Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

The Sword of Justice (2013)

de Leif G. W. Persson

Outros autores: Veja a seção outros autores.

Séries: Evert Bäckström (3), A story about a crime (10)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1769153,790 (3.57)4
"[When] DS Evert Bäckström is told that Thomas Eriksson--a mafia lawyer and renowned defender of the guilty--has been killed, he can't help but celebrate ... Bäckström's good mood is spoiled, however, when he's assigned to the frustrating case, as narrowing down the list of people who wanted Eriksson dead is almost impossible ... Fortunately, Bäckström has spent years cultivating a group of questionable acquaintances and shady associates who will prove invaluable in solving the crime--as long as his colleagues don't find out about these illicit connections, or that Bäckström owes them a few favors"--Amazon.com.… (mais)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Veja também 4 menções

Backstrom gets assigned the innocuous case of a little old lady accused of not caring for her pet rabbit. In his usual manner, he disposes of it as quickly as he can, but is frustrated by an animal rights activist in his team. Matters quickly develop, however, when a renowned criminal lawyer is found dead in his home. While the police are relieved to be rid of the deceased, Backstrom is still required to at least make a pretence of caring how he died. A tip-off from a wealthy mate soon leads Backstrom to a find that gets him very interested in this case and very anxious to ensure that it turns out well - for him.

Backstrom being Backstrom, and the constant discussion of his "super-salami" one can only quail at what he might think that the "sword of justice" is. He continues with his abominable misogyny and racism, but we start to see a bit of push-back from his colleagues, especially from his "right hand man", his lesbian second-in-command.

As with all these novels, this character is an acquired taste and probably best avoided by the easily offended. I did get the impression that Persson was toning him down a little, even make him (gasp) a bit likeable. I hope he does not make the mistake that was made in the US TV series, of trying to turn him into a loveable messed-up hero instead of the cop everybody loves to hate. ( )
  gjky | Apr 9, 2023 |
"Den här romanen är en ond saga för vuxna barn och om det inte hade varit för den siste tsaren av Ryssland, Nikolaj II, Englands premiärminister Sir Winston Churchill, Rysslands president Vladimir Putin och kriminalkommissarie Evert Bäckström vid Västerortspolisen i Stockholm, skulle det som den handlar om aldrig ha hänt. I den meningen är det en berättelse om det samlade och slutliga resultatet av de handlingar som fyra män genomför över en period på mer än hundra år.

Fyra män som aldrig träffade varandra, som förvisso levde sina liv i skilda världar, och där den äldste av dem blev mördad fyrtio år innan den yngste av dem ens var född. Och som så ofta förr, oavsett i vilket sällskap eller sammanhang som han nu har hamnat, är det också Evert Bäckström som kommer att sätta punkt för historien."
  CalleFriden | Mar 6, 2023 |
Sverige, Solna, maj-juni 2013
Indeholder "Forfatterens forord", "I. Den bedste dag i kriminalkommisær Evert Bäckströms liv", "II. Ugen før den bedste dag var en helt almindelig uge. På godt og ondt", "III. Efterforskningen af drabet på advokat Thomas Eriksson. Det første skridt", "IV. Den sande historie om Pinocchios næse. Del I", "V. Den fortsatte efterforskning af drabet på advokat Thomas Eriksson", "VI. Efterforskningen af drabet på advokat Thomas Eriksson tager en uventet drejning", "VII. Anklageren afslutter efterforskningen af drabet på advokat Thomas Eriksson", "VIII. Den sande historie om Pinocchios næse. Del II", "IX. Har du hørt den sande historie om Pinocchios næse?".

