Thema boekenweek 2008

DiscussãoNederlandstalige lezers

Entre no LibraryThing para poder publicar.

Thema boekenweek 2008

Este tópico está presentemente marcado como "inativo" —a última mensagem tem mais de 90 dias. Reative o tópico publicando uma resposta.

1deklerk
Mar 10, 2008, 11:21 am

Wat vinden we van het thema: "van oude menschen.....". Het lijkt mij bepaald geen motto om b.v. jongeren aan het lezen te krijgen. Voor wat melancholiek gestemde mensen -zoals ik- heeft het bepaald ook geen verfrissende werking. Een beetje somber allemaal. En dan nog maar niet gesproken over het sub-motto:"De derde leeftijd en de letteren".
Mineur alom.

2lozwen
Mar 10, 2008, 2:09 pm

Ik ben het helemaal met je eens, vooral omdat ik de naam "Alzheimer" ook nogal eens tegenkom in dit verband. Ik weet dat het bestaat maar wil er niet teveel over lezen. Er zijn nog massa's interessantere onderwerpen lijkt me.

3yvoseule
Mar 11, 2008, 8:25 am

Ik werk in de ouderenzorg en heb dus niet zo'n moeite met het thema. Het is inderdaad geen thema om jongeren aan het lezen te krijgen. Toch is dat het voorland van de grootste groep lezers en dan vooral de vrouwen. Ik vind het thema met het oog op de betekenisvolle oudere, in het kader van de ontgroening, nog niet zo slecht gekozen. Maar ik ben niet neutraal dus.

4deklerk
Mar 14, 2008, 3:38 pm

Het boekenweekessay van Renate Dorrestein: Laat me niet alleen, bevat in ieder geval voldoende ironie om het allemaal luchtig te houden.
Op de radio hoorde ik Bernlef zeggen dat de inhoud van zijn boek De pianoman het onderwerp van de Boekenweek zelfs links laat liggen. ('k ga er overigens nu aan beginnnen)