Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Het Beste Boek 77: De baby en het slagschip / De grote treinroof / De gevaarlijke erfenis / De patiënten

de Readers Digest

Outros autores: Michael Crichton (Autor), Victoria Holt (Autor), Anthony Thorne (Autor), Jürgen Thorwald (Autor)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
215,250,702Nenhum(a)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porBesselina
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

DE BABY EN HET SLAGSCHIP; Anthony Thorne

Waarom moest zo iets nou uitgerekend twee zulke doodgewone Jantjes als de Lange en de Slome overkomen? Het zal je maar gebeuren, of liever gezegd beter niet gebeuren, dat je na een paar uurtjes passagieren in Napels onverwacht en ongewild opgezadeld blijkt te zijn met een - overigens allerliefste - baby, die op de een of andere manier aan boord van Harer Majesteits grootste slagschip gesmokkeld moet worden. En terwijl aan de wal een mooie en jonge moeder wanhopig haar kleine schat probeert op te sporen, doen de twee matrozen al even wanhopige pogingen deze te verbergen voor de argusogen van de Royal Navy, die, in onwetendheid over hetgeen er aan boord aan de hand is, onverbiddelijk doorgaat met het houden van een uiterst belangrijke oefening. Een dol, dwaas, vrolijk en soms ook wat griezelig avontuur van de Lange, de Slome en hun baby; maar ook een verhaal dat hartverwarmend aantoont hoe onverstoorbaar de Engelse marine ieder probleem tegemoet weet te treden, al is het betreffende probleem ook nog zo vermakelijk en nog zo ongewoon.

DE GROTE TREINROOF; Michael Crichton

"De misdaad van de eeuw" en "de meest verbijsterende roof in onze moderne tijd", met dergelijke uitdrukkingen bestempelde het Victoriaanse Engeland DE GROTE TREINROOF. Engeland. 1855. Koningin Victoria regeert met vaste hand en haar imperium, het Britse rijk, staat op het toppunt van zijn macht. Eens per maand verlaat een trein het London Bridge Station, met een kostbare lading goud, bestemd voor Harer Majesteits troepen, die een zinloze oorlog op de Krim voeren. De veiligheidsmaatregelen zijn meer dan afdoende - denkt men. De indrukwekkende stalen kluizen, die het goud in de trein bergen, zijn zonder de vier afzonderlijk bewaarde sleutels onmogelijk te openen. Toch zal één lading nooit haar doel bereiken.. De verantwoordelijke autoriteiten hebben geen rekening gehouden met het geniaal misdadige brein van Edward Pierce. Het gestolen bedrag - 12.000 in ongemunt goud - was groot, maar niet ongehoord. De angstvallig nauwgezette planning, die meer dan een jaar vergde en waarbij veel mensen waren betrokken, was eveneens indrukwekkend maar niet ongebruikelijk. Toch waren de gebruikelijke superlatieven voor deze roof niet superlatief genoeg. Het was "onbeschrijflijk verfoeilijk" en "afschuwelijk schrikbarend". Om te begrijpen waarom het Victoriaanse Engeland zo onder de indruk was, dient men te beseffen dat Engeland zich tot het eerste geïndustrialiseerde land ter wereld ontwikkeld had, en het meest tastbare bewijs van deze materiële vooruitgang vormde het uitgebreide spoorwegennet. Het idee dat "de misdadige klasse" diefstal kon plegen op een trein - het symbool van de vooruitgang - was onverdraaglijk. Enkele van de schimmige figuren uit de onderwereld kwamen tijdens het proces in het volle licht: Burgess, Agar en Pierce, en uit hun indrukwekkende getuigenverklaringen werd dit spannende verslag samengesteld. Een verslag dat zich laat lezen als een obsederende mengeling van fictie, wrange humor, felle dialogen en ware feiten. Een ongemeen boeiende misdaad- en avonturenroman, die ons een indringend portret toont van de Victoriaanse samenleving.

DE GEVAARLIJKE REIS; Victoria Holt

Als een verweesd familielid eet Ellen Kellaway genade-brood in het huis van haar rijke, en in maatschappelijk opzicht bijzonder eerzuchtige nicht Agatha. Aanvankelijk veroordeeld om de rest van haar leven te slijten in saaie, kleurloze dienstbaarheid, schijnt haar lot een gunstige wending te nemen wanneer de knappe, charmante en welgestelde Philip Carrington haar een huwelijksaanzoek doet. Schijnt ... want het noodlot slaat wederom toe. Philip sterft onder mysterieuze omstandigheden en alles lijkt te worden als voorheen. Maar dan ontvangt Ellen een raadselachtige uitnodiging, die haar naar een verlaten eiland voor de kust van Cornwall voert, en daar raakt ze onder de invloed van Jago, een haar tot nu toe onbekende neef. Ook daar, in het indrukwekkende kasteel van Far Island echter, wordt Ellen gekweld door afschuwelijke nachtmerries, die haar al sinds haar prilste jeugd achtervolgen. Nachtmerries, die pas dán zullen verdwijnen wanneer vele schokkende gebeurtenissen de afschuwelijke geheimenissen uit het verleden hebben ontsluierd en voor Ellen een stralende dageraad van liefde en geluk aanbreekt.

DE PATIËNTEN; Jürgen Thorwald

Als een rode draad loopt door dit bewogen boek van Jürgen Thorwald de gedachte, dat vooruitgang in de medische wetenschap niet alleen aan artsen te danken is, maar evenzeer aan de moed van hun patiënten. Het boek verhaalt van mannen en vrouwen, bij wie een eerste kunstmatige orgaantransplantatie werd toegepast. Mensen die, soms vertwijfeld door pijn en wanhoop, samen met hun artsen tóch voor hun leven wilden blijven vechten - met geduld, soms met verdriet, maar vóór alles met een verbijsterende moed en zelfopoffering; vooral daar de uitslag vooralsnog twijfelachtig mocht heten. Lange tijd heeft het grote publiek de beroemde "mannen in het wit" als de pioniers in de medische wetenschap gezien. Zij immers, waagden het om als eersten spectaculaire operaties te verrichten. Dit veranderde op slag toen in ig68 een man uit Kaap-stad alle aandacht op zich vestigde: Philip Blaiberg, de tweede harttransplantatie-patiënt van Dr. Barnard. De hele wereld hield de adem in en vroeg zich af of Blaiberg met zijn nieuwe hart zou blijven leven. Door hetgeen Blaiberg moest meemaken begrepen miljoenen mensen dat er, naast de medici, ook patiënten zijn die hun een kans geven een eerste stap te zetten op een nagenoeg onbekend terrein. Aan al die patiënten, wier namen met grote letters opgetekend staan in de geschiedenis van de geneeskunde, is dit boek gewijd. Al die mensen, met hun hoop en soms hun triomf, hebben hun steentje bijgedragen tot de ontwikkeling van de medische wetenschap van vandaag en morgen, een wetenschap die ons aller leven kan bepalen.

Bron: Readers digest 77
  Besselina | Jun 9, 2013 |
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores (1 possível)

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Digest, Readersautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Crichton, MichaelAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Holt, VictoriaAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Thorne, AnthonyAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Thorwald, JürgenAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado

Pertence à série publicada

Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Gêneros

Sem gêneros

Avaliação

Média: Sem avaliação.

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,446,265 livros! | Barra superior: Sempre visível