Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Afsporet (2013)

de Michael Katz Krefeld

Outros autores: Veja a seção outros autores.

Séries: Ravn (1)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
444462,502 (3.54)Nenhum(a)
Kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt, populært kalt Ravn, er sykemeldt etter at kjæresten ble brutalt drept under et innbrudd. Full av selvbebreidelse har han søkt tilflukt i den gamle motorbåten sin i Christianhavns kanal. Han blir brått revet ut av sorgen da en gammel venn ber om hjelp til å finne en ung kvinne som har vært sporløst forsvunnet i to år. Etterforskningen tvinger Ravn tilbake på jobb og ned i Københavns underverdenen. Mye tyder på at kvinnen er solgt til halliken Slavros, som har et nettverk av bordeller over hele Europa. Michael Katz Krefeld er en av Danmarks bestselgende forfattere. Dette er første bok i serien om Ravn.… (mais)
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Exibindo 4 de 4
Rechercheur Thomas Ravnsholt weet na de gruwelijke moord op zijn vriendin Eva niet meer wat hij met zijn leven aan moet en houdt er een zorgwekkende, zelfdestructieve levenswijze op na. Hij is met ziekteverlof gestuurd, drinkt veel te veel en woont op zijn slecht onderhouden motorboot. Op een dag vraagt Johnson, de baas van de kroeg waar hij zijn verdriet en zelfverwijt verdrinkt, hem om een gunst. De dochter van een vriendin is spoorloos verdwenen en Thomas zou zijn leven weer een beetje op de rails kunnen krijgen als hij op zoek zou gaan naar het meisje. Met tegenzin accepteert hij de opdracht. Het onderzoekt voert hem via de onderwereld in Kopenhagen naar Stockholm waar de bikkelharde crimineel Slavros zich bezighoudt met een aantal onvoorstelbaar duistere en gruwelijke zaken. Als Thomas die wereld binnengaat lijkt het of de poorten van de hel opengaan.

In Stockholm is een seriemoordenaar actief. Hij ontvoert jonge vrouwen, zet ze op zoals een taxidermist dieren prepareert en stelt ze daarna tentoon op vuilstortplaatsen in de stad. De psychopaat is al jaren actief en weet steeds uit handen van de politie te blijven. Hij heeft zijn oog al vallen op een volgend slachtoffer.

Michael Katz Krefeld (1966) debuteerde in 2007 met Før stormen, waarvoor hij de debutantenprijs van de Danske Kriminalakademi kreeg. Zijn boek Sort sne falder werd verkozen tot de beste Deense thriller van 2012 en genomineerd voor de Glasnoglen, de prijs voor de beste Scandinavische thriller. Ontspoord is het eerste deel van een serie rond de briljante maar zelfdestructieve rechercheur Thomas Ravnsholdt. Zoals wel vaker met hoofdpersonen in thrillers het geval is, is hij een getroebleerde man die teveel drinkt en met zijn zelfdestructieve gedrag de zelfkant van de maatschappij opzoekt. Katz Krefeld's keuze voor een dergelijke protagonist is weinig origineel en voegt eigenlijk niet veel nieuws toe. Toch is Ravn, zoals zijn bijnaam luidt iemand voor wie je sympathie kunt opbrengen. Met zijn sobere en zakelijke schrijfstijl weet Katz Krefeld van hem een overtuigend personage te maken. Dat geldt ook voor veel andere deelnemers in het verhaal. Ontspoord kent veel dialogen en die verdienen een schoonheidsprijs.

