Página inicialGruposDiscussãoExplorarZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

The Secret of Terror Castle (1964)

de Robert Arthur

Outros autores: Alfred Hitchcock

Outros autores: Veja a seção outros autores.

Séries: The Three Investigators (1), Die drei ??? (1)

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaMenções
8331520,304 (3.88)23
The Three Investigators search for an authentic haunted house.
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Veja também 23 menções

Mostrando 1-5 de 15 (seguinte | mostrar todas)
The first case for the Three Investigators — aka Jupiter Jones, Pete Crenshaw and Bob Andrews, teenage boys living in Southern California. Mastermind Jupiter has recently won a contest that earned him 30 days of access to a Rolls Royce and chauffeur, convenient since none of the boys are old enough to drive yet.

Somehow Jupiter finagles Alfred Hitchcock into hiring them to find a haunted house for him where he can film his next picture. Even more conveniently, there's a likely location nearby, the former home of a silent film star whose career was ruined when talking movies revealed he spoke in a high-pitched lisp. No one has been able to stay for more than an hour inside the house since the disgraced movie star's mysterious disappearance, as spooky sounds of a phantom organ and uncontrollable feelings of terror cause them to flee. The boys need to make sure it's really haunted and plan their own visit to the "Terror Castle." Is it really haunted, and if so by what — or whom?

I loved these books growing up, ranking them just below Trixie Belden and ahead of Nancy Drew. This debut was first published in 1964, so the series and I are the same age. Reading it as an adult, there is nothing scary or spooky about the story, but I still loved the Three Investigators' Rube Goldberg-esque "office" arrangements in the junkyard of Jupiter's Uncle Titus. There are lots of those little details that really spoke to children growing up in an era without CGI or fancy special effects to create realistic paranormal atmospheres. We did it with our own brains, kids!

I probably gave this one a half-star extra just for nostalgia, as the ending was easy to figure out at my advanced age. But now that I've located a source for the whole series, I will keep reading and hope the magic never dims so much that they are no longer appealing. ( )
  rosalita | Jan 25, 2021 |
En esta aventura conocemos a los tres investigadores, Jupiter Jones, Peter Crenshaw y Bob Andrews, y su relación con Alfred Hitchcock. Se les presenta la oportunidad de investigar un caso en el Castillo del Terror. A medida que nos adentramos en la historia encontaremos momento de tensión, alegría, misterio, etc. Esta novela es una buena alternativa para introducir a otros en el maravillosos mundo de la lectura. ( )
  s3phiroth2006 | Jan 23, 2020 |
USA, Californien, Rocky Beach ca 1965
Indeholder kapitlerne "Indledning", "1. De tre detektiver", "2. En skæbnesvanger samtale", "3. Rapport om Spøgelsesslottet", "4. Spøgelsesslottet i nærbillede", "5. Ekko fra det hinsides", "6. Spøgelset ringer op", "7. Gået i fælden", "8. Manden med arret", "9. Åndeverdenens gru", "10. Et slemt fejltrin", "11. Sigøjnerskens advarsel", "12. Det blå spøgelse", "13. Detektivernes tegn", "14. En genganger og et spejl", "15. Frygtens tåge", "16. I fangekælderen", "17. Et spor af spørgsmålstegn", "18. Samtale med et spøgelse", "19. Mr. Hitchcock slår en handel af".

