Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Het Beste Boek 124: Luchtkasteel / Liesbeth / Gekidnapt / Vondeling van de storm (1986)

de Readers Digest

Outros autores: Ewan Clarkson (Autor), Thomas Froncek (Autor), H. Rider Haggard (Autor), Wilbur Wright (Autor)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
215,250,702Nenhum(a)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porBesselina, ponsaert
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

LUCHTKASTEEL; Wilbur Wright

Voor Donald Carter, een voormalig piloot, is het een wonder dat hij en drie andere passagiers levend uit het wrak van een neergestorte Boeing 707 zijn gekomen. Ze zijn neergestort in een afgelegen, door steile rotsen omringde Cambodjaanse vallei in ondoordringbaar oerwoud en teruggaan naar de bewoonde wereld lijkt een onmogelijkheid. Dan ontdekken ze, op een verlaten Amerikaanse luchtbasis, een oude, verroeste Dakota die, naast het lijk dat in de cockpit zit, ook een zeer kostbare lading aan boord blijkt te hebben. En langzaam komt in hun hoofd de vraag op of het misschien, heel misschien toch mogelijk zou zijn deze woestenij nog te verlaten. Maar hoe zouden vier nietige mensen hier ooit een startbaan aan kunnen leggen? Wanneer Carter, Liane en de twee tieners die hen vergezellen voor dit vraagstuk een onverwachte oplossing hebben gevonden, blijkt plotseling groot gevaar te dreigen in de vallei en moeten ze zonder uitstel vluchten. Blijft de vraag of de door angstdromen gekwelde Carter zijn metgezellen en zichzelf veilig met de oude Dakota weg kan krijgen!

LIESBETH; H. Rider Haggard

Het zijn roerige tijden in de Nederlanden in het midden van de zestiende eeuw. De leer van de katholieke Kerk is de enig toegestane maar de "nieuwe leer" vindt steeds meer aanhangers en eist derhalve ook vele slachtoffers. De Inquisitie kent geen mededogen, de Spaanse bezetter gaat genadeloos tekeer en in vele steden heeft de beul druk werk en rookt de brandstapel haast ononderbroken. De in Leiden wonende, aantrekkelijke en rijke Liesbeth van Hout heeft tijdens een sledewedstrijd een ontmoeting met Juan de Montalvo. Deze Spaanse graaf, die op zwart zaad zit, weet haar onder dwang tot een huwelijk met hem te bewegen — haar verloofde, Dirk van Goorl, is de nieuwe leer toegedaan en zijn leven vormt de inzet — en dat is het begin van een verbeten strijd. De sluwe Montalvo lijkt aanvankelijk in alle opzichten de overhand te hebben, tot blijkt dat hij door zijn huwelijk met Liesbeth bigamie heeft gepleegd. Als straf wordt hij naar de galeien gestuurd en niemand in de Nederlanden verwacht ooit nog iets van hem te vernemen. Maar dan, vele jaren later, duikt er in Liesbeths leven wéér een Spanjaard op, ene Ramiro, en opnieuw ontbrandt een strijd; ditmaal om de grootste schat in de Nederlanden, verstopt op een plek die alleen bekend is aan Liesbeths zoon Foy, diens dienaar Maarten en een door haat tegen de Inquisitie en de Spanjaarden verteerde voortvluchtige die bekend staat als Martha de Merrie. . .

GEKIDNAPPED; Thomas Froncek

Op een vrijdagmiddag in 1976 brengt Sarah Stefanovic, in navolging van datgene wat door de rechtbank is bepaald, haar vijfjarig zoontje Joey naar het station, voor een weekendbezoek aan zijn vader, de van haar gescheiden Jovan Stefanovic. Tegen het einde van dat weekend wordt Sarah's ergste nachtmerrie bewaarheid.. Joey is door zijn vader mee het land uit genomen. Jovan Stefanovic had al meerdere malen gedreigd dat hij met zijn zoontje naar zijn geboorteland Joegoslavië zou vertrekken en dat dreigement heeft hij nu ten uitvoer gebracht. Sarah wil haar kind terug. Maar hoe? Ze is een wat bedeesde vrouw, beschermd opgegroeid in een kleine stad in New Jersey. En Joey is in Europa, in een land achter het ijzeren gordijn. Gekidnapt is het verhaal van Sarah's vertwijfelde strijd om haar kind terug te krijgen. En al mag het dan misschien verzonnen lijken, het is waar gebeurd. Het is het ontroerende getuigenis van de liefde en de vastberadenheid van een moeder.

VONDELING VAN DE STORM; Ewan Clarkson

Scarr leidt een rustig bestaantje in zijn kleine boerderij op het Engelse platteland, tot na een stormachtige nacht zijn leven ingrijpend wordt veranderd door twee gewonde schepselen: een geheimzinnig, angstig meisje en een gewonde otter. Bij zijn pogingen om hen te genezen, wordt Scarr geholpen door een jonge veearts, die sympathie voelt voor het zwerfstertje, en door de heilzame werking die van het vredige platteland uitgaat. Maar sommige mensen zijn er bewust op uit om het milieu te verontreinigen en de verblijfplaats van otter en zalm, van ree en blauwe reiger te vervuilen. Scarr, met zijn liefde voor de natuur, wordt gedwongen de strijd aan te binden, een strijd die tevens de raadselen rond het hem sympathieke meisje oplost.

Bron: Readers digest 124
  Besselina | Jun 15, 2013 |
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores (1 possível)

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Digest, Readersautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Clarkson, EwanAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Froncek, ThomasAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Rider Haggard, H.Autorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Wright, WilburAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado

Pertence à série publicada

Het Beste (124)
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Gêneros

Sem gêneros

Avaliação

Média: Sem avaliação.

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,458,378 livros! | Barra superior: Sempre visível