Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Het Beste Boek 42: Binkie / Luchthaven onder hoogspanning / Kongo kitaboe…

de Reader's Digest

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
214,300,633 (5)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porBesselina
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

BINKIE: James Vance Marshall

Toen de harpoen op de gigantische blauwe walvis af schoot, voelde de kapitein van de Petrel iets van medelijden met het prachtige, majestueuze dier. Meteen daarop echter doorstroomde hem een gevoel van triomf, immers, dank zij de premie die deze walvis zou opleveren, kon een reeds lang gekoesterde droom van zijn zoon werkelijkheid worden.
Kort daarop begon het Zuidpoolgebied zich echter te roeren; er stak een vliegende storm op en vele, eindeloze uren achtereen werd van de kapitein en zijn bemanning het uiterste gevergd. Ook de jongen kreeg zijn deel, maar toen de heroïsche strijd tegen de elementen eenmaal gestreden was, had zich in hem een grote verandering voltrokken: hij was volwassen geworden, zich bewust van zijn verantwoordelijkheid jegens de medemens.
In dit boeiende, prachtige verhaal geeft de schrijver ons een beeld van het leven aan boord van een walvisvaarder, geheel overeenkomstig de werkelijkheid. Want de blauwe walvis is geen gemakkelijke prooi, de stormen zijn meedogenloos en de ijsbergen vórmen een voortdurende bedreiging.
Alleen de figuren zijn aan 's schrijvers verbeelding ontsproten.

LUCHTHAVEN ONDER HOOGSPANNING: Arthur Hailey

Een verblindende sneeuwjacht en de belangrijkste start-en landingsbaan geblokkeerd. De Gouden Koopvaarder, een passagiersvliegtuig, is zo juist gestart, met bestemming Rome.
Onder de bijna tweehonderd mensen aan boord van de luchtreus: een ervaren gezagvoerder, de stewardess met wie hij een verhouding heeft, een verstekelinge in de persoon van een klein oud dametje, en een hypernerveuze man die een aktentas stevig omklemd houdt.
Dan, keert het toestel terug. En vakbekwame mannen - op het ondergesneeuwde vliegveld, in de verkeerstoren, in de radarkamer en in de lucht - proberen met vereende krachten de grote vogel, in weerwil van de woedende elementen, weer veilig aan de grond te krijgen.

KONGO KITABOE: Jean-Pierre Hallet

Jean-Pierre Hallets Kitaboe (het Swahili-woord voor boek) speelt in het voormalig Belgisch Kongo, waar hij in gouvernementsdienst tien jaar heeft doorgebracht. Het is een meeslepend relaas, waarbij de lezer van de ene hachelijke situatie in de andere valt. Jean-Pierre Hallet - een reus van één meter vijfennegentig en ijzersterk - was de aan zijn zorgen toevertrouwde inboorling met hart en ziel toegedaan; niet alleen verdiepte hij zich in en leef- en denkwijze, hij trotseerde ook ieder gevaar wanneer het erom ging, ze te beschermen. Op een van zijn vele safari's redde hij een van zijn dragers uit de klauwen van een luipaard door hel razende dier zelf te lijf te gaan. Bij een andere gelegenheid zag hij kans, een aanvallende leeuw met een speer te doden, een heldendaad die zozeer de bewondering van de Masai afdwong dat zij hem in hun stam opnamen. Hallet had zo zijn eigen methode om de bevolking naar zijn hand te zetten. Dwarsdrijvers stopte hij niet in de gevangenis zijn goocheltoeren hadden in voorkomende gevallen meer effect. En noch verwijten van zijn superieuren, noch gifpijlen konden hem ervan weerhouden tot de pygmeeën door te dringen en het bewijs te leveren dat deze kleine mensen volstrekt niet dom waren. Hij leerde ze lezen en schrijven en hun land bewerken. Maar bij het relaas over de vis-safari, die Hallet op touw zette om een complete nederzetting van de hongerdood te redden, rijzen ons de haren te berge. Het scheelde dan ook maar weinig of hij was het leven erbij ingeschoten. In Kongo Kitaboe dringen wij door tot in het hartje van Afrika, en tegelijkertijd in dat van een opofferingsgezind, moedig man.

NICOLAAS EN ALEXANDRA: Robert K. Massie

Zij gaven elkaar lieve naampjes en ze heersten samen over een zesde gedeelte van alle land op aarde. Nicolaas en Alexandra, de schuchtere autocraten van het Keizerlijke Rusland, die de simpele vreugden van het gezinsleven verkozen boven de pracht en praal van 's werelds laatste, grote autocratie. Tot hun dood beminden zij elkander tederlijk, doch hun gelukshemel werd verduisterd toen Alexis, hun vijfde kind en enige zoon, troonopvolger van Rusland, aan de gevreesde bloederziekte bleek te lijden. Terwijl de wereld van dit tragische feit onkundig werd gelaten, consulteerden de ongelukkige ouders de ene arts na de andere - slechts om te horen dat dezen machteloos stonden en in het lijden van de kleine jongen geen verlichting konden brengen. Ten langen leste legde Alexandra, ten einde raad, het lot van haar zoon - en dat van haar echtgenoot en diens gehele rijk - in de handen van Grigori Raspoetin, een verdorven gezondbidder, al bezat hij ontegenzeglijk de gave, Alexis enigszins te helpen. Het was Raspoetin die Alexandra, en daarmee Nicolaas, overreedde aan de eisen tot hervorming van het Russische volk geen gehoor te geven; en die er op die manier toe bijdroeg dat de bolsjewistische Revolutie onvermijdelijk werd. Nicolaas en Alexandra is het aangrijpende relaas van de gebeurtenissen die tot de ondergang van het Huis Romanow hebben geleid; een familietragedie met verstrekkende gevolgen voor de gehele wereld.

Bron: Readers digest 42 ( )
  Besselina | Jul 16, 2013 |
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Digest, Reader'sautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Hailey, Arthurautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Hallet, Jean-Pierreautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Marshall, James Vanceautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Massie, Robert K.autor secundáriotodas as ediçõesconfirmado

Pertence à série publicada

Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Premiações
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Links rápidos

Capas populares

Avaliação

Média: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 157,175,465 livros! | Barra superior: Sempre visível