De tre drenge Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews holder meget til på en genbrugsplads / skrammelplads / ophugger, som ejes af Jupiters onkel og tante. De har lavet en klub eller detektivbureau, De Tre Detektiver. Jupiter har vundet brugsretten til en gylden Rolls Royce, som de med held bruger til at få Alfred Hitchcock i tale på trods af at hans sekretær er en ung drage, Henriette Larson, som er nogle år ældre end drengene. Jupiter kan imitere Hitchcock som ung og bruger det til at få Hitchcock til at sige ok til at de må lede efter et spøgelseshus til ham til filmoptagelser. Det er jo klart billigere at finde et i Californien end længere væk. Bob bliver sendt på biblioteket for at lave research på spøgelseshuse og finder et hus bygget af Stephen Terrill, en af stumfilmens store stjerner. Da talefilmen blev opfundet, opdagede folk at han havde en pibende falsetstemme og læspede, så hans filmkarriere stoppede brat. Huset var en kopi af en spøgelsesborgdekoration fra en af stumfilmene. Den ligger i Sortekløften, som er en smal kløft i bjergene bag Hollywood. Terrill grublede over sagen i lang tid. Og så en dag fiskede man hans bil op af havet og i huset lå en seddel med "Skønt verden aldrig mere får mig at se i levende live, vil min ånd aldrig forlade dette sted. For tid og evighed vil slottet være forbandet. -- Stephen Terrill". Banken havde en prioritet i huset, så de forsøgte at få det solgt, men ingen ville bo i det. Etellerandet ved huset fik folk til at blive ubehageligt til mode og ingen har nogensinde overnattet i det siden.
Det lyder jo som et fint spøgelseshus og Jupiter og Pete tager ud til "slottet" næste aften. De har en ide om at en irriterende lidt ældre dreng ved navn Skinny Norris kigger dem over skulderen for at finde ud af hvad de har gang i. De bliver kørt ud i nærheden af slottet i Rolls-Roycen af chaufføren Worthington, men de kan ikke komme helt tæt på, for vejen har ikke været vedligeholdt i mange år. Jupiter og Pete kommer indenfor i det forladte hus, hvor de bliver skræmt betragteligt af en ekkosal, underlige lyde og kolde pust og tågeklatter og en følelse af skræk og ubehag. Næste dag i dagslys mødes de og diskuterer sagen, da telefonen ringer og en uhyggelig stemme siger "Bliiv vææk!" De kører nu ud til slottet i stedet og får fornøjelsen af at se Skinny Norris og en kammerat flygte over hals og hovede. Lidt senere er der nogen, der triller et par store sten ned i retning af Jupiter og Pete. Faktisk søger de ly i en klippespalte, der bliver blokeret af et mindre stenskred, der følger efter. Jupiter får dog klaret blokeringen ved at tænke sig lidt om og de kommer ud igen i en lidt støvet version. Worthington har ventet på dem ved bilen og de bliver vasket lidt på en tankstation, inden de fortsætter ud til endnu et hus langt ude på landet, hvor Terrills forretningsfører Jonathan Rex, kaldet Hviskeren bor. Han virker flink og serverer limonade i det hede og tørre sommervejr, som Californien er kendt for. Og tjener til dagen og vejen ved at opdrætte undulater. Han nævner også brandfaren, hvilket Californien jo i høj grad er kendt for, her 55 år senere. Han serverer dog også nogle fede løgne om at have været ved at tynde ud i buskene på grunden og om diverse spøgelser hentet ind med materialer til slottet. Jupiter undrer sig.
Senere kommer Jupiter til at forstuve anklen ved et uheld, lige efter at Skinny Norris har været forbi og forsøgt at drille dem med en død rotte, hvilket altsammen gør det mere irriterende at de ikke er kommet så langt med deres første sag, men i det mindste ved de at det ikke er Skinny, der har forsøgt at vælte sten ned over dem.
Senere fortæller Tante Mathilda at en sigøjnerkone har været forbi og advare om at man skal holde sig væk fra alt, der har initialerne S.S. Drengene kan godt regne ud at der menes SpøgelsesSlottet. Jupiter har dog aldrig hørt om spøgelser, der kan tale i telefon eller sende en sigøjnere på halsen, så han bliver bare mere stædig og vil udforske spøgelsesslottet, så de kan aflægge rapport til Alfred Hitchcock snarest. Bob og Pete har masser af undskyldninger for at de ikke har tid næste dag. Jupiter tager dem på ordet og sender dem afsted samme aften til deres store fortrydelse. De har kamera og båndoptager med. De når frem til indgangsdøren i dagslys og undersøger tingene grundigt. Bob vælter en gammel rustning ned ved et uheld og selv om han bliver slemt forskrækket, fotograferer han alligevel rustningen bagefter. De finder en kiste, hvor der står at indholdet er testamenteret til Stephen Terrill af ejermanden Hugh Wilson. Indeni er der et skelet. De opdager at der er ved at blive mørkt. Og de er ikke helt sikre på vejen tilbage. Da de kommer ud på en trappe, smækker døren i lås bag dem og Pete opdager at han har glemt sin lommelygte i rummet med kisten. De går nedad vindeltrappen og finder et gammelt fremvisningsrum. Her ser de i det svage skær fra Bobs lommelygte et blåt skær og et orgel spiller sære toner. Det blå skær bevæger sig op i luften og de gribes af panik og flygter ud i det fri.
Hjemme i hovedkvarteret (en beboelsesvogn skjult i dyngerne på skrammelpladsen) fremkalder de filmen og aflægger rapport. Jupiter bider mærke i at rustningen så velholdt ud og at bøger i fremvisningsrummet og flere andre ting ikke så støvede og faldefærdige ud. Det må være et husligt spøgelse? Hitchcock har ladet meddele at han træffer afgørelse dagen efter, så drengene aflægger Spøgelsesslottet et sidste besøg. Denne gang har hver af dem et stykke kridt med, hvidt til Jupiter, blåt til Pete og grønt til Bob.
Da Jupiter og Pete prøver hoveddøren, går dørhåndtaget af, men så må de jo prøve nogle af de andre indgange og snart er de indenfor. De ser en kvinde i et spejl, men hun forsvinder da de lyser med en lommelygte. De mærker døren med et spørgsmålstegn og mærker også spejlet, men det får spejlet til at svinge rundt og afsløre en gang bagved. De går ind i gangen og er snart i nærheden af fremvisningsrummet og bliver som forventet grebet af skræk, men det kan man jo stå imod, så de fortsætter. Jupiter har gættet på at Stephen Terrill stadig er i live og at det er ham, der spøger. Men orglet ser ud til at spille af sig selv og den blå tågeklat forsvinder op mod loftet. Helt uventet bliver de fanget med net af to arabisk klædte mænd. Jupiter bliver samlet op og båret væk. Lidt efter kommer en kineser i lang silkedragt og truer Pete med at blive smidt i den dybeste fangekælder. Han smider Pete over skulderen og bærer ham ned i et rum, hvor Jupiter ligger og er viklet ind i nettet som en hvid kokon. Manden mærker lidt på en knivsæg og foreslår at bruge den på drengene, men vil alligevel vente på at han og de to arabere holder rådslagning med Sigøjner-Kate om deres skæbne.
Jupiters teori om Stephen Terrill har lidt noget af et grundskud. Sigøjner-Kate kalder på Zelda og beder om mere reb, for drengene har været ved at befri sig for nettene. Pete kan godt tælle, så der er mindst fem med i banden. Men hvorfor så iøjnefaldende kostumer? Jupiter spørger hvad banden egentlig laver og Zelda svarer at de smugler perler fra Orienten. Det lader til at de "blot" vil lade drengene ligge til evig tid. Imens er Bob og Worthington blevet både utålmodige og urolige, så de går ind i spøgelsesslottet for at lede efter de to andre. Worthington har taget en stor hammer med og ved at følge spørgsmåltegnene finder de snart de to fanger og får dem befriet. Undervejs er de stødt ind i en flok undulater, så Jupiter regner ud at han alligevel har haft ret. De går gennem gangene og kommer snart ud tæt ved mr Rex's undulatvolliere. Mr Rex og hans ven Charles Grant lader som om de ikke ved hvad Jupiter taler om, men han har mærket skoene på sine fangevogtere i mørket og de mærker sidder på de to mænds sko. Til gengæld overrasker Rex ved at fortælle at hans rigtige navn er Stephen Terrill. Jonathan Rex er bare et Alter Ego, han skabte, fordi han selv var for selvudslettende til at forhandle kontrakter og i det hele taget begå sig. Nu er han lidt deprimeret, for Jupiters afsløring vil sikkert betyde at han mister slottet. Det har Jupiter dog tænkt over og han forslår Terrill at lave en turistattraktion ud af slottet og vise sine egne stumfilm undervejs.
Da de aflægger rapport til Alfred Hitchcock, synes han også at det er en god ide. Til gengæld er han selv nået frem til at droppe planen om en spøgelsesfilm. Men måske er de tre drenge interesseret i en sag om en stammende papegøje?

