Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Marco-effekten de Jussi Adler-Olsen
Carregando...

Marco-effekten (original: 2012; edição: 2014)

de Jussi Adler-Olsen, vind Reisegg, Elisabeth Bjn

Séries: Department Q (5)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1,0445419,559 (3.85)81
All fifteen-year-old Marco Jameson wants is to become a Danish citizen and go to school like a normal teenager. But his uncle Zola rules his former gypsy clan with an iron fist. Revered as a god and feared as a devil, Zola forces the children of the clan to beg and steal for his personal gain. When Marco discovers a dead body-proving the true extent of Zola's criminal activities-he goes on the run. But his family members aren't the only ones who'll go to any lengths to keep Marco silent. forever. Meanwhile, the last thing Detective Carl Morck needs is for his assistants, Assad and Rose, to pick up a missing persons case on a whim: Carl's nemesis is his new boss, and he's saddled Department Q with an unwelcome addition. But when they learn that a mysterious teen named Marco may have as much insight into the case as he has fear of the police, Carl is determined to solve the mystery and save the boy. Carl's actions propel the trio into a case that extends from Denmark to Africa, from embezzlers to child soldiers, from seemingly petty crime rings to the very darkest of cover-ups.… (mais)
Membro:IaaS
Título:Marco-effekten
Autores:Jussi Adler-Olsen
Outros autores:vind Reisegg, Elisabeth Bjn
Informação:Oslo : Aschehoug , 2014
Coleções:Sua biblioteca, Novel; romance, crime, western etc.
Avaliação:
Etiquetas:Nenhum(a)

Informações da Obra

The Marco Effect de Jussi Adler-Olsen (2012)

Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Veja também 81 menções

Inglês (44)  Dinamarquês (2)  Alemão (2)  Holandês (2)  Grego (1)  Italiano (1)  Sueco (1)  Francês (1)  Todos os idiomas (54)
Mostrando 1-5 de 54 (seguinte | mostrar todas)
Danmark, 2011
Det starter med at Louis Fons bliver dræbt af Mbomo Ziem i Cameroun i 2008. Han forbløder efter at være hugget ned med en machete, men hans telefon når lige at sende en sms. I Danmark kradser bankkrisen i 2008 og Karrebæk Bank med direktør Teis Snap er ude på dybt vand. Teis har en stak bankaktier, der kan blive værdiløse og det har hans ven kontorchef René E. Eriksen i udenrigsministeriet også. De to har derfor fået lavet et projekt i Cameroun, som får tildelt 250 millioner kroner over 5 år (til nogle pygmæer i Dja) og det passer lige med hullet i bankens kasse. Desværre har en af de andre i departementet William Stark fået fært af svindelen. Han er ikke så begejstret, for han har måske også lig i lasten, hvis man laver kasseeftersyn, der går flere år tilbage.
René sender William af sted til Cameroun og har egentlig arrangeret at han kan gå samme vej som Louis Fons, men William vender tilbage samme dag. Så nu må problemet løses i Danmark og Mbomo bør også uskadeliggøres. René, Teis og bestyrelsesformand i banken, Jens Brage-Schmidt, får hurtigt blod på hænderne.
Vi følger også 15-årige Marco Jameson, der er et af børnene i en flok sigøjnere fra Italien, der nu lever af tiggeri, betleri, småtyverier, indbrud og lignende. Alle penge går i lommen på lederen Zola, der er Marcos onkel (lillebror til Marcos far). De har bosat sig i Kregme i Nordsjælland. Marco har et godt hoved og har lært flydende dansk på de tre år, hvor flokken har opholdt sig illegalt i Danmark. Zola tænker at det vil være en god fremtidssikring at gøre Marco invalid, men Marco stikker af da han hører den plan. En af de andre Miryam Delaporte har været ude for det samme og hendes gangart vil Marco nødig have resten af livet. Han flygter, men bliver opdaget og endda skudt efter, så han er nødt til at gemme sig i en bunke løs jord ude i skoven. Han opdager at det er William Starks grav, han er havnet i. Og af de andres snak på afstand kan han også forstå at hans far og onkel sikkert har været med til at anbringe liget der. Det er efterår 2010 og Marco er nu helt alene i verden. Senere opdager Zola og Marcos far at Marco har haft gemt sig i graven og at han har taget et smykke, som de havde glemt på liget. Zola er iskold og Marco har nu en dødsdom hængende over hovedet. Zola kontakter en af sine forbindelser, men kun fordi han er mere bange for at blive opdaget, hvis han ikke siger noget.
Hos politiet har Carl Mørck i efteråret 2010 lige fået at vide at chefen Marcus Jacobsen stopper. Carls papsøn Jesper på 21 år er i gang med slutningen af andet år på HF og det går ikke altfor godt. Han er ved at blive skilt fra konen Vigga og til gengæld varm på kæresten Mona Ibsen. Assistenten Assad er på vej tilbage efter at have overlevet et overfald med nød og næppe, men han ser ud til at være ok. Assistenten Rose vil gerne være rigtig politibetjent, men ikke rigtig lytte til Carls råd.
Der er også tilbageblik til 2005, hvor Carl og hans to makkere, Hardy og Anker, blev skudt ned. Anker blev dræbt og Hardy lammet. Hardy er flyttet ind hos Carl og bliver plejet af Carls lejer, Morten Holland og dennes kæreste Mika. Det er lykkedes at få Hardy trænet op til at kunne bevæge højre tommefinger. Carl og Rose efterforsker en Sverre Anweiler, der er mistænkt for at have dræbt en kvinde i en mordbrand. Rose finder ham og det viser sig at være en tragisk ulykke og ikke en mordbrand.
Marco har klaret sig ved at lave lovlige småjobs for folk og en dag tager et bøssepar, Kaj og Eivind, der har et renseri, ham ind som en slags lejer mod at han bringer renseripakker ud for dem. Et af jobbene er at sætte plakater op og han gør det ordentligt og piller lagene af gamle plakater ned først. En dag opdager han en efterlysning af William Stark i form af en plakat som Williams papdatter Tilde har sat op for tre år siden. Men Marco bliver opdaget af en af de andre fra den gamle bande. Han slipper væk, men må efterlade sin mobil. Via den kan Zola og hans folk finde hans kontakter. Eivind og flere af de andre får bank og fortæller alt hvad de ved om Marco. Kaj er i panik over hvad der er overgået dem ved at give Marco husly og smider ham ud. Det er en katastrofe for Marco havde gemt sin beholdning af kontanter i lejligheden og får dem ikke med. I mellemtiden har Rose tilfældigt set den plakat, Marco efterlod, så nu er hun ved at kigge på William Stark og hans forsvinden. Marco har slået hans adresse op og er gået derhen, så han når at opdage at bilen i indkørslen er en civil politibil, samtidig med at Carl kigger ud fra huset og ser ham. Marco skynder sig væk og tænker at politimanden allerede har set alt for meget på ham. Starks kæreste, Malene Kristoffersen, kan fortælle at der har været indbrud i huset, men uden at noget blev stjålet og uden at der var efterladt spor. Senere på dagen bryder Marco ind i huset og kan konstatere at det første indbrud lignede noget, Zola kunne stå bag. Desværre dukker nogle af Zolas bande op og opdager at Marco har været der. De snupper et billede med, men ellers ikke noget. Marco undrer sig, for de ville gerne have haft fat i ham som sidegevinst, men