Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Kotona maailmankaikkeudessa de Esko Valtaoja
Carregando...

Kotona maailmankaikkeudessa (original: 2002; edição: 2001)

de Esko Valtaoja

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
1404193,917 (4.23)Nenhum(a)
Membro:tietoukka
Título:Kotona maailmankaikkeudessa
Autores:Esko Valtaoja
Informação:
Coleções:Sua biblioteca
Avaliação:****
Etiquetas:astrobiologia, avaruuslennot, Fermin paradoksi, SETI

Informações da Obra

Kotona maailmankaikkeudessa de Esko Valtaoja (2002)

Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Exibindo 4 de 4
Kotona maailmankaikkeudessa sai Tieto-Finlandian vuosia sitten ja olen miettinyt, että sen voisi joskus lukea. Nyt se sattui käteen äidin hyllyistä ja osoittautui lukemisen arvoiseksi. Kirjassa käsitellään avaruutta, avaruuden tutkimista ja maan ulkopuolisen elämän mahdollisuuksia helppolukuisesti, selkeästi ja hauskastikin. ( )
  mari_reads | Jul 15, 2019 |
Kotona maailmankaikkeudessa on kansankielinen kiehtova johdatus kymmenen vuoden takaiseen tähtitieteen valtavirtaan ja sen polttavimpiin kysymyksiin. Kirja voitti Tieto-Finlandian vuonna 2002. Kirja on ylistyspuhe tieteelle. Teos käsittelee ohessa myös Valtaojan omia kokemuksia hänen tiedeurallaan ja henkilökohtaisessa elämässään. Miten hän päätyi tähtitieteen pariin? Miten erikoisiin tilaisuuksiin ympäri maailmaa se on hänet vienyt? Valtaojalla on kirjoittamiseen rento ote, vaikka hän käsittelee vaikeasti selitettäviä ja vakaviakin aiheita. Hän onnistuu kehittämään helposti ymmärrettäviä esimerkkejä ja ryydittää tieteen saavutuksia filosofisilla pohdinnoilla. Välillä hän innostuu ottamaan kantaa myös poliittisiin kysymyksiin hieman tökeröllä tavalla, muttei sen pidä antaa ärsyttää lukijaa. Ehkä se vain lisää kirjan inhimillistä otetta. Tähtitieteen professorikin on vain tavallinen ihminen. ( )
  JonPoh | Dec 11, 2014 |
Tämä on siis Valtaojan Tieto-Finlandia-voittaja vuosimallia 2002. Ehkä odotukset olivat liian korkealla edellisen kirjan (Kaiken käsikirja) jälkeen. Tai sitten kirjan paikoin jo hieman vanhentuneet tiedot häiritsivät liikaa, mutta ihan samalla tasolle ei ylletty. Kaiken käsikirja piti lukea melkein putkeen, tämän kanssa ei niin kiire ollut. Valtaoja on mielestäni myös näiden kirjojen välissä kehittynyt kirjoittajana. Ei tämä huono ole, mutta ei myöskään sellainen aarreaitta kuin vertailukohteeni. Olisi ehkä kolahtanut kovempaa uutena.

Valtaoja kyllä käsittelee aihetta (elämä maailmankaikkeudessa) monipuolisesti. Tämän luettuaan on perillä siitä, mikä käsitys tutkijoilla asiasta oli reilu kymmenen vuotta sitten. Lopun konferenssiraportti oli silti ehkä kirjan parasta antia, kun Valtaoja irrottelee vähän enemmän. Vähän kun välillä osa luvuista jahkaili jo liikaakin - erityisesti silloin kun itselleni asia oli jo tuttua. Kaiken käsikirjassa Valtaoja kykeni tällaisinakin hetkinä pitämään kirjan viihdyttävämpänä.

Horjuin pitkään kolmosen ja nelosen välillä. Jos voisin antaa puolikkaan, niin arvosana olisi 3,5 ( )
  Makis | Feb 17, 2014 |
Vasta nyt sain aikaiseksi lukea Valtaojan Tieto-Finlandian vuonna 2002 voittaneen teoksen. Kirjan aiheena ovat elämän peruskysymykset: mistä tulemme? Keitä olemme? Minne menemme? Olemmeko maailmankaikkeudessa yksin?

Luonnollisestikaan Valtaoja ei kovinkaan tyhjentäviä vastauksia anna - sehän se sensaatio olisi - mutta esittelee kyllä tutkimuksen nykytilaa. Erilaiset teoriat, sekä elämän esiintymisen puolesta että vastaan, saavat tilaa. Ufouskoakin käsitellään yhden hauskan luvun verran.

Teoksen aihepiiri on perin kiinnostavaa ja Valtaoja kirjoittaa hyvää populaaritiedettä. Tähtitieteelliset mittakaavat tehdään ymmärrettäviksi maanpäällisin vertauksin ja Valtaojan tyyli on muutenkin viihdyttävä. Kotona maailmankaikkeudessa on kattavasta ja tieteellisestä aiheestaan riippumatta hyvin joutuisaa luettavaa. Suosittelen kaikille ihmisen paikkaa maailmassa miettiville!

(Alkuperäinen arvostelu Kirjavinkeissä.) ( )
  msaari | Aug 8, 2007 |
Exibindo 4 de 4
sem resenhas | adicionar uma resenha

Pertence à série publicada

Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
Informação do Conhecimento Comum em sueco. Edite para a localizar na sua língua.
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (4.23)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 7
3.5 4
4 17
4.5 3
5 19

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 203,189,213 livros! | Barra superior: Sempre visível