Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Het Beste Boek 105: Draagstoel der tranen / De laatste hand / De Engelse gouvernante / De prijs van Londen

de Readers Digest

Outros autores: Dick Francis (Autor), Victoria Holt (Autor), Tsjou Tsjing Lie (Autor), John Masefield (Autor)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
215,214,938Nenhum(a)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porBesselina
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

DRAAGSTOEL DER TRANEN; Tsjou Tsjing Lie

Van de talrijke boeken die ons vandaag de dag veel over China onthullen, is dit een verhaal dat er naar mijn gevoel ver bovenuit springt. Niet alleen omdat Draagstoel der Tranen het levensverhaal van Tsjou Tsjing Lie is en de tragedie van een kinderleven omvat, maar ook omdat het relaas de lezer confronteert met de intimiteiten van een Chinese familie gedurende drie generaties. En of het nu de oeroude zeden en gewoonten betreft, en daarmee gepaard gaande de essentiële en onveranderlijke relaties tussen ouders en kinderen, of de vastgeroeste gebruiken en bij voorbeeld het verbazingwekkende geneesmiddel dat een grootmoeder op haar kleindochter toepast; er is geen onderdeel van het dagelijks bestaan dat de lezer niet interesseert, ontroert of verwondert.
Grootvader Tsou Hon, een onbeduidende handelaar, is nog een tijdgenoot van keizerin Tse Si, maar zijn kleindochter — de heldin van dit verhaal — beleeft haar ervaringen wanneer Mao Tse Toeng zijn macht in Sjanghai en in het overige China vestigt. Met deze familie, waarvan de grootouders nog sterk het stempel dragen van een middeleeuws bestaan, beleven we een vijftigtal jaren dat verschillende eeuwen van geweld, geluk, wijsheid en wreedheid overbrugt. Het zal de lezer moeilijk vallen het beeld los te laten van de bevrijding der prostituées en hun openlijke onthullingen onder het oog van politieke commissarissen. Noch het onvoorstelbare banket in het Paviljoen van de Abrikozenbloesem, in een stad waar soldaten van het Rode Leger patrouilleren. Zonder het bewust te beseffen toont Tsjou Tsjing Lie ons een indringend tijdsdocument.
Toch is zij de hoofdfiguur, en de rode draad in het verhaal is haar leven; dat van een aan eeuwenoude tradities onderworpen Chinese vrouw. Zij maakt tijdens haar leven niet alleen de Chinees-Japanse oorlog mee, maar ook de burgeroorlog, de bevrijding en de grote mars van Mao Tse Toeng. Het ene moment is ze er persoonlijk bij betrokken, een andere keer is ze slechts toeschouwster, maar ze blijft de hoofdfiguur in een niet gewilde doch hartstochtelijke roman, en ze bemint en lijdt op het ritme van China's stuiptrekkingen. En dat is wat ons het meest imponeert; die stem — een verwonderd samenspel tussen tederheid en openhartigheid waarvan de lezer zich moeilijk kan losmaken. Immers, het is onmogelijk om niet van een vrouw te houden wier leven we tot in de kleinste details kennen.
Het is Georges Walter die haar relaas heeft opgetekend en herinneringen bij haar heeft losgemaakt die anders verborgen zouden zijn gebleven. Ook heeft hij zich een schrijver getoond die zichzelf niet opdringt. Georges Walter bezit het vermogen om naar anderen te luisteren en hen aan het woord te laten. Hij is derhalve een geboren reiziger; niet zozeer een reiziger naar onbekende gebieden, maar iemand die de roerselen van de menselijke ziel verkent. Dat hij het leven van Tsjou Tsjing Lie met respect en getrouwheid heeft weergegeven getuigt van zijn gevoel voor smaak, zijn innerlijke kracht en zijn waarheidsliefde.

Joseph Kessel Lid van de Académie Française

DE LAATSTE HAND; Dick Francis

Sid Halley, de ex-jockey die particulier detective is geworden, wordt tot aan de grenzen van het menselijk weerstandsvermogen gedreven. Nog worstelend om over zijn stukgelopen huwelijk heen te komen, krijgt hij twee zaken te behandelen die hem in een onderwereld van fraude en geweld doen belanden en hem confronteren met de bitterheid van zijn ex-vrouw — en met zijn eigen verlammende angst. De Laatste Hand is het nieuwste en spannendste boek van Dick Francis. En Sid Halley, inmiddels ook bekend van de televisie, is een prachtige en onvergetelijke creatie van hem.

DE ENGELSE GOUVERNANTE; Victoria Holt

"Afstanden verruimen de blik," placht Francine, Philippa Ewells zuster, te zeggen. En vanuit een naargeestig buitenhuis in Engeland moet het nietige groothertogdom Bruxenstein voor Francine wel een exotische plek hebben geleken, en de zwierige baron Rudolph een onweerstaanbare minnaar. Maar nu is de baron dood aangetroffen, vermoord in zijn jachthuis. En eveneens dood is de mooie Francine, die in de kranten werd genoemd als zijn "maîtresse". Verbijsterd door de schok is Philippa vastbesloten om uit te zoeken wat er in het verre Bruxenstein is voorgevallen. Was Francine werkelijk getrouwd met de baron? Had ze een zoon die nu de troonopvolger is? De aanwijzingen zijn raadselachtig, en beangstigend soms. Zelfs de knappe buitenlander die Philippa's hart heeft gewonnen is misschien niet degene voor wie hij zich uitgeeft. En pas wanneer ze nog slechts een haarbreedte van de waarheid is verwijderd beseft Philippa dat ze zelf in doodsgevaar verkeert. .. Wederom een heerlijke roman van Victoria Holt, de koningin van spanning en romantiek.

DE PRIJS VAN LONDEN; John Masefield

Jaarlijks leverden de grote negentiende-eeuwse theeklippers die vanuit China naar Londen voeren, onderling een hevige, soms genadeloze strijd om de Prijs van Londen in de wacht te slepen. Alleen een schrijver als John Masefield bleek in staat om dit spannende en dramatische gebeuren op boeiende wijze na te vertellen. De bemanning van de Blackgauntlet koesterden hoge verwachtingen om als eerste in Londen aan te komen, maar reeds aan het begin van de race vergaat hun schip na een aanvaring op de Atlantische Oceaan. De overlevenden weten in een reddingsboot te vluchten, waar ze onder commando staan van de onversaagde en bezielde tweede stuurman Cruiser Trewsbury. Er is weinig hoop dat ze zullen overleven, want de boot bevindt zich honderden mijlen uit de kust en ze kampen met de ene tegenslag na de andere tot ze, door een speling van het lot, de kans krijgen verder aan de race mee te doen. John Masefield heeft zijn liefde voor de zee en voor zeilschepen in dit boek de vrije teugel gelaten en tijdens het dramatische hoogtepunt in dit verhaal ziet de lezer als het ware de volgetuigde theeklippers majesteitelijk door Het Kanaal zeilen in een laatste poging om de overwinning te behalen.

Bron: Readers digest 105
  Besselina | Jul 27, 2013 |
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores (1 possível)

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Digest, Readersautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Francis, DickAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Holt, VictoriaAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Lie, Tsjou TsjingAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Masefield, JohnAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado

Pertence à série publicada

Het Beste (105)

É uma versão resumida de

Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Gêneros

Sem gêneros

Avaliação

Média: Sem avaliação.

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 203,186,112 livros! | Barra superior: Sempre visível