det var ikke deres oprindelige ærinde. Marco finder adressen på Malene Kristoffersen og hendes datter Tilde og tager bestik af dem. Han har ondt af dem og beslutter sig til at give politiet oplysninger. Han får afleveret plakat og smykke, men er så lige ved at blive snuppet af Carl, fordi han opgiver falsk navn og adresse. Imens har Rose og Assad fået gravet i Starks fortid og hvor kom de penge fra som han brugte på forsøg på at kurere Tilde for Morbus Crohn? Teis Snap og René E. Eriksen er ved at komme i knibe. René er ikke dum, så han vil ikke være syndebuk. Jens Brage-Smith og Teis Snap er faktisk ved at diskutere problemet René, så han kan roligt være bange. Brage-Smith har tænkt sig at få et hold børnesoldater til Danmark og lade dem tage sig af problemet Marco. Og måske senere problemet René? René klemmer Brage-Smith til at få nogle ihændehaver-aktier udleveret, men det kniber lidt med faktisk at få dem i hænde. René knækker koden til Starks gamle laptop og finder beviser på Starks fiflerier for at stjæle et par millioner, som han brugte på Tilde.
På politigården er Marcus Jacobsen gået af (hans kone har alvorlig kræft) og Lars Bjørn har taget over. Han har planer om at belemre Afdeling Q med en controller til at holde styr på udgifterne. Det bliver en Gordon Taylor, som viser sig at svinge godt sammen med Rose. Assad og Carl kommer på sporet af Marco og han kommer på sporet af dem. Via en bibliotekar Lisbeth finder de ud af at Marco bruger lang tid på nogle af bibliotekerne. Carl og Lisbeth går ud og spiser sammen og Marco får listet en seddel ned i Carls tegnebog, hvor han sladrer om Zola og om hvor Starks lig var gravet ned. Carl og Assad dukker op ved Zola og får en historie stukket ud om at det nok er Marco, der har slået nogen ihjel og begravet i nærheden. Så nu leder politiet også efter Marco, der med nød og næppe slipper fra et par fra Zolas bande. Endnu værre er det at de afrikanere, som Brage-Schmidt har fået bragt ind, er helt uden skrupler. De styres af en kvinde Tammy, der er god til at lokalisere Marco.
Carl får ordre af Lars Bjørn på at tage Gordon med hen at få en forklaring ud af René Eriksen. Det er ikke nogen god ide, så det ender med at skræmme Eriksen, få Gordon til at opføre sig som en idiot og efterfølgende nedsmelter Carl i en sjældent set grad. Politiet er nu så tæt på de centrale skikkelser i svindlen med u-landsmidler at de begynder at agere på egen hånd for at redde sig selv. Brage-Schmidts højre hånd er en tidligere børnesoldat Boy. Og Boy tænker på at Brage-Schmidt, René og Teis, nu er trusler mod ham selv. Teis Snap har bunken af unoterede aktier, så dem vil Boy gerne have fat i. Han kører ud til Teis's hus, hvor konen lukker op og på ingen tid bliver aflivet. Da Teis kommer, får Boy ham til at skrive under på et (selvmords)brev, tager aktierne og slår også Teis ihjel. Næste stop er Brage-Schmidt.
Carl kommer til live igen og får endda Gordon til at vælge side, så han holder med Carl imod Lars Bjørn, der ellers er gode venner og gammel skolekammerat med Gordons far. Carl finder også ud af at Assad og Lars Bjørn kender hinanden fra Abu Ghraib fængslet i Irak.
René Eriksen har sagt op og er smuttet fra både job og kone, men hans kone fortæller om et overfald, hvor hendes strygejern afgjorde slaget. Hun fortæller Carl og Assad om Tais Snap, som de kører op til, men de finder ham og konen døde.
Marco er lige ved at blive fanget, men slipper fri, fordi hans far råber advarende til ham. Som tak skubber Zola ham ind under en bus, så nu er Marco forældreløs. Zola begynder at tænke over at det hele går ad helvede til. Nok lidt for sent, for et ring hjem fortæller ham at politiet allerede er i nærheden af deres hus. Marco er optændt af raseri til Zola og giver politiet flere oplysninger, så de begynder at anholde medlemmer af banden. Zola stikker af, men Marco kaster en betonblok ned på forruden af bilen og Zola dør i en frontal kollision med en lastbil. Politiet får koblet Karrebæk Bank til generalkonsul Jens Linus Brage-Smith, men for sent. René er kommet derud, men der er Boy allerede. Brage-Smith har åbenbart for længe siden fået en hjerneblødning, så han reelt bare er en grønsag. René og Boy forsøger at slå hinanden ihjel og overraskende nok vinder René. Han kvæler Brage-Smith af medlidenhed og stikker ild til huset efter at have byttet Boys gebis ud med sit eget. Han får også en hoben ihændehaver-aktier med sig.
Tilde bliver kidnappet af de afrikanske lejemordere og Marco går med til at lade sig udveksle med hende. Det ender nogenlunde godt i Christiania, hvor både Marco og Tilde overlever. Starks papirer kommer for en dag og Carl lader sporene efter Starks bedragerier gå op i røg, mens Assad og Rose ser bifaldende til. Hardy er kommet op i en kørestol og kan styre den med tommeltotten, så det er supergodt. Morten har solgt sine PlayMobil figurer for over 60.000 kr. Og Carls papsøn Jesper har været på loftet og finde sine ActionMan figurer. Der var forresten en kuffert eller kiste, som han ikke havde set før?
Den trælse superskurk Renë møder skæbnen i form af et røveri på åben gade i et sydamerikansk land, hvor han ellers nyder livet og de mange millioner. Mammy, der styrede de afrikanske lejesoldater, er vist bare gået helt under radaren. Marco får via Assad falske papirer og får hentet de penge, han havde gemt ved renseriejerne.

