En quin idioma etiqueteu?

DiscussãoLibraryThing en Català

Entre no LibraryThing para poder publicar.

En quin idioma etiqueteu?

Este tópico está presentemente marcado como "inativo" —a última mensagem tem mais de 90 dias. Reative o tópico publicando uma resposta.

1lluis.dolors
Abr 11, 2012, 10:20 am

Hola!

Bé, en essència és el que diu l'encapçalament. Quan entreu un llibre nou a la vostra biblioteca, en quin idioma són les etiquetes que hi poseu? Català? Anglès?

Hi ha alguna norma o recomanació al respecte? Què fa la gent d'altres comunitats diferents de l'anglòfona?

2xrm-rvo
Abr 12, 2012, 6:26 am

El millor que pots fer és llegir la pàgina d'informació sobre l'etiquetatge (versió en anglès). També pots consultar les entrades que es refereixen a les etiquetes i l'etiquetatge del bloc de LibraryThing (també en anglès). Fins i tot hi ha un apunt que fa referència a un estudi acadèmic sobre l'ús que es fa de les etiquetes a LibraryThing: An academic take of LibraryThing tags.

Pel que hem pogut anar veient, les etiquetes permeten fer-te una classificació a mida del teu catàleg de LibraryThing i per tant no hi ha cap pauta establerta: pots fer servir les etiquetes que vulguis en la llengua que vulguis (o fins i tot emprar codis alfanumèrics establerts per tu), i pots jugar també amb les col·leccions, que poden resultar més útils, per exemple, per a distingir els llibres que tens dels que has llegit o dels que vols llegir o t'agradaria tenir a la biblioteca, o com els tens localitzats físicament (si és que fan referència a la teva biblioteca personal).

A l'hora d'emprar les etiquetes, pots optar per una classificació més o menys convencional per llengües, gèneres o temes (cosa que et permetrà connectar més fàcilment amb altres usuaris o descobrir altres llibres relacionats amb els teus interessos), tot i que de seguida comprovaràs que hi ha una varietat molt àmplia de formes que serien susceptibles de quedar agrupades a l'entorn d'un determinat concepte.

En molts casos ja s'han fet aquestes agrupacions, de manera que, per exemple, si tens interès de saber quins llibres tenen l'etiqueta poesia podràs accedir tant als llibres que duen aquesta etiqueta literal com als que duen les etiquetes "poetry", "poésie", "poesía", etc. Entre altres coses, podràs veure quina és la forma més freqüent d'entre totes les relacionades, la llista dels usuaris que més recorren a aquestes etiquetes i altres etiquetes que estadísticament s'hi relacionen. També pots fer la mateixa consulta combinant etiquetes català, novel·la.

Si et sembla que hi ha alguna etiqueta que es podria agrupar amb d'altres pots fer una proposta per combinar-les d'acord amb les directrius establertes.

En fi, només és qüestió d'anar remenant i triant: pots xafardejar què fa cada usuari (tant de la comunitat catalana com d'altres comunitats) a l'hora d'etiquetar per fer-te'n una idea i establir el teu sistema d'etiquetes.

3lluis.dolors
Abr 12, 2012, 12:45 pm

Hummmm... d'acord. Em sembla que m'has donat perfecta explicació d'allò que volia saber. Gràcies!

Em sembla que estic seguint criteris raonables però, tot i això, seguiré el teu consell i aniré tafanejant.

4gamoia
Abr 12, 2012, 5:58 pm

Jo etiqueto en català perquè és en la llengua que després buscaré els meus llibres.

5bugaderes39
Abr 27, 2012, 3:15 pm

També etiqueto en català.