ik niet echt het idee dat er nog ontwikkeling in het verhaal en/of de karakters kwam. De persoon die nog het meest ontwikkelde tijdens het verhaal was de zes maanden zwangere vrouw die later 8,5 maand zwanger was. ( )
  tmrps | Jul 1, 2021 |
Psychiater Kadoke heeft een oude, dementerende (?) moeder die vroeger een vader was maar zich moeder heeft gemaakt na de dood van zijn vrouw en hij neemt als kroon op zijn verkeerde beslissingen een al evenzeer destructieve manipulatieve zelfmultilerende patiente met vele suicidepogingen in huis om 'voor zijn moeder te zorgen' nadat de Nepalese verzorgster is weggelopen die hij in een vlaag van zeldzaam opstekende begeerte/verliefdheid heeft verkracht. Hij is een man met in theorie veel zelfinzicht en juiste ideeen over zijn vak, die zich door de werkelijkheid laat meeslepen in een fuik van onoplosbare problemen. Ik begrijp het gejuich van sommige critici niet goed: mooi geschreven vind ik het niet, een verhaal is het ook niet echt (zeker niet met een afloop) en de meeste slagzinnen blijven niet hangen omdat ik er niet veel in zie, de personages zijn noch overtuigend noch sympathiek. Maar de bizarre uitgangspunten en scènes zijn soms wel goed. ( )
1 vote Harm-Jan | Apr 24, 2017 |
Oscar Kadoke is psychiater, en zorgt erg voor zijn moeder, hij is 42 en gescheiden en volgens mij heeft hij een iets merkwaardige liefdesverhouding met zijn moeder. Zij is eigenlijk zijn vader maar is getransformeerd tot vrouw na het overlijden van moeder. Een patiënt die erg graag dood wil, neemt hij mee naar huis om voor zijn moeder te zorgen, want de Nepalese meisjes die dat deden zijn verdwenen nadat Oscar een avond probeerde te vrijen met Rose. zo vangt Oscar 2 vliegen in een klap, hij houdt het meisje in de gaten en zijn moeder wordt verzorgd. Ik vond het een raar verhaal.
  vuurziel | Jan 2, 2017 |
geestig, filmisch geschreven. Ontwikkelt zch van een nare man, tot een meer betrokken man ( )
  heleenvan | Aug 6, 2016 |
Exibindo 5 de 5
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Arnon Grunbergautor principaltodas as ediçõescalculado
Donkers, JanNarradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: zijn specialiteit is suïcide-preventie, hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet een van de Nepalese verzorgsters de deur open, gehuld in slechts een handdoek. De psychiater, die zich altijd aan het protocol houdt, wordt overmand door gevoelens van liefde voor het meisje, met als gevolg dat hij de verzorging voor zijn moeder voortaan alleen dient te organiseren. Kadoke is kinderloos, van middelbare leeftijd, maar niet onaantrekkelijk voor artsen in opleiding: hij heeft er menig weten te verleiden. Na opnieuw een grensoverschrijdende ontmoeting, ditmaal met een suïcidale jonge vrouw, lopen het professionele en privéleven van Kadoke definitief in het honderd: zijn moeders huis wordt een ambulant crisiscentrum. M'oedervlekken' is een genadeloos eerlijke roman over de liefde van een zoon voor zijn moeder en vader, en vice versa. Een boek over twee mensen die niet kunnen leven - en niet dood kunnen gaan - zonder elkaar. Het markeert een nieuwe fase in Arnon Grunberg's veelomvattende schrijverschap: zorg en liefde sluiten elkaar niet langer uit. Ondanks verlies en pijn blijkt het mogelijk liefde voor het leven te voelen.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.18)
0.5
1 1
1.5
2 4
2.5
3 6
3.5 1
4 7
4.5
5 1

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,715,418 livros! | Barra superior: Sempre visível