Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Waterloo de laatste 100 dagen van Napoleon

de Johan Op de Beeck

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
302790,981 (4.14)Nenhum(a)
1815. De verslagen Napoleon ontsnapt uit zijn verbanningsoord op Elba. Hij keert terug naar Parijs, grijpt opnieuw de macht en tracht nog een laatste keer zijn droom van het Keizerrijk waar te maken. Het worden honderd spannende en uiterst zenuwslopende dagen waarin hij alle mogelijke middelen aanwendt om de Europese vorstenhuizen van zich af te houden. Maar het eindigt opnieuw in oorlog. De honderd dagen krijgen een finale in Waterloo, in België. Daar worden de Fransen verslagen door Britse, Pruisische en Nederlandse troepen onder leiding van de hertog van Wellington. Toch zal Waterloo tot op heden geassocieerd worden met de overwonnene, niet met de overwinnaar. Er zijn maar weinig geschiedkundige feiten zo fel besproken als deze veldslag. Voor geen enkele gebeurtenis vindt men zoveel begeestering en passie bij geschiedschrijvers om de waarheid te verdraaien of om ze reccht te doen. Johan Op de Beeck maakt minutieus een politieke en militaire analyse van Napoleons laatste regeerperiode en van een veldslag die de Europese geschiedenis heeft bepaald. Zijn benadering is uniek omdat ook de rol van de Belgen en de Nederlanders wordt belicht. De auteur toont aan dat hun inbreng cruciaal was. Ooggetuigenverlagen van soldaten die meevochten vormen daarbij een spannend relaas en verbeelden de apocalyps van deze unieke veldslag. (bron: achterplat)… (mais)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Exibindo 2 de 2
In Waterloo versloegen Britse soldaten, het Pruisische leger van Becher en de Nederlandse troepen van de Prins van Oranje onder het bevel van de Britse hertog van Wellington op 18 juni 1815 definitief het leger van de Franse keizer Napoleon. Toch zal Waterloo tot in de eeuwigheid geassocieerd worden met de overwonnene, niet met de overwinnaar. Het is een paradox die zich slechts één keer in de geschiedenis heeft voorgedaan.
  losloper | Dec 20, 2013 |
Een levendig geschreven boek die in de eerste 100 bladzijden kort de opgang, verbanning naar Elba en de terugkeer van Napoleon schetst en ook de aanleidingen die tot Waterloo geleid hebben. Geen droge geschiedenis maar vlot, spannend en met de nodige humor geschreven. Jammer maar dan ook echt jammer van de vele typo's of zetfouten. Deze hebben me serieus gestoord. Leest dan niemand bij Manteau de zetproeven na? Voor een boek van bijna 30euro mocht daar wel wat meer aandacht aan besteed zijn. Echt jammer van deze slordigheden. ( )
1 vote bezzabouza | Nov 11, 2013 |
Exibindo 2 de 2
sem resenhas | adicionar uma resenha
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Lugares importantes
Eventos importantes
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

1815. De verslagen Napoleon ontsnapt uit zijn verbanningsoord op Elba. Hij keert terug naar Parijs, grijpt opnieuw de macht en tracht nog een laatste keer zijn droom van het Keizerrijk waar te maken. Het worden honderd spannende en uiterst zenuwslopende dagen waarin hij alle mogelijke middelen aanwendt om de Europese vorstenhuizen van zich af te houden. Maar het eindigt opnieuw in oorlog. De honderd dagen krijgen een finale in Waterloo, in België. Daar worden de Fransen verslagen door Britse, Pruisische en Nederlandse troepen onder leiding van de hertog van Wellington. Toch zal Waterloo tot op heden geassocieerd worden met de overwonnene, niet met de overwinnaar. Er zijn maar weinig geschiedkundige feiten zo fel besproken als deze veldslag. Voor geen enkele gebeurtenis vindt men zoveel begeestering en passie bij geschiedschrijvers om de waarheid te verdraaien of om ze reccht te doen. Johan Op de Beeck maakt minutieus een politieke en militaire analyse van Napoleons laatste regeerperiode en van een veldslag die de Europese geschiedenis heeft bepaald. Zijn benadering is uniek omdat ook de rol van de Belgen en de Nederlanders wordt belicht. De auteur toont aan dat hun inbreng cruciaal was. Ooggetuigenverlagen van soldaten die meevochten vormen daarbij een spannend relaas en verbeelden de apocalyps van deze unieke veldslag. (bron: achterplat)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (4.14)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5 2
4 3
4.5
5 2

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,506,504 livros! | Barra superior: Sempre visível