Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Halssnoer en Kalebas; Man, vrouw, kind; Macht als medicijn; De Falkland-walvis

de Readers Digest

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
117,726,494Nenhum(a)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porBesselina
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

HALSSNOER EN KALEBAS; Robert van Gulik

We bevinden ons in het oude China van de T'ang-dynastie, waar rechter Tie van 630 tot 700 leefde. De rechter is naast een wijs magistraat ook een beroemd speurder en wanneer de derde prinses, de favoriete dochter van de keizer, een kostbaar parelsnoer mist, roept ze in het geheim zijn hulp in. In het geheim, want er wordt heel wat geïntrigeerd aan het hof en de oppereunuch en de opper-kamerheer lijken zo hun eigen belangen te hebben. De prinses voelt zich zeer aangetrokken tot kolonel Kang van de Keizerlijke Garde en iedereen weet dat haar toekomstige echtgenoot veel macht zal hebben. Is nu de diefstal van het halssnoer onderdeel van een intrige om Kang in een kwaad daglicht te stellen — een subtiel element in de machtsstrijd tussen twee elkaar vijandig gezinde hofklieken? Rechter Tie ontwart het raadsel, daarbij geholpen door Meester Kalbas, een taoïstische monnik die, wijzend op Ties waterkruik — een kalebas — de diepzinnige woorden spreekt: "Een kalebas wordt pas nuttig als ze geledigd is. Hetzelfde geldt voor ons. Pas als we onszelf geledigd hebben van al onze ijdele hoop, al onze kleinzielige begeertes en lang gekoesterde illusies, kunnen we nuttig zijn voor anderen."

MAN, VROUW KIND; Erich Segal

Bob en Sheila Beckwith zijn al achttien jaar zeer gelukkig getrouwd. Ze houden veel van elkaar en, wat minstens zo belangrijk is, ze vertrouwen elkaar onvoorwaardelijk. Met hun beide vrolijke, jonge dochters vormen ze het schoolvoorbeeld van een gezin zoals het behoort te zijn. Tot er een onverwacht telefoontje uit Frankrijk komt en een lángvergeten stem een geheim onthult waardoor het huwelijk van Bob en Sheila dreigt te stranden. Verward en ontredderd als ze zijn, beseffen ze toch dat ze de waarheid voor hun dochters, èn voor de jeugdige bezoeker die de zomer bij hen zal doorbrengen, verborgen moeten houden. In dit boeiende verhaal over een echtpaar dat een crisis in zijn huwelijk doormaakt, bewijst de schrijver — die tevens de auteur is van het wereldberoemde boek Love Story (verschenen in deel 54 van de serie Het Beste boek) — eens te meer dat hij een meeslepend verteller is.

MACHT ALS MEDICIJN; Arthur Hailey

In de gespannen sfeer van een ziekenhuiskamer vecht een dokter voor het behoud van een leven. Ten einde raad gebruikt hij een zojuist ontwikkelde medicijn, die nog niet op mensen is getest maar die hem door een artsenbezoekster is aanbevolen. Ze is er absoluut van overtuigd dat het preparaat heilzaam is. Die overtuiging zal nu bewezen moeten worden...
Wederom gunt Arthur Hailey de lezer een kijkje achter de schermen van een machtige industrie en onthult hij iets van de menselijke tragedies die er zich afspelen. Dit is een verhaal over Celia Jordan en haar streven om de top van het farmaceutische bedrijf Felding-Roth te bereiken. Het is ook een verhaal over de mannen om haar heen: Andrew Jordan, de begaafde dokter met wie ze trouwt, Sam Hawthorne, wiens vertrouwen in Celia haar carrière mogelijk maakt, en Martin Peat-Smith, een jonge wetenschapsman in zijn gevecht tegen de factor tijd. Maar bovenal is dit een verhaal over een afschuwelijke vergissing die het farmaceutische bedrijf in opspraak brengt en die Celia voor een dilemma stelt. Kan zij Felding-Roth redden zonder haar idealen prijs te geven?

DE FALKLAND-WALVIS; Pierre Boulle

Attentie! Op radarschermen lijken walvissen vaak op duikboten.
Deze waarschuwing dient zeer serieus te worden genomen, want zij is afkomstig van prins Philip van Engeland, beschermheer van deze bedreigde diersoort. Het is oorlog; de Britse vloot zet koers naar de Falkland-eilanden. Plotseling verschijnt op het radarscherm van de voorste torpedobootjager een onbekende echo. Is het een duikboot of een walvis? Moet er worden aangevallen of niet? Gelukkig is een der opvarenden Bjorg, een zeeman die veel van walvissen afweet en de echo als zodanig herkent. Niet één, maar twee van deze kolossale dieren naderen de torpedobootjager — een schitterende, honderd vijftig ton wegende vrouwelijke blauwe vinvis en haar partner. Maar zodra de gigantische dieren aan de oppervlakte komen, worden ze aangevallen door vraatzuchtige orka's. Dat betekent een wisse dood voor de twee walvissen, tenzij de torpedobootjager te hulp komt... Zo begint dit aandoenlijke verhaal over een hechte band tussen mens en dier. Een band die even de aandacht van de oorlog afleidt en die op een gevaarlijk moment wordt bezegeld door een heldhaftige daad van zelfopoffering.

Bron: Readers digest 120
  Besselina | Jun 16, 2013 |
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores (1 possível)

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Digest, Readersautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Boulle, Pierreautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Gulik, Robert vanautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Hailey, Arthurautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Segal, Erichautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado

Pertence à série publicada

Het Beste (120)
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Gêneros

Sem gêneros

Avaliação

Média: Sem avaliação.

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,458,193 livros! | Barra superior: Sempre visível