Página inicialGruposDiscussãoExplorarZeitgeist
Pesquise No Site
SantaThing signup ends Monday at 12pm Eastern US. Check it out!
dispensar
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

Life and Death in Pompeii and Herculaneum

de Paul Roberts

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
1042210,747 (4.92)Nenhum(a)
Accompanying the British Museum's current blockbuster exhibition, this is a beautifully produced catalogue, featuring over 250 objects from the excavations at Pompeii and Herculaneum. A picture of daily life in these ancient towns is built up room by room, with the text providing a detailed description of the typical activities for which they were used, backed up with illustrations and discussion both of the rooms themselves and of their material culture. An opening section covers the public spaces of the towns and their civic life, whilst the book is rounded off with a look at their destruction.… (mais)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Exibindo 2 de 2
Sommerferien gik til London, og en af de helt store oplevelser var en særudstilling om Pompeji og Herkulanum på British Museum. Udstillingen var arrangeret i samarbejde med det ansvarlige museum i Napoli, og det var lykkedes at låne nogle af de mest berømte genstande. (Blandt andet det vidunderlige dobbeltportræt af en mand og en kvinde der kigger lige ud på én, som om man de var live og ikke døde for næsten 2000 år siden. Det billede har jeg været fascineret af, lige siden jeg startede med at læse historie i 1994, så det var fantastisk at se det ”live”.)

Paul Roberts har skrevet kataloget, der ligesom udstillingen er bygget op omkring det romerske hus’ placering i byen og de forskellige rums betydning. Efter en introduktion til byernes struktur og historie, zoomes der ind på familien og dens liv. Efter en beskrivelse af de officielle rum, hvor romerne drev forretninger, modtog besøgende og holdt middage, bevæger vi os gradvist længere og længere ind i privatsfæren. Haver, soveværelser og køkkener var rammen om frie borgeres og slavers dagligliv. Der lægges ikke fingre imellem. Vi kommer endda med på de ikke videre hygiejniske toiletter – forbløffende nok placeret i køkkenet – inden bogen rundes af med en gennemgang af byernes dramatiske undergang i 79 e.kr.

Roberts fortæller kyndigt byernes historie. Det sker ikke med udgangspunkt i genstandene, sådan som man kunne forvente det af et katalog, men derimod på baggrund af en klar forestilling om det romerske samfunds opbygning. Selvfølgelig er genstandene helt centrale, men de integreres i den overordnede fremstilling.

Selvom bogen forsøger at tegne et portræt af hele det romerske samfund, så er det klart, at overklassen fylder mest. Det var dem, der bestilte kunst på væggene, og det var dem, der havde råd til at betale for det flotteste håndværk, og det var selvfølgelig også her, at man fandt de flotteste smykker. Det skal ikke opfattes som en kritik, for jeg var dybt optaget af statuer, freskoer og smukt håndværk. Det er bare en konstatering.

De udstillede genstande er naturligvis med, men bogen rummer også mere. Fotos fra byerne, kort og figurer er med til at vise den kontekst, der ikke kan flyttes med ind i et udstillingsrum. I det hele taget er billedsiden fantastisk og med til at gøre bogen værd at fordybe sig i, selvom man ikke har set udstillingen.

Jeg ville meget gerne anbefale udstillingen, men den lukkede desværre ned i slutningen af september, så turen skal gå til Napolibugten, hvis man vil tage de fantastiske skatte i øjesyn. Måske lyder det heller ikke så afskrækkende – slet ikke på denne årstid – og det kan sagtens ske med Roberts’ katalog som baggrundslæsning. ( )
  Henrik_Madsen | Oct 21, 2013 |
To my deep regret, I had to leave London before this exhibition opened, but I got the catalog. A well-illustrated account of life in tee cities before the disaster. ( )
  antiquary | Mar 25, 2013 |
Exibindo 2 de 2
sem resenhas | adicionar uma resenha
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Eventos importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Filmes relacionados
Premiações
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
Canonical LCC

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Accompanying the British Museum's current blockbuster exhibition, this is a beautifully produced catalogue, featuring over 250 objects from the excavations at Pompeii and Herculaneum. A picture of daily life in these ancient towns is built up room by room, with the text providing a detailed description of the typical activities for which they were used, backed up with illustrations and discussion both of the rooms themselves and of their material culture. An opening section covers the public spaces of the towns and their civic life, whilst the book is rounded off with a look at their destruction.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (4.92)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5 1
5 5

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 164,366,104 livros! | Barra superior: Sempre visível