Kriminalkommisær Evert Bäckström har i nogle år været ansat ved Västerort politikreds som chef for afdelingen for efterforskning for grove voldsforbrydelser. Vicekriminalkommisær Annika Carlsson på 37 er en af hans underordnede. En enke på 73 år Astrid Elisabeth Linderoth er kommet i søgelyset, fordi hun er oppe at toppes med dyreværnet om en kanin. Anmelderen Frida Fridensdal får besøg af en skræmmende mand med en springkniv, der fortæller hende at hun skal tie stille med at rette anklager mod Elisabeth. Annika og Felicia Pettersson på 28 år taler med Frida, der trækker alle anklager tilbage, men dog når at identificere manden som Angel García Gomez, 35 år og kendt som El Loco, dvs Galningen.
Bäckström har lige ansat en ny, Jenny Rogersson, der er datter af Jan Rogersson, der er en af Bäckström gamle bekendte. Desuden har hun store nødder. En anden ansat Rosita Andersson-Trygg er mindre tiltrækkende og i samråd med sin chef Anna Holt får Bäckström afsat Rosita som leder af dyreværnspolitiet. Bäckström er tit til konferencer, navnlig dem der er tæt på hans bopæl, slutter tidligt og har en god frokost inkluderet. På en af dem driller han en forelæser om kropssprog med at det eneste sikre tegn på at nogen lyver, er at hans næse vokser.
Den 3 juni 2013 bliver politiet tilkaldt til et drab. Advokat Thomas Eriksson er blevet tævet ihjel med et stumpt instrument, men der er ikke blodspor, hvordan det så kan lade sig gøre. Hans hund, en rottweiler, har fået halsen skåret over og ligger ude på altanen. En taxachauffør Ara Dosti har kørt advokaten hjem fra byen om aftenen og han har også set et par skumle personer i en sølv-farvet Mercedes. Politiassistent Lars Alm på 64 år og 9 måneder er tæt på pension, men optager dog en rapport med Aras oplysninger. Eriksson har været advokat for mange af guds dårlige børn, så politiet var ikke begejstret for ham og Bäckström mener simpelthen at det er den bedste dag i hans liv.
Anklageren Lisa Lamm har forudset lidt slagsmål med advokatfirmaet Eriksson og Partners mht at ransage Erikssons computer og kontor og det bliver der da også. Der er 15 ansatte i firmaet og Annika Carlsson vil have dem alle afhørt, specielt Isabella Norén, som hun regner med var Erikssons bolleveninde. En anden af Bäckströms folk Nadja Högberg er doktor i matematik fra Sovjetunionen og god til at finde rundt i politiets og andres registre. Umiddelbart giver afhøringerne navnet på en Fredrik Åkare, født Åkerström, der er tidligere formand for HA i Solna og ikke medlem af Erikssons fanklub efter en retssag, hvor Åkare var tiltalt for mordet på en Nasir Ibrahim. Bäckström snuser rundt i advokatens hus og finder i en trææske i barvognen ikke som håbet en flaske maltwhisky, men en lille emaljeret drengefigur. I bunden af æsken er en lille seddel om at det er en gammel spilledåse med en værdi på ca 3000 kr. Han finder også Erikssons revolver på bunden af en vase. Den passer fint med to skudhuller i en sofa og i loftet. Den kompetente efterforskning finder ud af at Angel García Gomez matcher fint med den ene af personerne i den sølvgrå Mercedes, mens Jenny og Rosita søger ud af tangenter, men Jenny tror at kaninsagen, en sag hvor en kunstkender, friherre von Comer, har fået bank med et kunstkatalog og advokatsagen hænger sammen. Hun finder faktisk ud af at von Comer fik bankene tildelt af Eriksson og det er jo overraskende. Bäckström godkender hendes ide om at orientere sikkerhedspolitiet Säpo, hvilket han kun gør for at lade hende gå linen ud. Säpo - og deres chef Lisa Mattei - læser rapporten med interesse, for de har observeret Åkare og Angel sammen med den tresårige Hans Ulrik von Comer. Men de har ingen lyst til at indvi det almindelige politi i den slags detaljer.
Bäckström fejrer weekendens komme ved at mødes med sin gamle bekendt GeGurra i Operakällaren. GeGurra, der startede livet med at hedde Juha Valentin Andersson Snygg, men med købt navneforandring til Gustaf G:son Henning og Bäckströms hjælp til at slippe Snyggs synderegister ved samme lejlighed. GeGurra fortæller en lang historie om en Fabergé spilledåse, der forestiller Pinocchio. Spilledåsen og et frækt ikon-maleri malet af Alexander Versjagin forestillende munken Teodor med hænderne i kollektdåsen. Spilledåsen er i sig selv meget værd, men historien omkring den er måske endnu mere værd, så hvor har den været siden den russiske revolution? GeGurra kan forresten også fortælle at Eriksson formentlig er blevet snydt for en million af von Comer, hvilket jo forklarer hvorfor han har givet ham bank. GeGurra fortæller også at det hele er vand ved siden af spilledåsen, som med den rette køber i form af en russisk oligark, kan indbringe 200 millioner kroner. Bäckström får en fed kuvert med pengesedler og et ønske om at kunne fortælle GeGurra lidt om spilledåsen. Næste dag får Bäckström Annika Carlsson med på en tur til Erikssons hus og mens hun kigger efter ikonmalerierne, får Bäckström listet en Pinocchio-figur til 200 millioner ned i sin taske. Men efterfølgende giver han tippene om kunstsvindel om ikonmalerierne videre til sit hold af efterforskere, så det er faktisk ham der holder efterforskningen kørende. De beslutter at