Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Het Beste Boek 102: Een kind / Stormwaarschuwing / Hanneke van de Pont / De spoorweg

de Reader's Digest

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
215,157,739Nenhum(a)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porBesselina, Ruud-Neumeijer
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

EEN KIND; Torey L. Hayden

Ze werden liefdevol aangeduid als "de dump"; acht lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen die nergens anders terecht konden. Ondergebracht in een benauwd klaslokaal en geassisteerd door volslagen leken, stond Torey Hayden, een begaafde jonge onderwijzeres, voor een grotere opgave dan waarop ze had gerekend. Als om het geheel nog wat gecompliceerder te maken werd halverwege het schooljaar de zes jaar oude Sheila aan de klas toegevoegd; een destructief, bang en agressief kind. Sheila was een tenger meisje, dat in haar korte bestaan niets dan pijn en wreedheid had ontmoet. Door haar moeder in de steek gelaten woonde zij met haar verlopen vader in een keet. Alles scheen tegen haar gericht te zijn. Hoe, zo vroeg Torey zich af, kon zij ooit tot de ziel van dit onbereikbare kind doordringen? Met geduld en vastberadenheid vond zij een manier, en ontdekte tevens dat in de vijandige, kleine Sheila een hoogst intelligent kind schuilging. Dit bewogen relaas van een toegewijde onderwijzeres en haar probleemleerlinge is een onvergetelijk getuigenis van de helende kracht der liefde.

STORMWAARSCHUWING; Jack Higgins

Uit het dagboek van schout-bij-nacht Carey Reeve, United States Navy " . . en dat beschouw ik als een van de grote raadsels in de menselijke natuur — de instinctmatige drang van het ene individu om zich voor een ander volkomen op te offeren. Moed zal dan ook altijd blijven bestaan en nooit heb ik die eigenschap in mijn leven duidelijker gedemonstreerd gezien dan gedurende die affaire met de Deutschland. Tijdens een van de grootste oorlogen die de geschiedenis heeft gekend, kwamen mensen van beide partijen nader tot elkaar. Ze namen alle mogelijke risico's, stelden zelfs hun leven in de waagschaal, om een handjevol anderen te redden uit de greep van de oudste en onverzoenlijkste vijand van de mens — de zee. Nooit heb ik de tragische zinloosheid van de oorlog bewuster ervaren, of ben ik trotser geweest op mijn medemensen dan toen. . ."
Stormwaarschuwing is een opwindend boek van de schrijver van de bestseller: De Adelaar Is Geland (verschenen in Het Beste boek, deel 74).

HANNEKE VAN DE PONT; Arie van der Lugt

In het vredige Brabantse land ligt in een bocht van de Doezeler het veerhuis "Sint-Kristoffel", waar Grard van de Mortel een cafeetje drijft en mensen over de rivier zet, naar de Bommelerwaard of terug naar de Meierij. Hanneke, Grards dochter, doet sedert haar moeders dood de huishouding en bedient soms, als vader weer eens te diep in het glaasje heeft gekeken, de pont. Zij is een knap, blond meisje, met heel wat aanbidders. "Hanneke van de Pont" houdt echter slechts van één, en dat is Nardus, zoon van de rijke boer Peer Corsten. Deze verbiedt zijn zoon de omgang met Hanneke, "geld moet geld trouwen", en bovendien bestaat er al jarenlang een vete tussen hem en de veerman, die vanwege zijn drankzucht indertijd was gedwongen zijn bedrijf aan Peer Corsten te verkopen. Alle tegenwerking ten spijt geven de jongelui hun schijnbaar hopeloze liefde niet op, ook al zal de trotse vader Corsten nooit toestemmen in een huwelijk. Maar Hanneke zou het bijdehante meisje van het veerhuis niet zijn, als zij zich zonder meer bij de omstandigheden neerlegde.

DE SPOORWEG; John Ehle

Deze roman over de aanleg van de eerste spoorweg over de bergen van Noord-Carolina naar het westen, in het midden van de vorige eeuw, is een epos van hoop en verlangen, van mislukkingen en triomfen. Even ruig en fascinerend als de bergen zelf. De mensen hebben hetzelfde karakter als de natuur; hard en onverzettelijk. Waar de een wil winnen, moet een ander het onderspit delven. Dat maakt deze roman zowel hartverscheurend, door alle tragiek, als hartverwarmend, door de kleine en grote overwinningen die de mens op de natuur en op zichzelf weet te behalen.

Bron: Readers digest 102
  Besselina | Jun 25, 2013 |
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Digest, Reader'sautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Ehle, Johnautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Hayden, Torey L.autor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Higgins, Jackautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Lugt, Arie van derautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Gêneros

Sem gêneros

Avaliação

Média: Sem avaliação.

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 197,728,783 livros! | Barra superior: Sempre visível