Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Om weer te leven; De laatste reis van de Andrea Doria; Vaarwel, lady; Komplot in Tokio

de Readers Digest

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
215,214,938 (5)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porNannieH, Besselina
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

OM WEER TE LEVEN; A.J. Cronin

A.J. Cronins spannende roman Om weer te leven verhaalt van een jonge man in hartbrekende omstandigheden. Paul Mathry wil het bewijs leveren dat zijn vader ten onrechte wegens moord veroordeeld is. Maar hij is
alleen en zonder geld in een vreemde stad, en hij weet dat ergens in die stad mensen met macht en invloed zijn die onder geen beding het verleden opgerakeld willen zien. Zij waarschuwen en bedreigen hem, zij brengen het Gezag tegen hem in het geweer, zij beroven hem van al zijn vrienden ... op de geheimzinnige Lena na, een meisje dat zelf een duister geheim met zich meedraagt.
Om weer te leven laat zien hoe soms onschuldigen het slachtoffer kunnen worden van de rechtspraak. In deze roman vol dramatische spanning en onvergetelijke figuren, die tevens het verhaal van een zeer bijzondere liefde is, toont Cronin zich opnieuw een meesterlijk verteller.

DE LAATSTE REIS VAN DE ANDREA DORIA; Alvin Moscow

11:09 wees de klok op de brug van de Andrea Doria toen ineens de ontstelde blik van de gezagvoerder de scherpe boeg van een ander schip uit de mist zag opdoemen en als een mes de wand van zijn schip openrijten.
Velen herinneren zich nog de schok die door de wereld ging toen de eerste berichten binnen kwamen van de botsing tussen de Andrea Doria en de Stockholm in de nacht van 25 op 26 juli 1956. Nooit tevoren waren er twee passagiersschepen in volle zee op elkaar gelopen. De dappere reddingspogingen die maakten dat het aantal slachtoffers van deze scheepsramp tot enkele tientallen beperkt bleef, waren in overeenstemming met de hoogste tradities van de zeevaart. In daden van opoffering . . . én van zelfzucht toonden mensen hun ware aard.
Het verhaal van de laatste ogenblikken van de Andrea Doria, kort voordat hij kantelde en langzaam in de diepte verdween, roerde het hart van zelfs de meest verstokte landrot. Maar het volledige verhaal van alles wat er die nacht gebeurde, is nooit eerder verteld. Het is alsof wij er zelf bij zijn; wij leren officieren, bemanning en passagiers van beide schepen van nabij kennen, en na de ramp volgen wij in de rechtszaal een van de boeiendste processen uit de geschiedenis van de zeevaart.

VAARWEL, LADY; James Street

Mensen die leefden zoals het hoort, zeiden dat oom Jesse een luilak en een nietsnut was, en zoals hij die jongen grootbracht, die Kriezel ... dat was gewoon een schandaal! Maar de oude man besefte hoe belangrijk het is dat er tussen een jongen en de grote mensen om hem heen een verhouding van eerbied en vertrouwen bestaat. En hij begreep ook hoeveel de jongen van Lady hield, dat rare hondje dat hij in het moeras had gevonden. Toen het ogenblik kwam waarop Kriezel een hartbrekende beslissing moest nemen, gaf oom Jesse hem geen enkele raad. "Watje ook doet, ik doe mee," zei hij. Maar hij was blij dat Kriezel deed wat oom Jesse vurig gehoopt had dat hij doen zou, want nu was het duidelijk dat hij eenmaal een kérel zou zijn.
Dat dit verhaal speelt in de moerassen van de Mississippi-delta geeft er de bekoring aan van het exotische, maar de humor, de spanning en de tederheid die erin liggen, geven het een strekking die boven tijd en plaats uitgaat. Zelden is het even prachtige als pijnlijke proces van het volwassen worden zo eenvoudig en tevens zo diep-indringend beschreven.

KOMPLOT IN TOKIO; John P. Marquand

Wack Rhyce wist dat in de contraspionagedienst de geringste misstap, ja een verkeerd woord een agent aan de vijand kan verraden, en dat hij dan zijn leven op het spel zet als hij zijn persoonlijke gevoelens laat spreken. Maar wie is voorbereid wanneer de liefde in het spel komt - zelfs als dat gebeurt in het Tokio van na de Tweede Wereldoorlog, waar geheime diensten elkander op leven en dood bestoken?
De vernuftige Jappanner Moto treedt opnieuw op in deze roman vol actie en dramatische verwikkelingen om een aangrijpend gewetensconflict.

Bron: Readers Digest Omnibus 10 ( )
  Besselina | Jun 27, 2011 |
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Digest, Readersautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Cronin, A. J.autor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Cronin, A.J.autor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Marquand, John P.autor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Moscow, Alvinautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Street, Jamesautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado

Pertence à série publicada

Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Gêneros

Sem gêneros

Avaliação

Média: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 203,186,342 livros! | Barra superior: Sempre visível