Dette er første bind i en lang serie, men skabelonen er klar fra starten. De tre drenge bliver undervurderet af omgivelserne, men vinder alligevel til sidst. De gode vinder altid. De onde bliver straffet (og viser sig som regel ikke at være så onde endda). Piger er helt fraværende i universet og ældre børn er for det meste trælse.
Christian Monggaard beskrev i maj 2011 "De tre detektiver og mig" sin barndoms fascination af serien. I Tyskland er der udgivet bunker af nye historier med De tre Detektiver. Og herhjemme har forlaget Zoom forsøgt sig med nogle af dem.
https://www.information.dk/kultur/anmeldelse/2011/05/tre-detektiver ( )
  bnielsen | Dec 20, 2019 |
The Three Investigators
4 Stars

Original and inventive plots.
Love the Hitchcock and film connections.
The one drawback is the heroes are all boys. This is disappointing given that Enid Blyton managed to include girls in her works, which were written even before this series. ( )
1 vote Lauren2013 | May 24, 2018 |
Memories of elementary school.

After rereading this book, I realize it is best to leave this series in my memories. It is meant for young boys :-) Let us not sully the memory with jaded adulthood... ( )
  BookstoogeLT | Dec 10, 2016 |
Mostrando 1-5 de 15 (seguinte | mostrar todas)
sem resenhas | adicionar uma resenha

» Adicionar outros autores

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Robert Arthurautor principaltodas as ediçõescalculado
Hitchcock, Alfredautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Tetri, LauraTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Lugares importantes
Eventos importantes
Filmes relacionados
Premiações
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
I seem to be constantly introducing something. (Introduction)
Bob Andrew parked his bike outside his home in Rocky Beach and entered the house. (Text)
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
(Clique para mostrar. Atenção: Pode conter revelações sobre o enredo.)
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
CDD/MDS canônico
Canonical LCC

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

The Three Investigators search for an authentic haunted house.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.88)
0.5
1
1.5
2 7
2.5
3 36
3.5 10
4 53
4.5 2
5 37

É você?

Torne-se um autor do LibraryThing.

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 164,627,218 livros! | Barra superior: Sempre visível