Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

De Annapurna-expeditie; De leeuw; Brief uit Peking; De grote x

de Readers Digest

Outros autores: Pearl S. Buck (Autor), Maurice Herzog (Autor), Joseph Kessel (Autor), Hank Searls (Autor)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaConversas
117,662,328 (5)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porBesselina
Nenhum(a)
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

DE ANNAPURNA-EXPEDITIE; Maurice Herzog

"Een epos van menselijke durf en moed," "een boeiende en levend getuigenis," "een boek dat iedereen moet lezen" - dit zijn maar enkele van de geestdriftige uitspraken waarmee de kritiek in vrijwel alle Nederlandse bladen De Annapurna-expeditie, Maurice Herzogs meesterlijk verslag van de beklimming van een der hoogste toppen van de Himalaja, heeft verwelkomd.
Dit boek voert u mee over gletsjers en langs afgronden, in een landschap vol woeste schoonheid, maar het laat u ook meevoelen en meedenken met de dappere mannen voor wie het leven een nieuwe betekenis krijgt wanneer zij staan op een plek die nog nooit een mensenvoet heeft betreden - op het onbekende "Dak van de wereld".

DE LEEUW; Joseph Kessel

De tienjarige Patricia had geen andere vriendjes dan de wilde dieren uit de Afrikaanse jungle. De macht die zij over dit gedierte uitoefende was ongelooflijk voor wie haar niet met eigen ogen te midden ervan had gezien. Maar van alle dieren was King, de leeuw die zij van dat hij een welpje was had grootgebracht, haar speciale vriend en bondgenoot. Wanneer zij tussen zijn voorpoten tegen zijn brede borst lag aangevlijd, kwam Patricia tot rust; haar invloed was zo groot, dat zij de leeuw ervan kon weerhouden zijn prooi te besluipen... zoals hij haar ook gehoorzaamde als zij hem aanhitste. Zou deze gave haar geluk brengen of tot onheil leiden? Dit was de vraag waarvoor Patricia's ouders zich gesteld zagen. Haar vader, beheerder van een groot Nationaal Park in Kenya, was er even bezorgd over als haar mooie, nerveuze moeder. Toen zij ten slotte het antwoord kregen, was het voor hen even dramatisch en onverwacht als voor de lezer. De leeuw is een roman waaraan een ware gebeurtenis ten grondslag ligt, maar die u tevens meevoert, meesleurt in het rijk der verbeelding, in een boeiende wereld van een even wilde als tedere schoonheid.

BRIEF UIT PEKING; Pearl S. Buck

Welke vrouw had zich ooit voor zulk een probleem gesteld gezien? De brief uit Communistisch China had een lange en gevaarlijke weg moeten afleggen om Elizabeth MacLeod te bereiken; om hem te schrijven had Gerald, haar man, zijn leven gewaagd. Hoewel zij door muren van ras en revolutie van hem gescheiden was, bleef Elizabeth door een grote en diepe liefde met hem verbonden. Terwijl zij rustig haar boerderijtje in Vermont beheerde, bleven het geheim van die brief en het probleem waarvoor hij haar stelde een drukkend en kwellend geheim.
Met het ritme waarmee de seizoenen op elkaar volgen beweegt deze roman van vrouwenmoed en -toewijding zich naar een ontknoping die even verrassend als onontkoombaar is.

DE GROTE X; Hank Searls

Onder de testvliegers die zich thans met raketvliegtuigen hoog boven de aarde wagen, zijn er die het doen om het geld, anderen doen het om de eer - de meesten, zoals Mitch Westerly: gedreven door de eeuwenoude drang
van de mens naar "steeds hoger". Deze mannen leven uiterst gespannen - op de grond vaak vrij van de conventies van gewone mensen; vrij zelfs van de zwaartekracht als zij door de ionosfeer de zon tegemoet zweven.Als bestuurder van het experimentele vliegtuig "De Grote X" kende Mitch de vrijheid van het grensgebied der wereldruimte, waar aardse problemen niet meer bestaan en de mens opgenomen is in de harmonie der sferen. Maar op die éne vlucht die er het meest op aankwam, nam hij een probleem mee waaraan niet te ontkomen viel. Van wat hij zou besluiten hing de veiligheid van latere vliegers af - én het geluk van de vrouw die hij liefhad.
De Grote X is een roman over luchtvaartprestaties die op het ogenblik worden benaderd en morgen werkelijkheid zullen zijn - een roman die het laatste nieuws juist een paar edities vóór is. Maar het is bovenal een roman die de lezer zelf vleugels geeft, en een beter begrip van de moed en de trouw der mannen die, nu de mens op het punt staat de grote sprong in het heelal te wagen, hun leven op het spel zetten om dit avontuur mogelijk te maken.

Bron: Readers Digest Omnibus 8 ( )
  Besselina | Jun 26, 2011 |
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Digest, Readersautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Buck, Pearl S.Autorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Herzog, MauriceAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Kessel, JosephAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Searls, HankAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado

Pertence à série publicada

Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Lugares importantes
Informação do Conhecimento Comum em Holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Eventos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Gêneros

Sem gêneros

Avaliação

Média: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 203,188,223 livros! | Barra superior: Sempre visível