Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Vriend over vijand de Grote Oorlog in spotprenten

de Paul Van Damme

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
13Nenhum(a)1,514,599 (4.25)Nenhum(a)
Wist u dat sportprenten in de Eerste Wereldoorlog net zo populair waren als de tv vandaag? Spotprenten werden gepubliceerd in tijdschriften, kranten en verzamelalbums, en verwerkt in prentbriefkaarten, pamfletten en affiches. Sommige prenten bereikten meer lezers dan de huidige tv-programma's kijkers. Vriend over vijand: de Grote Oorlog in spotprenten is een indrukwekkend referentiewerk dat 400 historische cartoons over de Eerste Wereldoorlog samenbrengt. Ieder land beschikte over zijn 'leger' van cartoonisten en tijdschriften. Gewapend met pen en papier trokken ze ten strijde. Simplicissimus in Duitsland, La Baïonnette in Frankrijk, Punch in Groot-Brittannië, Die Muskete in Oostenrijk - het zijn maar enkele van de honderden tijdschriften. Sommige cartoonisten hadden zelfs een internationale uitstraling: Gulbransson, Bofa en Bairnsfather. De Nederlander Raemaekers publiceerde wereldwijd in meer dan 2000 verschillende kranten en tijdschriften. Voor tekenaars was geen enkel onderwerp veilig. Vriend over vijand geeft een representatief beeld van de prenten die tijdens de Eerste Wereldoorlog verschenen, maar is veel meer dan een geschiedkundig werk. Het is een levendige heropvoering van de wereld van 1914-1918 door de ogen van tijdgenoten: full colour en haarscherp. Het is een bewogen verhaal vol humor en tragiek dat in woord en beeld écht tot leven komt.… (mais)
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Sem resenhas
sem resenhas | adicionar uma resenha
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Lugares importantes
Eventos importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Wist u dat sportprenten in de Eerste Wereldoorlog net zo populair waren als de tv vandaag? Spotprenten werden gepubliceerd in tijdschriften, kranten en verzamelalbums, en verwerkt in prentbriefkaarten, pamfletten en affiches. Sommige prenten bereikten meer lezers dan de huidige tv-programma's kijkers. Vriend over vijand: de Grote Oorlog in spotprenten is een indrukwekkend referentiewerk dat 400 historische cartoons over de Eerste Wereldoorlog samenbrengt. Ieder land beschikte over zijn 'leger' van cartoonisten en tijdschriften. Gewapend met pen en papier trokken ze ten strijde. Simplicissimus in Duitsland, La Baïonnette in Frankrijk, Punch in Groot-Brittannië, Die Muskete in Oostenrijk - het zijn maar enkele van de honderden tijdschriften. Sommige cartoonisten hadden zelfs een internationale uitstraling: Gulbransson, Bofa en Bairnsfather. De Nederlander Raemaekers publiceerde wereldwijd in meer dan 2000 verschillende kranten en tijdschriften. Voor tekenaars was geen enkel onderwerp veilig. Vriend over vijand geeft een representatief beeld van de prenten die tijdens de Eerste Wereldoorlog verschenen, maar is veel meer dan een geschiedkundig werk. Het is een levendige heropvoering van de wereld van 1914-1918 door de ogen van tijdgenoten: full colour en haarscherp. Het is een bewogen verhaal vol humor en tragiek dat in woord en beeld écht tot leven komt.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (4.25)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 3
4.5
5 1

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 203,209,222 livros! | Barra superior: Sempre visível