hente von Comer ind næste dag og se om de kan finde malerierne. Samtidig er de også bekymrede over at deres vidne Ara Dosti tilsyneladende er forsvundet. Og de to mistænkte Åkare og Gomez er også pist væk. Annika Carlsson holder Bäckströms chef, inspektør Toivonen, som også er chef for kriminalpolitiet i Västerort, orienteret om sagen og også om at von Comer, der er nabo til kongen, er på vej til at blive arresteret. Imens fortæller Bäckström store dele af historien til en journalist og får fx med at det er "kongens bedste ven". Som modydelse regner Bäckström med et pænt sekscifret tal. En af Aras gamle skolevenner, måske den bedste, Omar Ben Khader, er i samme bande som Afsan Ibrahim, Ali Ibrahim og Ali Issa. Han samler Ara op og giver ham nogle dage i ret vild luksus inden han har lovet ham et nyt pas og en rejse til Thailand med alt betalt indtil røgen er lettet. Omar er søn af en Abdul Ben Khader og Omar fortæller at folk gør ham tjenester alene fordi han er Abduls søn. Det er ikke helt rigtigt, for selv om Omar er ustraffet og meget høflig og beleven, så er han formentlig den, der faktisk bestemmer i Afsan Ibrahims bande.
Friherre Hans Ulrik von Comer bliver hentet ved daggry og smækker Annika Carlsson en lussing, så han får hele turen med håndjern, mens fotografer fanger det hele og formiddagsbladet har en fest. Under de første forhør får Bäckström lokket en del indrømmelser ud af ham, men da de begynder at snakke om kunstsvindel dækker han sig bag en advokat og klapper i, mens han fastholder at det er en misforståelse og at alt mellem ham og Eriksson var endt lykkeligt. Han bekræfter at have snakket med Åkare og Gomez, men afviser nogen nærmere forbindelse. Retsmedicinerne får endelig bekræftet deres mistanke fra første færd: Eriksson døde af en blodprop! Imens har Omar aflivet både Gomez og Ara og de bliver fundet i to brændende biler inde i skoven tæt ved en flyveplads.
Bäckström finder ud af at ejeren af malerierne var Mario Grimaldi, kaldet Godfather. Det var hans firma, Genco (firmanavnet kommer endda fra Godfather II filmen), der ejede den sølvgrå mercedes og med sig til mødet med Eriksson havde han Rolle Stålhammar. Grimaldi havde taget en opsigelse med af den fuldmagt Eriksson havde til at sælge malerierne og det fik Eriksson til at gå amok og hive en revolver frem. Rolle blev lidt pikeret og tog revolveren fra ham. Undervejs røg et par skud af og Grimaldi sked i bukserne, da en kugle kom lidt tæt på. Eriksson fik en blodtud, men ellers fejlede han ikke noget, da Rolle, Mario og malerierne forlod ham. Det får Bäckström til at spekulere ret meget over om det også er Grimaldi, der ejer Pinocchio og om det er en god ide at gøre sig uvenner med ham over det. Tilbage til de udbrændte biler for i nærheden lå også et sommerhus, der var kommet ild i. Og tæt på det fandt man Åkare, som var klynget op i et træ med en metaltråd. Tilsyneladende var han i live imens og man havde både stukket i ham og skudt til måls efter ham, inden han fik fred.
Omar Ben Khader står bag alle tre drab, men det er nok svært at bevise. Omar mener også at have krav på ca tyve millioner kroner fra Erikssons bo. Partner i firmaet, Eriksson og Partners, Peter Danielsson skal ikke have noget klinket og afstår at være eksekutor i boet. Omar stiller gerne op til møde ved politiet i selskab med sin advokat og kan gå hjem som en fri mand. Afsan Ibrahim er anklaget for trusler af Isabella Norén, men det kan han ikke bekræfte. Og hans to medarbejdere Ali Ibrahim og Ali Issa er rejst udenlands. Jan Lewin leder efterforskningen af drabene, men bevismæssigt er der ikke meget at komme efter.
Bäckström bliver dagens mand, men han er i virkeligheden mere interesseret i at finde ud af hvor malerier og spilledåse kom fra. Grimaldis kommende kone Pyttan er en Hamilton, grevinde Astrid Elisabeth Hamilton og det viser sig at det er hende, der har arvet hvad hun opfatter som skrammel. Malerierne kom via en Maria Pavlovna, der kendte Pyttans farmor Ebba. Det med den fede munk kom via hendes far, Archie, der købte det på auktion i London alene fordi Teodor mindede ham om præsten derhjemme. Spilledåsen ved hun ikke noget om, men en eller anden lille julenisse, der var for tung at hænge på træet. Lidt skræmmende er Elisabeth ikke helt godt kørende og hun ved formentlig ikke rigtigt at Mario er en mafiaboss med ret uindskrænket magt. Hun har nok klaget sig til ham over naboen, der brokkede over hendes dyrehold og så fik naboen besøg af García Gomez.
Bäckström har en irriterende papegøje og Elisabeth elsker dyr, så han forærer hende papegøjen Isak i bryllupsgave. Senere mødes han med GeGurra for at se hvor mange penge han kan få ud af spilledåsen og helst uden at havne på Grimaldis marterpæl. GeGurra får spilledåsen solgt til Putin for 250 millioner og Bäckström får en stranguleret Isak tilbage med en besked på: Parlava troppo. Men også løfte om 25 millioner som provision. Og Putin vil måske tildele ham Pusjkin-medaljen.
Træerne vokser dog ikke ind i himlen, for Annika Carlsson dukker op og foreslår at Bäckström låner hende 3 millioner til en rente på 0%. For som hun spørger: Har du hørt den sande historie om Pinocchios næse?