Ontspoord bestaat uit drie verhaallijnen die zich in verschillende tijden afspelen. De belangrijkste lijn is de speurtocht van Ravn naar de verdwenen vrouw. De tweede gaat over een jong stel waarvan de mannelijke helft grote speelschulden heeft, die hij op een uiterst bedenkelijke manier inlost. De derde verhaallijn gaat over de jonge Eric die moet toezien hoe zijn moeder het ouderlijke huis verlaat en hem en zijn vader in totale ontreddering achterlaat, een gebeurtenis met verstrekkende gevolgen. De drie verhaallijnen ontwikkelen zich aanvankelijk los van elkaar maar naarmate het verhaal vordert worden ze kundig met elkaar verbonden. De toon van het verhaal is somber en donker. Het gaat over ontvoering, uitbuiting, Oost-Europese maffia, corruptie, vrouwenhandel en misbruik, onderwerpen die in die sombere toon goed tot hun recht komen. Het verhaal leest geweldig en heeft een goede snelheid. De spanning is goed gedoseerd opgebouwd en bereikt een hoogtepunt in een aangrijpende en enerverende ontknoping. Maar daarmee is het verhaal nog niet afgelopen. Als je denkt dat alles voorbij is komt er nog een onverwachte toegift en daar zit het probleem met deze thriller. Tot dan toe is Ontspoord een goed geconstrueerde, geloofwaardige en spannende thriller. Als Katz Krefeld hier was gestopt was er weliswaar een open einde geweest maar dat is in een serie met dezelfde hoofdpersoon niet ongebruikelijk. Het toetje bevat teveel ongeloofwaardige elementen en dat doet afbreuk aan de hoge kwaliteit van het voorafgaande. Dat is jammer.

Ontspoord is een goede thriller die je met veel plezier zult lezen maar die aan het einde heeft te lijden van ongeloofwaardige overdaad. En dat schaadt. ( )
  eagleye50 | Aug 17, 2014 |
Het onderzoek zet zichzelf heel vlotjes op het goeie spoor - alsof het logisch is dat élke verdwenen jonge vrouw in handen is gevallen van die ene gewelddadige gangsterbende. Hoe verschillende verhaallijnen samenkomen, zal weinigen écht verrassen, maar toch zijn er voldoende wendingen om de aandacht vast te houden. Aardige hard-boiled thriller, maar ook niet de ontdekking van de eeuw.
Volledige bespreking via http://wraakvandedodo.blogspot.be/2014/07/michael-katz-krefeld-ontspoord.html ( )
  jebronse | Jul 5, 2014 |
Nopeatempoinen ja koukuttava, huumori pilkahtelee siellä täällä. Rähjäinen, epäsosiaalinen ja alkoholisoitunut päähenkilö alkaa olla jo vähän kliseinen, mutta menkööt. Kokonaisuutena varsin kelvollinen jännäri. ( )
  Iira | Apr 2, 2014 |
Exibindo 4 de 4
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores (1 possível)

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Michael Katz Krefeldautor principaltodas as ediçõescalculado
Fourreau, FrédéricTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Kivelä, PäiviTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Krüger, KnutTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Kraamer, BartTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Mugerli Lavrenčič, MarušaTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Sand, ToreTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado

Pertence à série

Ravn (1)
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Eventos importantes
Filmes relacionados
Premiações
Epígrafe
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
'Always the same theme
can't you see
We've got everything going on.
Every time you go away
you take a piece of me with you.'
- Daryl Hall
Dedicatória
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Voor mijn vrouw, het licht van mijn leven, Lis
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
In het schijnsel van de opkomende zon vlogen de meeuwen krijsend over de bergen afval op de stortplaats bij Hjulsta.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
(Clique para mostrar. Atenção: Pode conter revelações sobre o enredo.)
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
CDD/MDS canônico
Canonical LCC

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt, populært kalt Ravn, er sykemeldt etter at kjæresten ble brutalt drept under et innbrudd. Full av selvbebreidelse har han søkt tilflukt i den gamle motorbåten sin i Christianhavns kanal. Han blir brått revet ut av sorgen da en gammel venn ber om hjelp til å finne en ung kvinne som har vært sporløst forsvunnet i to år. Etterforskningen tvinger Ravn tilbake på jobb og ned i Københavns underverdenen. Mye tyder på at kvinnen er solgt til halliken Slavros, som har et nettverk av bordeller over hele Europa. Michael Katz Krefeld er en av Danmarks bestselgende forfattere. Dette er første bok i serien om Ravn.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.54)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3 4
3.5 2
4 7
4.5
5

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 162,310,115 livros! | Barra superior: Sempre visível