Fortællingerne snor sig pænt rundt om hinanden, af og til hjulpet af den alvidende fortæller. Zola driver sin bande som en forretning, så det er ret dyrt at omdirigere folk fra at "tjene" penge til at lede efter Marco, så han har god tid til at fortryde at han påtog sig at skaffe Stark af vejen. ( )
  bnielsen | Mar 10, 2024 |
Another great book in the Dept. Q series, maybe even the best one yet. Highly recommended. ( )
  snare | Dec 13, 2023 |
2.5*

For some reason, this 5th book in the Dept. Q series didn't appeal to me. I had started this once before a few years ago and couldn't get into it & returned it to the library unfinished. This time, I tried an audiobook edition. Graeme Malcolm did a good narration but I still found this entry in the series disappointing. Carl Mørck just irritated me in most of the book... ( )
  leslie.98 | Jun 27, 2023 |
Another fun story about the gang of Dept Q. Pretty typical of the series, with lots of mystery made up of oddly connected events and humorous dialog among the likable characters in the gang. Some parts were more unbelievable than the other stories I've read, but I've really had no experience with young African killers, so what do I know?

If you've read any of the books in the series, you already know pretty much what to expect, and if you haven't, you should probably start with an earlier book in the series. ( )
  MartyFried | Oct 9, 2022 |
294/26 ( )
  Bella_Baxter | Aug 2, 2022 |
Mostrando 1-5 de 54 (seguinte | mostrar todas)
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores (2 possíveis)

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Jussi Adler-Olsenautor principaltodas as ediçõescalculado
Aitken, MartinTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Berg, CarolineTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Bjørnson, ElisabethTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
D'Avino, Maria ValeriaTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Dobosi, BeátaTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Huttunen, KatriinaTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Jacobsen, LeifTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Koch, WolframNarradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Malcolm, GraemeNarradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Mendizabal, Juan MariTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Pacey, StevenNarradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Reisegg, ØyvindTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Sauk, StefanNarradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Schein, SteveTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Thiess, HannesTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Vries, Kor deTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Winther-Larsen, HelgeNarradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado

Pertence à série

Prêmios

Distinctions

Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Lugares importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Dedicated to my mother-in-law, Anna Larsen
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Louis Fon's last morning was as soft as a whisper.
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês (1)

All fifteen-year-old Marco Jameson wants is to become a Danish citizen and go to school like a normal teenager. But his uncle Zola rules his former gypsy clan with an iron fist. Revered as a god and feared as a devil, Zola forces the children of the clan to beg and steal for his personal gain. When Marco discovers a dead body-proving the true extent of Zola's criminal activities-he goes on the run. But his family members aren't the only ones who'll go to any lengths to keep Marco silent. forever. Meanwhile, the last thing Detective Carl Morck needs is for his assistants, Assad and Rose, to pick up a missing persons case on a whim: Carl's nemesis is his new boss, and he's saddled Department Q with an unwelcome addition. But when they learn that a mysterious teen named Marco may have as much insight into the case as he has fear of the police, Carl is determined to solve the mystery and save the boy. Carl's actions propel the trio into a case that extends from Denmark to Africa, from embezzlers to child soldiers, from seemingly petty crime rings to the very darkest of cover-ups.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.85)
0.5
1 1
1.5
2 10
2.5 10
3 58
3.5 37
4 126
4.5 22
5 56

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 204,457,508 livros! | Barra superior: Sempre visível