Meget underholdende, men ganske langtrukket fortælling. ( )
  bnielsen | Jan 25, 2019 |
För en professor som kan kriminologi och en av dem som vet mest om polisens arbete kan nervärdera sig till att skriva sådan otrolig smörja. Intrigen är bra men det är ju också allt. Karaktärs-, och miljöbeskrivningarna är rena skämtet och så verkar GW tro att läsarna ska uppskatta denna fokusering på en "supersalami"! Gör er alla tjänsten att läsa något annat. ( )
  Mats_Sigfridsson | Jul 27, 2017 |
Jälleen hulvattoman hauska poliisitarina. Bäckström on mahtava tyyppi! ( )
  sushukka2 | Sep 21, 2016 |
Mostrando 1-5 de 9 (seguinte | mostrar todas)
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores (14 possíveis)

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Leif G. W. Perssonautor principaltodas as ediçõescalculado
De Marco, KatiaTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado

Pertence à série

Pertence à série publicada

Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em sueco. Edite para a localizar na sua língua.
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em sueco. Edite para a localizar na sua língua.
Det var måndagen de 3 juni men trots att det var måndag och han hade blivit väckt mitt i natten skull kommissarie Evert Bäckström alltid tänka på den som den bästa dagen i hans liv.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em sueco. Edite para a localizar na sua língua.
(Clique para mostrar. Atenção: Pode conter revelações sobre o enredo.)
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

"[When] DS Evert Bäckström is told that Thomas Eriksson--a mafia lawyer and renowned defender of the guilty--has been killed, he can't help but celebrate ... Bäckström's good mood is spoiled, however, when he's assigned to the frustrating case, as narrowing down the list of people who wanted Eriksson dead is almost impossible ... Fortunately, Bäckström has spent years cultivating a group of questionable acquaintances and shady associates who will prove invaluable in solving the crime--as long as his colleagues don't find out about these illicit connections, or that Bäckström owes them a few favors"--Amazon.com.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.57)
0.5
1 1
1.5
2 3
2.5 1
3 12
3.5 4
4 14
4.5 1
5 6

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 203,187,695 livros! | Barra superior: Sempre visível