Página inicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquise No Site
Este site usa cookies para fornecer nossos serviços, melhorar o desempenho, para análises e (se não estiver conectado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing, você reconhece que leu e entendeu nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade . Seu uso do site e dos serviços está sujeito a essas políticas e termos.

Resultados do Google Livros

Clique em uma foto para ir ao Google Livros

Carregando...

The Armies of the Night (1968)

de Norman Mailer

Outros autores: Veja a seção outros autores.

MembrosResenhasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1,2401215,820 (3.56)27
This novel interprets and dramatizes the October 1967 anti-war demonstration in Washington and the issues and politics involved.
Carregando...

Registre-se no LibraryThing tpara descobrir se gostará deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Veja também 27 menções

Mostrando 1-5 de 12 (seguinte | mostrar todas)
Az egész egy újságcikkből indult. A Time 1967. október 27-én megírta, hogy ez a csibész, ez a semmirekellő, ez a ripacs Norman Mailer tajtrészegen bohóckodott a washingtoni pacifista tüntetésen. Erre válaszul Norman Mailer kénytelen papírra vetni saját verzióját: hogy ezzel szemben ő a washingtoni pacifista tüntetésen bizony igenis tajtrészegen bohóckodott A különbség pedig: ég és föld!

Ez a könyv mindenekelőtt az önirónia sziporkázó áradása. Az író megtalálja azt az elbeszélői pozíciót, ahonnan ez az egész történet egyszerre komikus és hiteles: kilép önmagából, és E/3-ban szemléli önmagát, a Regényírót, a Békeharcost, a pocakos, jobb napokat is látott figurát, aki mintha egy személyben testesítené meg a konzervatívok és a liberálisok legidegesítőbb tulajdonságait. Ez a fickó őszintén hisz saját zseniális írói kvalitásaiban, de annyira azért nem, hogy el tudja rejteni a sasszemű mesélő (önmaga) elől kétségeit, frusztrációit és sértődöttségét a bámész és értetlen külvilág iránt. Ez a fickó egyfelől a vietnami háborút a gonosz mesterkedésének tartja, ám csaknem ugyanennyire gyanakodva figyeli azt a tiltakozó tömeget (a konzum békeharcosokat: radikális feketéket és túlfinomodott liberális WASP-fehéreket), akikhez csatlakozni kénytelen. Ezek a kettősségek azok, amelyek megtöltik a dokumentumregényt üzemanyaggal: egy autonóm egyéniség önvizsgálata, aki megpróbálja több-kevesebb sikerrel összeforrasztani saját, tüskés világnézetét egy közösség világnézetével – bár úgy kell neki ez a közösség, mint púp a hátára.

Ez a könyv megkerülhetetlen dokumentum a vietnami háborúról – illetőleg a washingtoni erőszakmentes mozgalmakról, amelyeknek alighanem elévülhetetlen szerepe volt abban, hogy az USA végül kivonta erőit Vietnamból*. Ezt Hitler bizonyára úgy fogalmazta volna meg, hogy a Pentagonnál tüntetők „hátbadöfték” a kommunizmus ellen küzdő Amerikát – a kérdés természetesen túl bonyolult ahhoz, hogy én csak úgy ukkmukkfukk megoldjam, de azt hiszem, inkább csak nyilvánvalóvá tették, hogy ez a katonailag megnyerhetetlen háború egyben belpolitikailag is megnyerhetetlen. Persze ezt Mailer akkor még nem látta világosan – a könyv végkicsengése is inkább pesszimistának mondható –, de mi már innen, a jövőből megkockáztathatjuk ezt a kijelentést.

Nagyszerű könyv, gyönyörűen érzékelteti a forrongó amerikai ’60-as évek hangulatát és a békemozgalmak hátterét. Szükségeltetik hozzá mindazonáltal egy masszív történelmi érdeklődés, hogy értékeljük a különböző jobb- és baloldali irányzatokról szóló fejtegetéseket, valamint a sok moralizálást a korszak Nagy Amerikai Sorskérdéseiről. Ha ez megvan, akkor nincs is más dolgunk, mint élvezni ezt a helyenként pynchon-i (bukowski-i?) szövegáradást: Mailer unikális szóképeit és leírásait, és néha bad tripbe hajló kalandjait.

* Különösen a könyv második fele, ami – az első rész abszolút szubjektivitása után – megkísérli „történészi” alapossággal rekonstruálni az ominózus tüntetést. ( )
  Kuszma | Jul 2, 2022 |
I enjoyed the book. Mailer? A walking, talking Ego that dominated the literary scene in America for far too long. ( )
  Steve_Walker | Sep 13, 2020 |
This book to me had a lot of potential, but I just could not get into it. It was very dry. History doesn't have to be dry and yet this book was like the Sahara Desert to me. ( )
  Amellia_Fiske | Jan 24, 2020 |
50 years later, knowing what we know now, it loses much of its currency. Still a good read. ( )
  heggiep | Mar 15, 2018 |
Gives one writer's perspective on the Vietnam War and how it tore our country apart. Provides details of several anti-war protests that Mailer attended. ( )
  dbsovereign | Jan 26, 2016 |
Mostrando 1-5 de 12 (seguinte | mostrar todas)
Mailer was annoyed when Lowell said, "Norman, you are the best journalist in America"; he explains just why. But what neither of them could have realized, since the present work hadn't been written, was that Mailer was about to carry journalism into literature in the way that Agee had done in Let Us Now Praise Famous Men : by planting himself squarely in the foreground and relating the whole composition to his own sensibility. Just the opposite method Truman Capote used in his "nonfiction novel," In Cold Blood, which falls into fragments every paragraph because of the author's mistake in keeping himself antiseptically out of it—a gimmick that "worked" well enough commercially, of course."The Steps of the Pentagon" is an astonishing literary performance: the style is both free and dignified throughout, the tone is maintained with few of the lapses into journalese one might expect from such a subject. It reminds me of Henry James.
adicionado por SnootyBaronet | editarEsquire, Dwight Macdonald
 

» Adicionar outros autores (18 possíveis)

Nome do autorFunçãoTipo de autorObra?Status
Norman Mailerautor principaltodas as ediçõescalculado
Forsberg, VidarArtista da capaautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Gripenberg, ClaësTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Você deve entrar para editar os dados de Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Compartilhado.
Título canônico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Lugares importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Eventos importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
To Beverly
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Aviso de desambiguação
Editores da Publicação
Autores Resenhistas (normalmente na contracapa do livro)
Idioma original
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
CDD/MDS canônico
LCC Canônico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

This novel interprets and dramatizes the October 1967 anti-war demonstration in Washington and the issues and politics involved.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo em haiku

Biblioteca Histórica: Norman Mailer

Norman Mailer tem uma Biblioteca Histórica. As bibliotecas históricas são bibliotecas privadas de leitores famosos introduzidas por membros do LibraryThing que integram o grupo Biblioteca Históricas.

Veja de Norman Mailer o perfil histórico.

Veja de a página de autor deNorman Mailer.

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Links rápidos

Avaliação

Média: (3.56)
0.5
1 5
1.5
2 6
2.5 4
3 39
3.5 11
4 45
4.5 3
5 18

 

Sobre | Contato | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blog | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Históricas | Os primeiros revisores | Conhecimento Comum | 206,412,344 livros! | Barra superior: Sempre visível