"Het beste boek"

DiscussãoNederlandstalige lezers

Entre no LibraryThing para poder publicar.

"Het beste boek"

Este tópico está presentemente marcado como "inativo" —a última mensagem tem mais de 90 dias. Reative o tópico publicando uma resposta.

1xtien
Jan 19, 2008, 6:54 pm

Heeft iemand gestemd op www.hetbesteboek.nl?

2deklerk
Jan 21, 2008, 5:11 am

Hoewel ik wel wat reserves heb bij dit soort verkiezingen, neem ik toch de moeite om mijn stem uit te brengen.
Voor Nederlandse literatuur heb ik destijds gekozen voor Abel Herzberg: Drie rode rozen en bij de verkiezing voor het beste buitenlandse boek, Erich Maria Remarque: Van het Westelijk Front geen nieuws.
Met deze keuze toon ik tevens aan dat de uitkomst van dit soort verkiezingen voor velerlei uitleg vatbaar zijn; het boek van Remarque is niet het beste boek dat ik heb gelezen, het is mijn eerste échte boek en daarna ben ik doorgegaan met lezen. Een symbolische keuze derhalve.

Om de betrekkelijkheid nog sterker te onderstrepen: de Nederlandse uitgever van Annie Proulx heeft een aktie georganiseerd waardoor Scheepsberichten in de top-tien belandde. Zo zie je maar,

3xtien
Jan 21, 2008, 1:27 pm

Ik vond het al merkwaardig dat The Shipping News in de top tien staat. Ik vind het een prachtig boek, maar als Annie Proulx in een top tien staat, dan moet het zijn met Postcards, toch?

4deklerk
Jan 21, 2008, 1:48 pm

Dat vind ik ook. Bij verschijnen van Scheepsberichten is destijds aanzienlijk meer marketing gemobiliseerd dan bij Postcards en dat laat zich uiteindelijk kennelijk wel vertalen. Het is allemaal wel wat voos.

5royalhistorian
Mar 11, 2008, 5:22 am

In de ban van de Ring van Tolkien heeft gewonnen. Tweede is Marianne Frederiksson met Anna, Hanna en Johanna. Derde is Leo Tolstoy met Oorlog en Vrede.

Geen slechte top 3!